Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.

2 Ιστορία ανακύκλωσης Σήμερα (2010) η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την ανακύκλωση. Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν για τους πολίτες και τις εταιρίες κίνητρα να συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης. Η ιστορία της ανακύκλωσης άρχισε την εποχή του Χαλκού. Την τότε εποχή έλιωναν τα μεταλλικά αντικείμενα τούς έτσι ώστε αυτά να μπορούν να παράγουν νέα προϊόντα. Η κατάσταση άλλαξε με την αλματώδη πρόοδο της βιομηχανίας που έκανε την ανακύκλωση πιο δύσκολη. Το 1970 σε συνέδριο για την ανακύκλωση αποφάσισαν με λογότυπο να σηματοδοτούνται τα ανακυκλώσιμα προϊόντα. Το 2007 για την παραγωγή, για την αποθήκευση, για την ανακύκλωση και για την μεταχείριση των σκουπιδιών πάρθηκε 1 κανόνας για την διευκόλυνση της ανακύκλωσης. Στις Η.Π.Α η βιομηχανία της ανακύκλωσης αντιπροσωπεύει 236 δισεκατομμύρια δολάρια,1,1 εκατομμύρια μισθωτούς και 5600 επιχειρήσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα καθιέρωσε την 'Μέρα της Ανακύκλωσης' στις 25 Νοεμβρίου (από το 2009).Τον Απρίλιο του 2009 η Τράπεζα της Ανακύκλωσης ανταμείφθηκε από το 'Champion of the Earth by the United Nations Environment Program‘ .Εξυπηρετεί πάνω από 1 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 20 κράτη των Η.Π.Α και είναι καθιερωμένο και στη Μεγάλη Βρετανία.

3 Ανακυκλώσιμα υλικά Μεγάλες οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια κλπ.),
Μικροσυσκευές που διευκολύνουν τη ζωή (κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, συσκευές τηλεπικοινωνίας κλπ.) Προϊόντα εικόνας και ήχου Εξοπλισμός πληροφορικής Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια Ηλεκτρονικοί υπολογιστές Καταλύτες εξάτμισης οχημάτων Φαγητά (λίπασμα) Χαρτί Πλαστικό Αλουμίνιο Γυαλί Ελαστικά Αυτοκινήτων Μπαταρίες

4

5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα υλικά. Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ανακύκλωση είναι: 1.Οταν τελειώσουμε με ένα προϊών αν είναι για παράδειγμα ένα κουτάκι από σάλτσα ντομάτας το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάμουμε είναι να το ξεπλύνουμε καλά ώστε να μην έχει υπολείμματα. 2.Το βάζουμε σε μια σακούλα (όχι νάιλον, σακούλα ιδικά για την ανακύκλωση) . 3.Αφού έχουμε μαζέψει αρκετά υλικά για την ανακύκλωση τα μεταφέρουμε στους ειδικούς κάδους για ανακύκλωση. 4.Μετά έρχεται το απορριμματοφόρο και μαζεύει τα σκουπίδια. 5.Μετά τα μεταφέρει σε ειδικούς χώρους όπου γίνεται η διαλογή υλικών ( π.χ. τα γυάλινα με τα γυάλινα τα χαρτιά με τα χαρτιά κ.λπ.). 6.Μετά από εκεί τα πατάνε τα προϊόντα και τα κάνουν μεγάλους κύβους. 7.Τα μεταφέρουν σε ειδικούς χώρους όπου τα επεξεργάζονται και τα ξανακάνουν προϊόντα σε καταστήματα.

6 Τι γίνετε όταν κάνουμε ανακύκλωση;
Κάνουμε ανακύκλωση γιατί…… Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι, που λαμβάνονται συνεχώς από τη φύση. Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων (ελαφρύνεται, έτσι, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος). Εξοικονομείται η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή όλων των προαναφερθέντων αντικειμένων. Επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη πτώση (ή μη αύξηση) των τιμών των προϊόντων, καθώς δεν απαιτείται εκ νέου παραγωγή πρώτης ύλης. Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τομείς θετικών ενεργειών για την διάσωση του πλανήτη. Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.

7 ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Όταν κάνουμε ανακύκλωση πρέπει να ξέρουμε πως πρέπει να γίνει. Στην ανακύκλωση εκτός από τα να μαζεύουμε τα υλικά πρέπει να τα χωρίζουμε και σε κάδους ειδικούς για ανακύκλωση. Οι κάδοι ανακύκλωσης είναι συγκεκριμένοι. Για γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί.

8 ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google