Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Δρ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2 ΝΟΜΟΣ 1397/1983 ΑΡΘ.11 ΠΑΡ.1 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

3 Κατ’οίκον νοσηλευτική φροντίδα
«…..ορίζονται οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στα άτομα και τις οικογένειές τους μέσα στο χώρο που ζουν …» Εκπαίδευση Διεπιστη-μονική συνεργασία Υπηρεσίες φροντίδας Σεβασμός Κατ’οίκον νοσηλευτική΄;; φροντίδα ορίζονται οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στα άτομα και τις οικογένειές τους μέσα στο χώρο που ζουν κατευθυνόμενες προς την προαγωγή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας του ατόμου ή την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων της ασθένειας ή της αναπηρίας o σκοπός της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και της οικογένειας του, και λέγοντας ΠΖ εννοούμε την βιο-ψυχο-κοινωνική-πνευματική φροντίδα με στόχο την ευεξία, τον έλεγχο των συμπτωμάτων,, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνει η φροντίδα της οικογένειας και του φροντιστή. Η κατ’οίκον νοσηλεία είναι μια φιλοσοφία προσέγγισης του ανθρώπου η οποία απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση, διεπιστημονική συνεργασία, και κατάλληλες υπηρεσίες, για την παροχή συντονισμένης, εξατομικευμένης, ευαίσθητης φροντίδας που σέβεται τη μοναδικότητα του ανθρώπου και την αξιοπρέπειά του Amer. Νational Νurses Αssocciation

4 Διεθνής επιταγές για τα συστήματα υγείας
Δημογραφικές αλλαγές Όλες οι χώρες της ευρώπης (και όχι μόνο) έρχονται αντιμέτωπες με ένα σύνολο από κοινές δημογραφικές, κοινωνικές, τεχνολογικές, επιδημιολογικές και πολιτικές πιέσεις οι οποίες επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση των υπηρεσιών κατ’όίκον φροντίδας αλλά και το είδος και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών . Στην πραγματικότητα αυτές οι αλλαγές-πιέσεις που ασκούνται διεθνώς στα συστήματα υγείας αναδεικνύουν τη σημαντικότητα και επιβάλουν την κατ’οίκον φροντίδα ως μέσο ελέγχου του κόστους και βελτίωσης της ποιότητας (Tarricone & Tsouros 2008)

5 Υπηρεσίες Κατ’οίκον φροντίδας
Κατ’οίκον Νοσηλεία (Home nursing services) Κατ’οίκον Βοήθεια (Home help services Personal and domestic care) Προαγωγή υγείας, Πρόληψη, Συμβουλευτική, Ψυχολογική Υποστήριξη Αποκατάσταση Εξειδικευμένες νοσηλευτικές παρεμβάσεις Δουλειές του σπιτιού Βοήθεια στις ADL Συντροφιά Συμμετοχή στην ψυχαγωγία Κινητοποίηση της φροντίδας από μη επαγγελματίες υγείας (συγγενείς, φίλους) Οι υπηρεσίες κατ’οίκον φροντίδας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες . Η κατ’οίκον νοσηλεία κατά την οποία διενεργούνται σύνθετες και εξειδικευμένες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την υγεία και Η κατ’οίκον βοήθεια η οποία περιλαμβάνει βοήθεια στις καθημερινές δραστηριότητες και στις δουλειές του σπιτιού

6 Hospital at home (ΗαΗ) Νοσοκομείο στο Σπίτι
Αγγλία Νέα Ζηλανδία Καναδάς Αμερική Ιταλία Πριν την αναφορά στην ελληνική πραγματικότητα θα ήταν παράληψη να μην γίνει αναφορά σε μια νέα υπηρεσία η οποία οναμάζεται νοσοκομείο στο σπίτι Αυστραλία Γαλλία Ισραήλ

7 «νοσοκομείο στο σπίτι»
Η υπηρεσία «νοσοκομείο στο σπίτι» παρέχει φροντίδα υγείας νοσοκομειακού επιπέδου σε ασθενείς με οξέα ή χρόνια νοσήματα, στο Σπίτι τους. Η υπηρεσία «νοσοκομείο στο σπίτι» παρέχει φροντίδα υγείας νοσοκομειακού επιπέδου σε ασθενείς με οξέα ή χρόνια νοσήματα, στο Σπίτι τους. Και Σε απουσία της υπηρεσίας, οι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σε απουσία της υπηρεσίας, οι ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο (Montalto M, 1999)

8 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Π.Φ.Υ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

9 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Το επίπεδο και το είδος της φροντίδας που χρειάζεται ο άρρωστος. Το φάσμα των υπηρεσιών που διατίθενται. Η εφαρμογή κατάλληλου προγράμματος κάλυψης όλων των αναγκών του αρρώστου.

10 ΟΡΙΣΜΟΣ Η ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ. Amer.Μed.Αssocciation. Amer.Νational Νurses Αssocciation.

11 ΛΟΓΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
ΛΟΓΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

12 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΡΕΣΣΟΓΟΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΗ –ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

13 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ανακάλυψη προβλημάτων υγείας που απασχολούν την οικογένεια. Βοήθεια ώστε η οικογένεια να παραδεχθεί και αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Πολλές φορές οικογένειες έχουν προβλήματα,όμως δεν αναγνωρίζουν ή αρνούνται να παραδεχθούν.

14 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η αναγνώριση και παραδοχή του προβλήματος οδηγεί στη λύση του. Εξασφάλιση υπηρεσιών τις οποίες χρειάζεται η οικογένεια αλλά δεν μπορεί να επιτύχει μόνη της

15 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΙΑ. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ. ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.

16 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PEROS,IV,IM,SC. ΛΗΨΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ. ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΟΥΡΩΝ. ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ:ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ,ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΩΝ,ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑΣ,ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΤΗΡΑ: ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ,LEVIN. ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. YΠΟΚΛΥΣΜΟΙ.

17 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η επίσκεψη στο σπίτι δίνει τη δυνατότητα στον Κοινοτικό Νοσηλευτή να δει τη πραγματική οικογενειακή κατάσταση και να σχηματίσει σαφή εικόνα. Τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να συζητήσουν θέματα και προβλήματα γιατί διαπιστώνουν ότι η ώρα αυτή είναι δική τους και η επίσκεψη έγινε γι’αυτούς.

18 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η οικογένεια με την επαφή αυτή αποκτά εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες υγείας και στο έργο της νοσηλευτικής. Η επίσκεψη στο σπίτι σαν μέθοδος επικοινωνίας είναι η πιο προσωπική και εξατομικευμένη.

19 Διαφοροποίηση αξιολόγησης ασθενούς σε σχέση με το νοσοκομείο.
στο σπίτι σε σχέση με το νοσοκομείο.

20 Το κυριότερο όλων είναι να βοηθηθεί η οικογένεια να αναγνωρίσει την ευθύνη της

21 ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

22 ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

23 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΩΣΤΟΙ. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΔΗΤΗ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

24 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

25 ΟΞΥΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Η μέτρηση των αερίων αίματος . Η γενική κατάσταση του ατόμου. Η βαρύτητα του νοσήματος. Το οικογενειακό περιβάλλον

26 Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός συνθέτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί η νοσηλεία του αρρώστου για οξυγονοθεραπεία στο σπίτι.

27 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ.
Bεβαιωθείτε ότι η χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή είναι η καλύτερη δυνατή. Eκτιμείστε την γενική κατάσταση του αρρώστου. Μετρήστε αέρια αίματος του ασθενή σε κατάσταση ηρεμίας. Επαναλάβατε τις μετρήσεις 3-4 βδομάδες αργότερα. Εντοπίστε πιθανούς κινδύνους στο σπίτι(π.χ κάπνισμα). Παρακολουθείστε για πιθανές επιπλοκές ή προβλήματα(εξειδικευμένο προσωπικό). Επαναλάβατε τις μετρήσεις μήνες.

28 ΒΗΜΑΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ο2 Καθορισμός ωρών χορήγησης Ο2. Ρύθμιση ροής Ο2.
Καθορισμός ωρών χορήγησης Ο2. Ρύθμιση ροής Ο2. Καθορισμός μεθόδου χορήγησης Ο2 (μάσκα, ενδορυνικός καθετήρας). Εκτίμηση για χρήση υγραντήρα. Εκτίμηση για χρήση συμπιεστή αέρα.

29 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ο2 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ο2 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Το Ο2 δεν είναι εκρηκτικό . Η μάσκα δημιουργεί εξελκώσεις, κατακλίσεις ή δερματίτιδες στο πρόσωπο. Η χορήγηση Ο2 με ενδορυνικό καθετήρα μπορεί να δημιουργήσει ξύρανση της μύτης.

30 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ο2 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ο2 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ελάττωση του CO 2 μπορεί να συμβεί όταν γίνει υπερβολική χορήγηση Ο2 κα ο άρρωστος να παρουσιάσει υπνηλία. Κρυοπαγήματα ή εγκαύματα από τα μεταλλικά συνδετικά μπορούν να γίνουν από συστήματα χορήγησης Ο2.

31

32

33

34

35 ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

36 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

37 ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ EΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

38 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΡΙΚΗ Η ΚΑΤΆ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ . ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

39 ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ

40 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ 100 ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ:
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ * ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ *ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ *364= Χ (1Χ0,33) Χ 364= ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ / ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ REPOS=260 260-22Α ΔΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ=238 ΑΡΓΙΕΣ=226 ΑΝΑΡ/ΕΚΠ/ΜΗΤΡ.=206 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΡΓΑΣ. ΗΜΕΡΕΣ Χ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΡΓΑΣ. ΩΡΕΣ 206 Χ 8=1648 ΩΡΕΣ. 36884:1648=22 ΑΤΟΜΑ

41 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ 1397/83,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 143
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 1579/85,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 217 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΝΟΜΟΣ 1759/88 ΦΕΚ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣ 2071/,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 123 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 2194/94,ΦΕΚ34 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΟΜΟΣ 3204/2003,ΦΕΚ 296 άρθρο 22 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΥΠ.


Κατέβασμα ppt "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google