Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

2 Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών τάξεων.

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η εργατική επανάσταση άρχισε κατά το τέλος του Φεβρουαρίου του 1917 στην Αγία Πετρούπολη με τεράστιες απεργίες και δυναμικές διαδηλώσεις, που αργότερα εξελίχτηκαν σε οργανωμένο επαναστατικό κίνημα. Ο τσάρος παραιτήθηκε και την εξουσία ανέλαβε προσωρινά ο Λβοφ. 1917Αγία Πετρούπολη

4 Μέσα στο Μάρτιο του 1917 φυλακίζεται η αυτοκρατορική οικογένεια, καταργείται η θανατική ποινή και στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο Λένιν επιστρέφει στη Ρωσία.

5 Υποστηρίζοντας το σύνθημα για την παύση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη νίκη της κοινωνικής επανάστασης.

6 ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

7 Στις 24 Οκτωβρίου ξεσπάει πλέον η μεγάλη επανάσταση με επικεφαλής τον Λένιν. Τα ανάκτορα καταλήφθηκαν, η κυβέρνηση έπεσε, οι υπουργοί συνελήφθησαν και ο Κερένσκι, που εκτελούσε χρέη πρωθυπουργού, δραπέτευσε. Η Επανάσταση είχε πλέον επικρατήσει!!!

8

9 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ρωσική επανάσταση σήμανε και τεράστιες αλλαγές στις ιδέες που κουβαλούσαν για χρόνια η πλειοψηφία των απλών ανθρώπων. Κατακτήσεις που και σήμερα θεωρούνται προχωρημένες, έγιναν νόμοι του εργατικού κράτους. Για πρώτη φορά στην ιστορία οι γυναίκες απέκτησαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα να εκλέγουν και να εκλέγονται. Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος. Νομιμοποιείται η έκτρωση και αποποινικοποιείται η ομοφυλοφιλία. Τα μηνύματα της Ρώσικης Επανάστασης δεν έμειναν μόνο εντός των τειχών της Ρωσίας. Έδωσαν έμπνευση στο παγκόσμιο προλεταριάτο. Σε όλη την Ευρώπη, στην Γερμανία, στην Αυστροουγγαρία, στην Ιταλία εξαπλώθηκαν τα επαναστατικά κύματα. Σε όλο τον πλανήτη χτίστηκαν νέα Κομμουνιστικά Κόμματα, νέα συνδικάτα, και η επανάσταση μπήκε στην ημερήσια διάταξη για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google