Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM:5542 1 η εργασία Β ΄ εξαμήνου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Διάλεξη 2: Πίνακες και δυναμικά δεδομένα στη FORTRAN 90 Εαρινό εξάμηνο 2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Advertisements

Γεωργία Τοπουζάκη AEM 1658 Επιβλέπων Καθηγητής
Δυναμική της ροής ενέργειας και των υλικών
Κατηγορίες δεδομένων Σταθερές. Αυτά που έχουν σταθερή τιμή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος. Οι σταθερές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : α) στις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕ.
ΜΑΘΗΜΑ : ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ
Διπλωματική Εργασία: Ανάπτυξη παράλληλων αλγορίθμων για γεωγραφικά προβλήματα Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και στην Πληροφορική Τμήμα Μηχανικών.
Τρισδιαστατοσ σαρωτησ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Μιχαλάκη Αικατερίνη – AEM: 2414 Μπελμέζα Βασιλική – ΑΕΜ: 2629
Ο κυκλοσ του νερου. ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΜΤΣΗΣ, AEM: 4356
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ MATLAB(GUI) – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΣΚΡΙΜΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ–ΑΕΜ:3135 ΤΑΚΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιστορία : Στα αρχαία χρόνια ΜΑΘΗΜΑ:Εισαγωγή στην πληροφορική ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ:Σερέτης ΝικόλαοςAEM: η εργασία Β ΄ εξαμήνου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : Η τέχνη και η γραφή - Η μυκηναϊκή γραφή -Το φοινικικό αλφάβητο -Η ανάπτυξη των παραπάνω -Η χρησιμότητα και η εφαρμογή τους στη ζωή των ανθρώπων -Ανακεφαλαίωση -Συμπεράσματα

Η μυκηναϊκή γραφή -Αρχή οι Μυκήνες αλλά και σε άλλες πόλεις πριν την κάθοδο των Δωριέων. -Εμφάνιση των πρώτων έργων τέχνης.

Το φοινικικό αλφάβητο -Ονομασία αλφαβήτου,ταύτιση με το ελληνικό. -Παραλλαγές από Έλληνες πριν από την χρήση του.

Ανάπτυξη της μυκηναϊκής τέχνης -Από ξύλινα αγάλματα σε μεταλλικά. -Από μικροκατασκευές σε τεράστια οικοδομήματα.

Ανάπτυξη του φοινικικού αλφαβήτου -Με την προσθήκη φωνηέντων το φοινικικό αλφάβητο κατόρθωσε να επιβιώσει μέχρι σήμερα μέσα από όλα τα αλφάβητα.

Η χρήση της μυκηναϊκής τέχνης -Πάρα πολλά μουσεία κοσμούνται από εκατοντάδες αγγεία,που αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων. -Εμφάνιση στοιχείων για τον τρόπο ζωής στην αρχαιότητα.

Η χρήση του φοινικικού αλφαβήτου -Ο λόγος της ύπαρξης όλων των υπόλοιπων αλφαβήτων. -Μετάδοση γνώσεων μέσα από τις καταγραφές σε αγγεία.

Ανακεφαλαίωση -Τόσο το φοινικικό αλφάβητο,όσο και η μυκηναϊκή τέχνη αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της αρχαιότητας. -Διέπρεψαν στο κλάδο τους και είναι η βάση για πολλά μετέπειτα γεγονότα.

Συμπεράσματα -Η γνώση τους θεωρείται πλέον απαραίτητη για την ανάπτυξη της τέχνης και της γραφής. -Η ανάπτυξη που είχαν με την πάροδο του χρόνου είναι αξιοσημείωτη.