Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας και αποτελεί ένα άβαθο μέρος της θάλασσας από τις προσχώσεις του Αχελώου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας και αποτελεί ένα άβαθο μέρος της θάλασσας από τις προσχώσεις του Αχελώου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας και αποτελεί ένα άβαθο μέρος της θάλασσας από τις προσχώσεις του Αχελώου

2 ΜΗΚΟΣ, ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ Έχει μέγιστο μήκος περίπου 27.300 μ. και μέγιστο πλάτος 14.800 μ. Το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 5-6 μ., αλλά το μεγαλύτερο μέρος της έχει βάθος που δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο. Κοντά στις ακτές το βάθος φτάνει τα 10 εκ. και γι’ αυτό είναι πρόσφορος τόπος για αλυκές.

3 ΠΟΥΛΙΑ Αν και η ορνιθολογική αξία της περιοχής μειώθηκε με τα μεγάλα έργα της περιόδου 1960-1978εξακολουθεί να παραμένει μεταξύ των σημαντικότερων της Ελλάδος.Έως τώρα,έχουν απαντηθεί 272 είδη πουλιών. Απαντώνται κοπάδια φαλαριδών και παπιών (κυρίως στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού ), λεπτόραμφοι γλάροι, όλα σχεδόν τα είδη ερωδιών, δρεπανοσκαλίδρες, γλαρόνια, λεύκοπελαργοί.

4 ΑΛΙΕΙΑ Το Μεσολόγγι είναι ο πιο φημισμένος ιχθυοπαραγωγικός τόπος στην Ελλάδα. Η λιμνοθάλασσα είναι η σημαντικότερη ίσως πηγή πλούτου των ντόπιων με την ελεύθερη αλιεία,τα οργανωμένα διβάρια (ιχθυοτροφεία ) και τις αλυκές της. Τα κυριότερα ψάρια της είναι ο Κέφαλος,η τσιπούρα, το λουράκι, ο χωβιός, η μπάφα, το σουβλομυτάρι, ο σκορπιός, η γλώσσα, το μυξινάρι, ο δρόγγος, το μυλοκόπι, η χελουδίτσα, το καθαρόχελο, το μουρμούρη, ο λαυκίνος, η βελάνισσα, ο σπάρος, η καβάτσα, η ζαργάνα,ο ζαργός


Κατέβασμα ppt "Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας και αποτελεί ένα άβαθο μέρος της θάλασσας από τις προσχώσεις του Αχελώου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google