Ερωτήσεις Ένα αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά, σε οριζόντιο δρόμο. Ποια είναι η κατεύθυνση της στροφορμής των τροχών του; Η στροφορμή ενός συστήματος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ομαλή κυκλική κίνηση.
Advertisements

Φυσική του στερεού σώματος (rigid body)
4-3 ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Β.ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΞΟΝΑ
Κεφάλαιο 9: Περιστροφή Στερεού Σώματος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Ι. Διάγραμμα Ελεύθερου σώματος
Βάρος και βαρυτική δύναμη
Έργο ροπής - Ενέργεια.
Κέντρο μάζας σώματος Έστω ότι ασκούμε σ’ ένα σώμα που βρίσκεται σε λείο οριζόντιο τραπέζι μια ώθηση και κατόπιν το αφήνουμε ελεύθερο να ολισθήσει στο τραπέζι.
ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ενημέρωση Η διδασκαλία του μαθήματος, πολλά από τα σχήματα και όλες οι ασκήσεις προέρχονται από το βιβλίο: «Πανεπιστημιακή Φυσική» του Hugh Young των Εκδόσεων.
η τροχιά το υλικού σημείου είναι ένας κύκλος
Χειρισμος αντικειμενου απο δυο ανθρωπομορφα ρομποτικα δαχτυλα
Δύναμη: αλληλεπίδραση μεταξύ δύο σωμάτων ή μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντός του (πεδίο δυνάμεων). Δυνάμεις επαφής Τριβή Τάσεις Βάρος Μέτρο και.
Κεφάλαιο 11 Στροφορμή This skater is doing a spin. When her arms are spread outward horizontally, she spins less fast than when her arms are held close.
Μελέτη κίνησης με εξισώσεις
Κεφάλαιο 5 Εφαρμογές των Νόμων του Νεύτωνα: Τριβή, Κυκλική Κίνηση, Ελκτικές Δυνάμεις Chapter Opener. Caption: Newton’s laws are fundamental in physics.
Φυσική του στερεού σώματος (rigid body)
Στροφορμή.
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
Φυσική κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Επιμέλεια –παρουσίαση χ. τζόκας
Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός 1 Ασκήσεις Επανάληψης στη Μηχανική του Στερεού.
ΔΥΝΑΜΗ μέτρο (πόσα Ν) κατεύθυνση (προς τα πού) διάνυσμα παραμόρφωσης
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Στροφορμή.
Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής
Κεντρομόλος επιτάχυνση
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Πόση είναι η μετατόπιση του καθενός;
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της απλής αρμονικής ταλάντωσης; Εαν ένα σύστημα αφού εκτραπεί από τη θέση ισορροπίας, δέχεται δύναμη επαναφοράς F=-κχ και.
Περιοδικές κινήσεις: Οι κινήσεις που επαναλαμβάνονται σε ίσα χρονικά διαστήματα. Το χρ. διάστημα που επαναλαμβάνο- νται ονομάζεται περίοδος (T). – π.χ.
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της απλής αρμονικής ταλάντωσης; Εαν ένα σύστημα αφού εκτραπεί από τη θέση ισορροπίας, δέχεται δύναμη επαναφοράς F=-κχ και.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ Μεταφορική κίνηση, Έργο, Ενέργεια.
“Worm Gear”, από MGA73bot2 διαθέσιμο ως κοινό κτήμα
Περιστροφή στερεού σώματος γύρω από σταθερό άξονα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ Κατασκευή πακέτου προσομοίωσης σε Matlab της κυκλικής.
Κίνηση σε δύο διαστάσεις (επίπεδο)
Περιστροφική κίνηση Κυκλική κίνηση Ροπή αδράνειας Ροπή δύναμης
Περιστροφή στερεού σώματος γύρω από σταθερό άξονα
Η περίοδος της κίνησης είναι: α) 1 sec β) 2 sec γ) 3 sec
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Εργο W Σταθερή δύναμη F που μετακινεί σώμα για διάστημα s (χωρίς περιστροφή). Όπου φ η γωνία που σχηματίζει η δύναμη με την μετατόπιση. Μονάδα μέτρησης.
Κινητική ενέργεια στερεού σώματος λόγω μεταφορικής κίνησης
Φυσική του στερεού σώματος
Μελέτη Στροφικής Κίνησης Στερεού Σώματος
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.
Φυσική Β’ Γυμνασίου Ασκήσεις.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Επανάληψη στις δυνάμεις
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Όταν δύο σώματα που βρίσκονται σε επαφή κάνουν κοινή Α.Α.Τ. τότε έχουν την ίδια κυκλική συχνότητα ω1=ω2=ω. Κάθε σώμα έχει τη δική του σταθερά.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
1ος νΟμος του ΝεΥτωνα Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι ίση με μηδέν (ΣF=0N) τότε το σώμα ή θα ηρεμεί (υ=0) ΣF= 0 F υ=0 B.
Δυναμική (του υλικού σημείου) σε μία διάσταση.
Το Βάρος Βάρος λέγεται η ελκτική δύναμη την οποία
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ – ΡΟΠΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ.
Μηχανικές Ταλαντώσεις
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΑΡΟΣ Κατεύθυνση πάντα κατακόρυφη Προς τα κάτω w.
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Γενική Φυσική 1ο Εξάμηνο
Ταλαντώσεις Όλες οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις του βιβλίου.
(Θεμελιώδης νόμος της Μηχανικής)
Αδράνεια : μια ιδιότητα της ύλης
ΑΣΚΗΣΕΙΣ Σε ένα σώμα ασκούνται δύο οριζόντιες δυνάμεις F 1, και F 2, και δύο κατακόρυφες F 3 και F 4 όπως φαίνεται στο σχήμα. Αν τα μέτρα των δυνάμεων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερωτήσεις Ένα αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά, σε οριζόντιο δρόμο. Ποια είναι η κατεύθυνση της στροφορμής των τροχών του; Η στροφορμή ενός συστήματος σωμάτων δε μεταβάλλεται όταν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα είναι μηδέν τα σώματα κάνουν μόνο περιστροφική κίνηση οι άξονες περιστροφής των σωμάτων είναι σταθεροί το αλγεβρικό άθροισμα των ροπών των εξωτερικών δυνάμεων είναι μηδέν Επιλέξτε το σωστό. Αν έλιωναν οι κορυφές των πολικών παγόβουνων, θα ανέβαινε λίγο η στάθμη της θάλασσας. Τι επίπτωση θα είχε αυτό στη συχνότητα περιστροφής της Γης γύρω από τον άξονα της; Αιτιολογήστε την απάντηση σας.

Ασκήσεις Υπολογίστε την ταχύτητα και την κεντρομόλο επιτάχυνση που οφείλεται στην περιστροφή της Γης, ενός αντικειμένου που βρίσκεται στον Ισημερινό της Γης. Δίνεται ότι η ακτίνα του Ισημερινού είναι 6.380km. Η περίοδος περιστροφής της Γης είναι Τ=24h.

Ασκήσεις Ένα κέρμα μικρό τοποθετείται σε οριζόντια πλάκα που περιστρέφεται με 3 στροφές σε 3.14 sec Ποια είναι η ταχύτητα του κέρματος όταν αυτό περιστρέφεται χωρίς να ολισθαίνει σε απόσταση 5 cm από το κέντρο της πλάκας Ποια η επιτάχυνση του κέρματος Ποιος είναι ο συντελεστής τριβής αν το κέρμα αρχίζει να ολισθαίνει όταν απέχει 10 cm από το κέντρο;

Ασκήσεις Ο τροχός του σχήματος έχει ακτίνα R=0,5m και μπορεί να στρέφεται γύρω από άξονα που διέρχεται από το κέντρο του Ο και είναι κάθετος στο επίπεδο του. Στον τροχό ασκούνται εφαπτομενικά οι δυνάμεις F1=20N και F2=30N. Ποια είναι η συνολική ροπή που δέχεται ο τροχός;

Ασκήσεις Από τα άκρα Α και Β αβαρούς ράβδου, μήκους l=2 m, κρέμονται με σκοινιά δύο βάρη w1=200 Ν και w2=300 N. Σε ποιο σημείο πρέπει να στηριχτεί η ράβδος για να ισορροπεί οριζόντια;

Ασκήσεις Δύο σφαίρες, που η καθεμιά έχει μάζα m=100 g συνδέονται μεταξύ τους με αβαρή ράβδο. Το σύστημα περιστρέφεται σε οριζόντιο επίπεδο με γωνιακή ταχύτητα ω=16rad/s, γύρω από τον κατακόρυφο άξονα z´z. Να υπολογίσετε τη στροφορμή του συστήματος. Δίνεται l=0,8 m.

Ασκήσεις Οριζόντιος δίσκος ακτίνας 20 cm και μάζας 1kg στρέφεται με συχνότητα 2 Hz γύρω από κατακόρυφο άξονα που περνάει από το κέντρο του. Από κάποιο ύψος αφήνεται ένα κομμάτι λάσπη μάζας 100gr, που κολλάει στο δίσκο σε απόσταση 10cm από τον άξονα περιστροφής. Να υπολογίσετε τη νέα συχνότητα περιστροφής. Η ροπή αδράνειας του δίσκου ως προς τον άξονα περιστροφής του είναι I=1/2 ML2