Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα project : Cyberbullying

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα project : Cyberbullying"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα project : Cyberbullying
Hi-5 Θέμα project : Cyberbullying Υποενότητα: τι είναι το cyberbullying και σε τι διαφέρει από το παραδοσιακό bullying .

2 Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι η χρήση των τεχνολογιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με σκοπό την εσκεμμένη εμπλοκή σε επαναλαμβανόμενες ή ευρύτερα διαδεδομένες πράξεις σκληρότητας και συναισθηματικής βίας, οι οποίες στρέφονται κατά άλλων. Το θύμα των συμπεριφορών αυτών μπορεί να μη γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης, αν και, στις μισές από τις περιπτώσεις, το θύμα γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη. Δεν είναι όλες οι μορφές ηλεκτρονικού εκφοβισμού εξίσου ανησυχητικές ή επικίνδυνες. Η αλληλεπίδραση με κάποιον που δεν είναι μπροστά σου, ούτε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, επιτρέπει την έκφραση ιδεών και σκέψεων χωρίς τύψεις και χωρίς την πλήρη κατανόηση των αρνητικών επιπτώσεων των λέξεων ή των πράξεων, καθώς, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν βλέπει το στόχο ούτε και ο ίδιος ο δράστης είναι φανερός, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο που ενυπάρχει στις συγκεκριμένες συμπεριφορές.

3 Cyber Bullying (Διαδικτυακος Εκφοβισμος)

4 Τι περιλαμβάνει ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου;
• Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση • Διάδοση άσχημων-προσβλητικών φημών online • Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά) • Παρενόχληση • Δυσφήμηση σε τρίτους (άλλους πλέον του θύματος) Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων μέσω κινητού, φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες, μπλογκς, chat rooms κ.ά.

5 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ/ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Μελέτες αποκάλυψαν ότι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός σχετίζεται άμεσα με το σχολικό εκφοβισμό (παραδοσιακός εκφοβισμός) και μπορεί να αποτελεί τη συνέχειά του ή ακόμα να λειτουργεί και ως αντεκδίκηση για το σχολικό εκφοβισμό. Είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο κατά πρόσωπο εκφοβισμός μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες ψυχολογικές βλάβες στα θύματά του. Οι βλάβες αυτές είναι: χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, θυμό, αποτυχία στο σχολείο ή και αποφυγή του και, σε μερικές περιπτώσεις, σχολική βία ή ακόμα και αυτοκτονία. Είναι πιθανό οι βλάβες που προκαλούνται από τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, τις ηλεκτρονικές απειλές και το sexting να είναι ακόμα μεγαλύτερες από εκείνες που προκαλούνται από τον παραδοσιακό εκφοβισμό, επειδή οι ηλεκτρονικές μορφές επικοινωνίας μπορεί να γίνουν εξαιρετικά κακόβουλες και απειλητικές. Δεν υπάρχει καμία διαφυγή για εκείνους που υφίστανται ηλεκτρονικό εκφοβισμό και η θυματοποίησή τους είναι διαρκής, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επιπλέον, το υλικό του ηλεκτρονικού εκφοβισμού μπορεί να γνωστοποιηθεί σε όλον τον κόσμο και συχνά δεν γίνεται να ανακληθεί.

6 Οι θύτες στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό μπορεί να είναι ανώνυμοι και μπορεί να ζητήσουν και τη συμμετοχή άγνωστων «φίλων»· το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρονικές απειλές και το sexting. Οι περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνουν συχνά προσωπικές και ερωτικές σχέσεις, χωρισμούς και καυγάδες μεταξύ συνομηλίκων. Αυτές οι συμπεριφορές παρατηρούνται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια και συχνά αφορούν εφήβους, καθώς δεν είναι πολύ καλοί/καλές στο να κρύβουν την ταυτότητά τους. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, βάζουν ένα μεγάλο αριθμό προσωπικών πληροφοριών στo Διαδίκτυο και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

7 Η ομάδα μας !! Ζησιού Γιώτα Μπρέγκασι Άντι Παπαϊωάννου Ισμήνη Τσαμουρτζή Πασχαλία Χιώτης Θωμάς

8 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας !!


Κατέβασμα ppt "Θέμα project : Cyberbullying"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google