Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2 ο Λύκειο Βριλησσίων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2 ο Λύκειο Βριλησσίων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2 ο Λύκειο Βριλησσίων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012

2 Η αφετηρία μας θα είναι ένα πραγματικά ευαίσθητο και συναρπαστικό λογοτεχνικό βιβλίο, όπου ο 15χρονος ήρωας του πηγαίνει σε «ειδικό σχολείο» αλλά έχει μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά

3 Ο ήρωας του βιβλίου, ο Κρίστοφερ, είναι ένας παράξενος νέος. Ξέρει όλα τα κράτη και τις πρωτεύουσες του κόσμου, ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα.

4 Ειδικότερα: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες των ατόμων που παρουσιάζουν διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και ιδιαίτερα το σύνδρομο Asperger (μία νευρολογική διαταραχή, η οποία προσβάλλει την ικανότητα του ατόμου να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου); Αναζήτηση πληροφοριών για διάσημους και μη ανθρώπους με το σύνδρομο Asperger. Παρακολούθηση και κριτική κινηματογραφικών ταινιών, συνεντεύξεις με ειδικούς.

5 Οι στρατιώτες του Κόνγουεϊ ΨΗΦΙΔΩΤΑ

6 Ο τελικός στόχος «Η επαφή με τον Κρίστοφερ, η θέληση για κατανόηση του τρόπου σκέψης του, ο σεβασμός των επιθυμιών και των αναγκών του, θα μπορούσε να μας διδάξει να είμαστε υπομονετικοί, να πλησιάζουμε με σεβασμό τους άλλους, και κυρίως να σεβόμαστε και τις δικές μας ιδιαιτερότητες, να σεβόμαστε το σώμα και το πνεύμα μας και να δίνουμε χώρο και χρόνο στις επιθυμίες και τις επιλογές μας.» Θωμάς Βελισσάρης (Σκηνοθέτης) «Η επαφή με τον Κρίστοφερ, η θέληση για κατανόηση του τρόπου σκέψης του, ο σεβασμός των επιθυμιών και των αναγκών του, θα μπορούσε να μας διδάξει να είμαστε υπομονετικοί, να πλησιάζουμε με σεβασμό τους άλλους, και κυρίως να σεβόμαστε και τις δικές μας ιδιαιτερότητες, να σεβόμαστε το σώμα και το πνεύμα μας και να δίνουμε χώρο και χρόνο στις επιθυμίες και τις επιλογές μας.» Θωμάς Βελισσάρης (Σκηνοθέτης)


Κατέβασμα ppt "2 ο Λύκειο Βριλησσίων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google