Εργασία στην Γεωγραφία Η Αφρική Ευρυδίκη Αναγνωστοπούλου Α 4.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ
Advertisements

Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα 1 : Eκτροφή προβάτων & αιγών. Ξένες φυλές προβάτων 2/2. Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών.
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( )
Chương 3 Văn phạm phi ngữ cảnh
M.A.I.N. CAUSES OF WWI.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην Γεωγραφία Η Αφρική Ευρυδίκη Αναγνωστοπούλου Α 4

Περιεχόμενα Εικόνες Έρημοι της Αφρικής Εικόνες Βουνά Εικόνες Πεδιάδες Εικόνες Βίντεο Δικτυογραφία

1.

2.

Έρημοι της Αφρικής Οι ερημικές περιοχές καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Γης και βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους. Η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου είναι η Σαχάρα στην Αφρική, ενώ αρκετά μεγάλη είναι και η έρημος Γκόμπι στην Ασία. Οι έρημοι είναι εκτάσεις γης αμμώδεις ή βραχώδεις. Το ανάγλυφό τους μπορεί να περιλαμβάνει οροσειρές, οροπέδια, κορυφές ηφαιστείων, πεδιάδες ή και αποξηραμένες λίμνες. Είναι περιοχές που δέχονται πολύ λίγες βροχοπτώσεις, οι οποίες καθορίζουν τη χλωρίδα και την πανίδα. Έχουν επομένως αραιή ή και καθόλου βλάστηση.

3.

4.

Βουνά Στα βόρεια της ηπείρου υπάρχει η οροσειρά του Άτλαντα, που αρχίζει από την Τυνησία και καταλήγει στο Μαρόκο, αφού διασχίσει και την Αλγερία. Η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς αυτής είναι στο Μαρόκο και φτάνει τα μέτρα. Στο βορειοδυτικό τμήμα της ηπείρου, αλλά στο νότιο τμήμα της Σαχάρας, υπάρχουν τα όρη Αχαγκάρ, που η ψηλότερη κορυφή τους φτάνει τα μέτρα. Στο ίδιο σχεδόν βόρειο πλάτος, στο Τσαντ, υπάρχει η οροσειρά Τιμπέστι που η ψηλότερη κορυφή της φτάνει τα μέτρα.

Στη νοτιοδυτική ακτή υπάρχουν τα όρη του Καμερούν που φτάνουν το ύψος των μέτρων. Στα νότια, στη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, υπάρχουν τα όρη των Δρακόντων που έχουν ύψος μέτρα. Στα ανατολικά, στην περιοχή της Τανζανίας και της Κένυας, υπάρχει το όρος του Κιλιμάντζαρο που είναι και το ψηλότερο στην Αφρική. Το Κιλιμάντζαρο, παρόλο ότι βρίσκεται πάνω στον Ισημερινό, έχει τις κορυφές του, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, σκεπασμένες με χιόνι. Το όρος του Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία φτάνει το ύψος των μέτρων. Το όρος Κένυα στην ομώνυμη χώρα φτάνει τα και στην περιοχή της Ουγκάντα τα όρη Ρουβενζόρι φτάνουν τα μέτρα. Ακόμη στα ανατολικά της Αφρικής, στην περιοχή της Αιθιοπίας, υπάρχουν τα υψίπεδα της Αβησσυνίας, που το ύψος τους, φτάνει μέχρι και τα μέτρα με κάποιες κορυφές πάνω από τα μέτρα.

5.

6.

Πεδιάδες Ως μια από τις πιο σημαντικές θα πρέπει να αναφέρουμε εκείνη που αρχίζει από το βόρειο τμήμα της Μαυριτανίας και καταλήγει στο Καμερούν. Αξιόλογη είναι και η πεδιάδα του Γκαμπόν, στα δυτικά παράλια της κεντρικής Αφρικής. Στα ανατολικά είναι η πεδιάδα της Μοζαμβίκης, της Κένυας και της Σομαλίας. Στα βόρεια υπάρχει η πεδιάδα του Νείλου, που το χαμηλότερο σημείο της στα δυτικά του Καΐρου φτάνει τα 134 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

7.

8.

Βίντεο Ww_I Ww_I SSMo SSMo

1. AIOI%20AFRIKANIKOI%20PROORISMOIhttp://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/11/10/10/giz.jpg?OI%2010%20KORYF AIOI%20AFRIKANIKOI%20PROORISMOI 2. fwtografies-01.jpghttp:// fwtografies-01.jpg XQ6zFhzUruA/UrNdgZXtQlI/AAAAAAAAKjI/evPkfC1id2k/s640/valley-of-the-moon-atacama- desert-chile_63802_990x742.jpghttp://2.bp.blogspot.com/- XQ6zFhzUruA/UrNdgZXtQlI/AAAAAAAAKjI/evPkfC1id2k/s640/valley-of-the-moon-atacama- desert-chile_63802_990x742.jpg 5. AIOI%20AFRIKANIKOI%20PROORISMOIhttp://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/11/10/10/kil.jpg?OI%2010%20KORYF AIOI%20AFRIKANIKOI%20PROORISMOI BALITSES%20KAI%20TAJIDECTE%20EKEI%E2%80%A6%20OSO%20PROLABAINETE! BALITSES%20KAI%20TAJIDECTE%20EKEI%E2%80%A6%20OSO%20PROLABAINETE