Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – 100 έτη από την έναρξή της (1914-2014) Υπεύθυνος: Κόκκορης Σπυρίδων ΠΕ01 Συμμετέχουσες: Κωνσταντινίδου Ιουλία ΠΕ16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – 100 έτη από την έναρξή της (1914-2014) Υπεύθυνος: Κόκκορης Σπυρίδων ΠΕ01 Συμμετέχουσες: Κωνσταντινίδου Ιουλία ΠΕ16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – 100 έτη από την έναρξή της (1914-2014) Υπεύθυνος: Κόκκορης Σπυρίδων ΠΕ01 Συμμετέχουσες: Κωνσταντινίδου Ιουλία ΠΕ16 Κούρεντα Εμιόνη ΠΕ04

2 Στόχοι 1. Να ενισχυθεί το αίσθημα ταυτότητας και εθνικής καταγωγής των Ελλήνων Ποντίων μαθητών του σχολείου, των οποίων οι γονείς έχουν όλοι γεννηθεί σε χώρες της τέως Σοβιετικής Ενώσεως. 2. Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τη σημασία της ανεκτικότητας και την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης, καθώς οι κοινωνίες μας μετατρέπονται ταχύτατα σε ένα αξεδιάλυτο αμάλγαμα ανθρώπων διαφορετικής εθνικής καταγωγής και θρησκευτικής πίστεως 3. Να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έρευνα επί θεμάτων πατριωτικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

3

4 Διαδικασία: Πληροφόρηση των μαθητών για την καταγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά του ποντιακού ελληνισμού. Ενημέρωση των μαθητών για τα γεγονότα της περιόδου των σφαγών και αναζήτηση των αιτιών και των αποτελεσμάτων της Γενοκτονίας. Εξοικείωση των μαθητών με σημαντικούς θεσμούς και με προσωπικότητες του Ελληνικού Πόντου που διέλαμψαν πριν αλλά και κατά την περίοδο των σφαγών. Ανάδειξη της σκληρότητας και της έντασης του αγώνα για επιβίωση, πρόοδο και κοινωνική προσφορά των Ελλήνων Ποντίων που κατέφυγαν στο νεοελληνικό κράτος και τη Ρωσία.

5


Κατέβασμα ppt "Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – 100 έτη από την έναρξή της (1914-2014) Υπεύθυνος: Κόκκορης Σπυρίδων ΠΕ01 Συμμετέχουσες: Κωνσταντινίδου Ιουλία ΠΕ16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google