Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13

2 «Περίμενα το Δικαστικό Μέγαρο πιο επιβλητικό». «Είναι εντυπωσιακό το πόσο οργανωμένος είναι ο χώρος του δικαστηρίου. Καθένας έχει τη θέση του: δικαστές, δικηγόροι, κατηγορούμενος, κοινό…». «Αυτό βοηθάει στο να υπάρχει πειθαρχημένο κλίμα». «Η αίθουσα ήταν μεγάλη, θύμιζε μεγάλα δικαστήρια». «Ο χώρος της δικαστικής αίθουσας αποπνέει κύρος και σεβασμό. Θα ήθελα να ανεβούμε κι εμείς στην έδρα». «Το περιβάλλον γίνεται είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο ανάλογα με τις υποθέσεις».

3 «Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων, υπομονή και επιμονή». «Χρειάζεται να περάσουν πολλά χρόνια για να γίνεις ένας καλός και δίκαιος δικηγόρος». «Θέλει υπομονή και διάβασμα, αλλά η θεωρία της Νομικής απέχει πολύ από την πράξη». «Ο δικηγόρος πρέπει να αντιμετωπίζει τους πελάτες του αντικειμενικά και χωρίς συναισθηματισμούς». «Είναι πάνω απ’ όλα λειτούργημα». «Ο δικηγόρος έχει ευθύνη για την απονομή της δικαιοσύνης»

4 «Οι δικηγόροι υπερασπίζονται δυναμικά τους πελάτες τους, όποιο αδίκημα κι αν έχουν διαπράξει». «Χρειάζεται ψυχική δύναμη η άσκηση αυτού του επαγγέλματος, γιατί κάποιες υποθέσεις επηρεάζουν τον ψυχικό κόσμο του δικηγόρου». «Θέλει γερά νεύρα και κάποιες φορές και θράσος». «Θα χρειαστεί να υπερασπιστείς τον πελάτη σου είτε είναι αθώος είτε είναι ένοχος. Μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση αν έρθει σε σύγκρουση το δίκαιο με την ηθική». «Πρέπει να τηρούν τους νόμους ακόμη κι αν η συνείδησή τους λέει το αντίθετο».

5 «Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν τους νόμους αντικειμενικά παραμερίζοντας τους συναισθηματισμούς». «Είναι δύσκολο όταν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση του δικαίου με την ηθική». «Είναι μια δουλειά πολύ οργανωμένη». «Ο δικαστής πρέπει να είναι δίκαιος και να κρίνει τις υποθέσεις νομικά αλλά και ηθικά». Είναι μια δουλειά με μεγάλη ευθύνη, καθώς ο δικαστής πρέπει να πάρει τη σωστότερη και δικαιότερη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους».

6 «Πολύ συχνά εξαρτάται η ζωή των ανθρώπων από την απόφαση του δικαστή». «Είναι απαιτητική δουλειά. Δεν ξέρει πάντα ο δικαστής αν κάποιος λέει την αλήθεια ή όχι». «Χρειάζεται αντικειμενικότητα και υπομονή». «Είναι ενδιαφέρον επάγγελμα με καλές προοπτικές». «Είναι δύσκολο να βγάλεις μια απόφαση. Πρέπει να ελέγξεις όλα τα στοιχεία. Πρέπει να ακούσεις προσεκτικά τους μάρτυρες και τους δικηγόρους».

7 «Είναι το πιο σημαντικό πράγμα». «Πρέπει να λέμε την αλήθεια». «Η δικαστής ήταν αντικειμενική, προσεκτική και αμερόληπτη, ενδιαφερόταν για το νόμο αλλά και για την ηθική». «Δεν ξέρεις πάντα ποιος λέει την αλήθεια. Αυτό είναι το δυσκολότερο».


Κατέβασμα ppt "Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google