Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία
3o Λύκειο Γλυφάδας Α΄Λυκείου, Τμήμα Α3 Ερευνητική Εργασίσα Β΄Τετράμηνο Σχ. ‘Ετος Θέμα: ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία

2 Τι είναι η φτώχεια; Με τον όρο φτώχεια αναφερόμαστε στην οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών.

3 Τι είναι η ανεργία; Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.

4 Είδη φτώχειας Η απόλυτη φτώχεια είναι η κατάσταση στην οποία τα άτομα δεν κατέχουν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους, όπως είναι η τροφή, το νερό, η στέγη. Η σχετική φτώχεια είναι η κατάσταση στην οποία τα άτομα διαθέτουν ένα βασικό εισόδημα που εξασφαλίζει την επιβίωσή τους, δεν καλύπτει όμως το καταναλωτικό πρότυπο της κάθε κοινωνίας.

5 Αίτια Τα αίτια της φτώχειας εντοπίζονται στην άνιση κατανομή του εισοδήματος, στις αλλαγές της τεχνολογίας, στις προκαταλήψεις και το ρατσισμό, αλλά και στην παραοικονομία, που στερεί από το κράτος εισοδήματα για προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης. Η ανεργία, επίσης, αποτελεί σημαντική αιτία της φτώχειας, ιδιαίτερα όταν είναι παρατεταμένη και αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

6 Συνέπειες Οι συνέπειες της φτώχειας είναι ιδιαίτερα έντονες τόσο στα άτομα, τα οποία βρίσκονται αποκλεισμένα από πολλά αγαθά και δραστηριότητες, όσο και στην κοινωνία, αφού η φτώχεια αποτελεί αιτία πολλών κοινωνικών προβλημάτων, όπως η μετανάστευση, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η εγκληματικότητα και η βία.

7 Τρόποι αντιμετώπισης Η αντιμετώπιση της φτώχειας απαιτεί μέτρα για την ενίσχυση της ισότητας ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση. Μέτρα καταπολέμισης της ανεργίας. Δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και του εθνικού και παγκόσμιου πλούτου.

8 Διάγραμμα για την ανεργία

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ %A7%CE%95%CE%99%CE%91- %CE%91%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91- %CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE% A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3 Πολιτική Παιδεία Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

10 Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google