Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Στο μη-οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται όσοι δεν είναι σε θέση, ή δεν επιθυμούν να εργάζονται.

2 Εργατικό Δυναμικό Από το σύνολο του πληθυσμού δε συμμετέχουν στον Ο.Ε.Π. οι εξής: 1. άτομα κάτω των 14 ετών 2. οι συνταξιούχοι, συνήθως άνω των 65 ετών 3. τα άτομα με βαριές αναπηρίες 4. οι έφεδροι 5. οι φυλακισμένοι 6. οι νοικοκυρές που απασχολούνται σε οικιακές εργασίες.

3 Εργατικό Δυναμικό Η συμμετοχή των γυναικών στον Ο.Ε.Π. αυξάνεται διαχρονικά (αίτια, συνέπειες). Το άθροισμα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και του μη-Ο.Ε.Π. συναποτελεί το σύνολο του πληθυσμού μιας χώρας.

4 Εργατικό Δυναμικό Ο Ο.Ε.Π. απασχολείται στους τρεις βασικούς τομείς της οικονομίας: 1. Πρωτογενής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, μεταλλεία). 2. Δευτερογενής (κατασκευές, βιομηχανία, βιοτεχνία). 3. Τριτογενής (εμπόριο, υπηρεσίες).

5 Εργατικό Δυναμικό Παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Διαχρονική μετεξέλιξη της οικονομίας από τον πρωτογενή, στο δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα ως συνάρτηση της οικονομικής ανάπτυξης

6 Εργατικό Δυναμικό Ο Ο.Ε.Π. συγκεντρώνεται ως εξής: 1. αστικές περιοχές (μεσαίες και μεγάλες πόλεις). 2. ημιαστικές (μικρές πόλεις και κεφαλοχώρια). 3. αγροτικές (χωριά και ύπαιθρος).

7 Εργατικό Δυναμικό Στον Ο.Ε.Π. περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες απασχολούμενων: 1. Μισθωτοί 2. Εργοδότες 3. Ελεύθεροι επαγγελματίες 4. Αγρότες 5. Εισοδηματίες


Κατέβασμα ppt "Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google