Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ 9043 ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 8805 ΝΤΕΓΙΑΝΝΗ ΑΡΤΕΜΙΣ 9032

2 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Χειμερινό τουρισμό ονομάζουμε το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων που ασκούνται κατά την χειμερινή περίοδο, (15 Νοεμβρίου – 15 Μαρτίου).Η χειμερινή αυτή περίοδος στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από σημαντικότατη πτώση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο χειμερινός τουρισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί ένα κλάδο του ορεινού τουρισμού .

3 Χιονοδρομία Τα χειμερινά σπορ , οι χιονοδρομίες (σκι) αποτελούν τη σπουδαιότερη έκφραση του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας και αποτελούν κορωνίδα των χειμερινών δραστηριοτήτων αναψυχής

4 Σήμερα η χιονοδρομία αποτελεί άσκηση , σπορ και είναι μία μορφή αναψυχής που ξεκίνησε σύμφωνα με τους Smith (1975) και Mittman (1984) πριν από χιλιάδες χρόνια σαν ανάγκη για τη γρήγορη μετακίνηση πάνω στα χιόνια από τους λαούς της Β. Ευρώπης (Σκανδιναβία).

5 Σκοπός της έρευνας είναι να προσδιοριστούν :
Σκοπός της έρευνας είναι να προσδιοριστούν : Παράγοντες οι οποίοι ωθούν ή αποτρέπουν τα άτομα να επισκεφθούν ένα συγκεκριμένο Χ.Κ. Λόγοι για τους οποίους το προτιμά μεταξύ των άλλων Παράγοντες που επιδρούν θετικά σ’ ένα άτομο ,ώστε να ασκεί το σπορ της χιονοδρομίας, καθώς και οι παράγοντες που δρουν αρνητικά. Η εύρεση των χαρακτηριστικών των επισκεπτών των Χ.Κ. – χιονοδρόμων και μη – όπως η ηλικία, το φύλο ,το μορφωτικό επίπεδο ,το επάγγελμα, το εισόδημα κ.λ.π.

6 Ο καθορισμός των παραγόντων που έχουν σχέση με τη συχνότητα επίσκεψης για κάθε μέρα Χ.Κ. (με την κατασκευή υποδειγμάτων γραμμικής παλινδρόμησης), και Η εύρεση , για όσα Χ.Κ. διέθεταν επαρκή στοιχεία ,του καθαρού ποσού σε ευρώ που οφείλεται η γύρω περιφέρεια από τη λειτουργία του συγκεκριμένου Χ.Κ.

7 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Μοιράστηκαν ερωτηματολόγια από τα 6 κυριότερα χιονοδρομικά κέντρα (Χ.Κ) της Ελλάδας.

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών στα Χ.Κ. αποτελείται από χιονοδρόμους . Απόσταση από το Χ.Κ. και ποιότητα οδοστρώματος (αποκλεισμένοι δρόμοι) Η ποιότητα των εγκαταστάσεων δρα είτε θετικά είτε αρνητικά. Η πλειοψηφία δεν διανυκτερεύει στα Χ.Κ., προτιμά μονοήμερες δράσεις.

9 Οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονται από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις
Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου περιορίζει τις συχνές επισκέψεις στα Χ.Κ. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι άτομα από ετών ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες το ενδιαφέρον για τη χιονοδρομία λιγοστεύει. Εκτός από το Χ.Κ. του Παρνασσού το εισοδηματικό και μορφωτικό επίπεδο δεν επηρεάζει τη συχνότητα των επισκέψεων.

10 Η λειτουργία των Χ.Κ. συμβάλλει θετικά στην αύξηση των εσόδων της τοπικής περιοχής.


Κατέβασμα ppt "TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google