Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά είχαμε την μηχανή του Pascal1645μ.X και τις προσπάθειες του Babbage για μηχανικούς υπολογιστές (σύστημα με οδοντωτούς τροχούς). Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε μηχανές που αποκρυπτογραφούσαν κωδικοποιημένα μηνύματα και εξελίχθηκαν σε υπολογιστές που η επεξεργασία καθοριζόταν από μια ομάδα εντολών (πρόγραμμα).

2 1η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εμφανίζονται οι πρώτοι αυτοματοποιημένοι υπολογιστές. Χρησιμοποιούν λυχνίες κάτι σαν λαμπτήρες που λειτουργούσαν σαν διακόπτες που ανοιγόκλειναν συνέχεια, για να επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Χρειάζονταν χιλιάδες από αυτές. Λειτουργούσαν κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς.

3 2η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Αντικαταστάθηκαν οι λυχνίες από τα τρανζίστορ που είναι μικροί διακόπτες με μικρό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής, οπότε μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και αυξάνεται η ταχύτητα, η αξιοπιστία και η δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων.

4 3η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Κατασκευάζεται το ολοκληρωμένο κύκλωμα (ένα εξάρτημα που αποτελείται από χιλιάδες τραντζίστορ και που επιτελούν μια συγκεκριμένη εργασία).Οι Διαστάσεις των υπολογιστών μειώνονται καθώς και το κόστος τους ενώ αυξάνονται οι δυνατότητες τους.

5 4η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Χαρακτηρίζεται από την κατασκευή του μικροεπεξεργαστή (όπου σε ένα μόνο ολοκληρωμένο που έχει εκατομμύρια τραντζίστορ) γίνεται όλη η επεξεργασία του υπολογιστή.

6 5η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1990-


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google