Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Μυστικές θρησκευτικές σέκτες και η Νέα Εποχή (New age) ».

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Μυστικές θρησκευτικές σέκτες και η Νέα Εποχή (New age) »."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Μυστικές θρησκευτικές σέκτες και η Νέα Εποχή (New age) ».
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕΟ1) ΤΙΤΛΟΣ : «Μυστικές θρησκευτικές σέκτες και η Νέα Εποχή (New age) ». 2ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : Β΄ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

2 Η κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ «NEW AGE»:
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε να γίνεται λόγος για "Νέα Εποχή". Για Παγκοσμιοποίηση και για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οι ρίζες της "Νέας Εποχής" βρίσκονται στην αστρολογία και τον αποκρυφισμό: Η ονομασία αυτή προέρχεται από μια αστρολογική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνια προκαθορίζονται τα γεγονότα πάνω στη γη κι από άλλο αστερισμό. Κατά τη γέννηση του Ιησού, είχε μπει ο πλανήτης μας στον αστερισμό των Ιχθύων (ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της εποχής των Ιχθύων). Αυτή η εποχή, με το τέλος του αιώνα μας περνά, για να’ αρχίσει η εποχή του Υδροχόου, η «Νέα εποχή». Για τους οπαδούς της «NEW AGE» αυτό σημαίνει, ότι θα χάσει ο Χριστιανισμός την επιρροή του και θ’α αντικατασταθεί από μια άλλη θρησκεία, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο "μεσσίας" ή Χριστός της Νέας Εποχής , δηλαδή, ο Αντίχριστος.

3 Τι είναι η «Νέα Εποχή» Είναι ένα "αόρατο δίκτυο" παραθρησκευτικών οργανώσεων σ' όλο τον κόσμο. Οργανώσεις: ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουιστικές, νεογνωστικές, ψυχολατρείες, "θετική σκέψη", μασονία, θεοσοφία, νεοειδωλολατρία, νεοσατανισμός, μαγεία, αστρολογία, υπνωτισμός, πνευματισμός, σουφισμός, "εναλλακτικές θεραπείες", "πολεμικές τέχνες της Ανατολής" κ.ά. Τον σκληρό πυρήνα της Νέας Εποχής αποτελούν ολοκληρωτικού χαρακτήρας ομάδες, που αποκρύπτουν τους πραγματικούς των σκοπούς και δρουν πίσω από ένα παραπλανητικό προσωπείο. Όλες αυτές τις Οργανώσεις ενώνουν οι κοινοί στόχοι και η κοινή αντίληψη για τον θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο, την οποία αντλούν από τις ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό.

4 Τι πιστεύει η «Νέα Εποχή»
Τι πιστεύει η «Νέα Εποχή» Κεντρική θέση στη διδασκαλία της Νέας Εποχής έχει ο απόλυτος πανθεϊστικός μονισμός ("Εν το παν" της θεοσοφίας - "ολιστικό μοντέλο"). Διδασκαλίες: α) Όλα είναι ένα (Μονισμός) β) Όλα είναι θεός (πανθεϊσμός). γ) Ο άνθρωπος είναι Θεός δ) Όλες οι θρησκείες είναι Ένα. Δηλαδή  Βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της Νέας Εποχής είναι η πίστη σε έναν απρόσωπο θεό, στον "νόμο" του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, στη δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ' ουσίαν θεό, με τις δικές του μόνο δυνάμεις και με τη βοήθεια και χρήση του "διαλογισμού". ότι μέσα μας έχουμε "απόκρυφες δυνάμεις" και ότι η Γη είναι εμψυχωμένη ("Γαία"). ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός και δεν χρειάζεται τον Θεό για να σωθεί.

5 Τα μηνύματα της Νέας Εποχής και κυρίως το τρίπτυχο:
σεξ, βία εξοικείωση με τη μαγεία και το δαιμονικό στοιχείο, διοχετεύονται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε., τη μουσική (κυρίως ροκ), τις λεγόμενες πολεμικές τέχνες της Ανατολής, τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες ,τα «παιδικά» παιχνίδια κ.ά. Η Νέα Εποχή καλλιεργεί τη σύγχυση χρησιμοποιώντας όρους όπως Χριστός, προσευχή, αγάπη, ελευθερία, με άλλο νόημα όμως, και μάλιστα πολλές φορές αντίστροφο αυτού που δίνουμε εμείς οι χριστιανοί σ' αυτές τις λέξεις. Όλα αυτά είναι επιδράσεις των ανατολικών θρησκειών (βουδισμού - ινδουισμού) μέσω της Μασονίας και της Θεοσοφίας.

6 Στόχοι της «Νέας Εποχής».
1. Η εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο 2. Η εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο. Βασικός στόχος της είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Αυτός ήταν και είναι και ο βασικός στόχος και το σχέδιο των λεγομένων μυστικών εταιρειών: Μασονία, Θεοσοφία, Ιλουμινάτοι (πεφωτισμένοι), και «λεσχών»: η Τριμερής Επιτροπή και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ αλλά και του σιωνισμού.

7 Αντιχριστιανικός ο χαρακτήρας της Νέας Εποχής.
Αντιχριστιανικός ο χαρακτήρας της Νέας Εποχής. Ο Ιησούς Χριστός λέγει κατηγορηματικά: "Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή". (Ιω. 14, 6). Η Νέα Εποχή υποστηρίζει ότι όλοι οι δρόμοι, όλες οι θρησκείες, οδηγούν στην Αλήθεια. Ο Χριστός -λένε οι κήρυκες της Νέας Εποχής – ήταν ένας από τους πολλούς μύστες και διδασκάλους της ανθρωπότητας. Ήταν ένας άνθρωπος που με τις δικές του δυνάμεις ανέβηκε ψηλά.

8 Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, λένε οι ίδιοι, θα πρέπει
να επιβληθεί ένα σύστημα απολύτου ελέγχου στην παγκόσμια οικονομία, στο εμπόριο, στη διατροφή. Τα πάντα υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση του "Μεγάλου Αδελφού". Η τακτική , για την επικράτησή της σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο: α)  Δρα ως οδοστρωτήρας, που ισοπεδώνει γλώσσες, πολιτισμούς, παραδόσεις, εθνικές ιδιαιτερότητες, Προωθεί την υποταγή των εθνών, θέτοντας ουσιαστικά τέλος στην εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. β)  Καλλιεργεί και οξύνει τις εθνικές αντιπαραθέσεις. (Διαίρει και βασίλευε). Τα δικαιώματα των πραγματικών ή, συνηθέστερα, κατασκευασμένων "μειονοτήτων", εθνικών και θρησκευτικών, είναι ο μοχλός για την ανατροπή της παλαιάς και την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξεως Πραγμάτων.

9 Σέκτα (sect ή cult) ή σέχτα, ( από τον λατινικό όρο secta, από το ρήμα sequor "ακολουθώ"), 
ονομάζεται κάθε θρησκευτική ομάδα ( ή και πολιτική ομάδα), δήθεν  «εκκλησία» ή επικίνδυνη αίρεση, που χρησιμοποιεί επιδέξια τη χριστιανική διδασκαλία με σκοπό να ελέγχει και εκμεταλλεύεται τα μέλη/οπαδούς της, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα και ελέγχους στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή.   Θρησκευτικές σέκτες

10 Τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις σέκτες και αποκαλύπτει τις μεθόδους επιβολής θρησκευτικής ανελευθερίας είναι : Έχουν ΕΝΑΝ αυταρχικό ηγέτη, που υποτίθεται ότι γνωρίζει και εκφράζει το θέλημα του Θεού, και παρακολουθεί στενά τα μέλη, συνήθως μέσω συγγενών του. Κάνουν πλύση εγκεφάλου των μελών τους με συστηματική ΄΄κατήχηση΄΄. Ελέγχουν στενά την ιδιωτική ζωή, δημιουργούν οικογενειακές και επαγγελματικές αλληλεξαρτήσεις, και καλλιεργούν αισθήματα ενοχής, ντροπής και φόβου, σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να αποχωρήσει ή δεν συμμορφώνεται με όσα αυταρχικά και ΄΄προφητικά΄΄ ορίζονται από τον ηγέτη. Απαγορεύεται κάθε αμφισβήτηση πιστεύω και πρακτικών της ομάδας. Ισχυρίζονται ότι αυτοί διδάσκουν τον μόνο αληθινό ή τον καλύτερο δρόμο που ακολουθώντας τον τα μέλη θα εξασφαλίσουν την σωτηρία και υλικές ευλογίες. Έχουν αποκαλυπτικές εσχατολογικές ερμηνείες και αντιλήψεις για την Δευτέρα Παρουσία, Αρπαγή, Αντίχριστο κ.ά., που τρομοκρατούν τα μέλη.

11 Απαγορεύουν ή αποθαρρύνουν κάθε επικοινωνία των μελών με τον έξω κόσμο και άλλες χριστιανικές εκκλησίες –ακόμη και με συγγενείς– που δεν ανήκουν στην ομάδα, παρά μόνο αποκλειστικά ανάμεσα στα μέλη. Απειλούν και εκβιάζουν τα μέλη με αφορισμούς/αποσυνταυτίσεις, υποτιθέμενη θεϊκή τιμωρία, κατάρες, διάλυση υπαλληλικής ή επαγγελματικής σχέσης κ.ο.κ. αν κάποιος ήθελε ή τολμούσε να αποχωρήσει. Απομυζούν τα μέλη τους οικονομικά, με αιματηρές δήθεν ΄΄αυτοπροαίρετες΄΄ εισφορές (δέκατα , πρωτογεννήματα, τραπεζικά δάνεια κ.λπ.). «Θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται …  ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Ματθ. 24/κδ/24)

12 Κάποιες από τις οργανώσεις αυτές χαρακτηρίζονται ψυχολατρείες.
'Αλλες αναφέρονται σαν παραθρησκευτικές ή παραχριστιανικές ομάδες, νέες αιρέσεις, ολοκληρωτικές θρησκείες ή σαν θρησκείες της νεότητας. Στο σύνολό τους σχεδόν εντάσσονται στο λεγόμενο σύνδρομο της Νέας Εποχής (New Age) κι έχουν κοινή αρχή τον αποκρυφισμό.

13 Μέθοδοι προσηλυτισμού
Αποκρύπτουν τους αληθινούς στόχους τους. Μιλάνε με ανακρίβεια και παραπλανητικά για τον εαυτό τους. Παρουσιάζονται με προσωπείο χριστιανικό, φιλοσοφικό, ψυχολογικό ή με χίλιους δύο άλλους τρόπους (πολεμικές τέχνες, φεστιβάλ αθλητισμού, χορός, μουσική, ειρηνιστικά κινήματα, οικολογικά, υγιεινιστικά, μονάδες εναλλακτικής ιατρικής, θεραπευτικές κοινότητες αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά κ. ο. κ.). Χρησιμοποιούν συνήθως ορολογία χριστιανική ή κοσμική με αντεστραμμένο νόημα. Το πλησίασμα νέων θυμάτων μπορεί να γίνει με μια πρόσκληση για δωρεάν τεστ προσωπικότητας, για ένα χορτοφαγικό γεύμα, με ένα κύκλο διαλέξεων σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, με σεμινάρια αυτογνωσίας ή έλεγχου του νου (mind control), κ.ά. Μερικές ομάδες χρησιμοποιούν το λεγόμενο "βομβαρδισμό αγάπης", μέχρι να οδηγηθεί κανείς σε ψυχολογική εξάρτηση ( π.χ. όταν κάποιος βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να πάρει αποφάσεις και να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή του, τότε μπορεί να νοιώσει πως η συναισθηματική προσχώρηση σε μια τέτοια ομάδα θα μπορούσε να τον βοηθήσει). Το "δέσιμο" που δημιουργείται τότε, είναι δύσκολο να σπάσει.  

14 "Προγραμματισμός" των μελών.
Μετά την πρώτη επαφή με τη λατρεία, ακολουθούν διαδικασίες για την ένταξη του νέου θύματος στην οργάνωση. Αυτές είναι: α) Το σεξ ή η λεγόμενη «διάχυση» β) ο απόλυτος έλεγχος της πληροφόρησης, ώστε το θύμα θα μπορούσε να κάνει ελεύθερη επιλογή γ) η παραπλάνηση, με το να αποκρύπτει η οργάνωση τους αληθινούς της σκοπούς, την αληθινή της ταυτότητα δ) πλύση εγκεφάλου, για την απόλυτη αποδοχή δογματικού συστήματος ε) η πρόκληση φοβίας, ενοχών και αγωνίας, που οδηγούν σε ολοκληρωτική εξουθένωση του θύματος και υποβάλλουν την "πεποίθηση" πως μόνο μέσα στην ομάδα μπορεί να απαλλαγεί κανείς από όλα αυτά, στ) η ανεπαρκής δίαιτα και η κόπωση, ώστε το άτομο να οδηγείται σε ψυχολογική κατάπτωση και ψυχική αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τη μείωση της προσοχής και την εξασθένηση της ανεξάρτητης, κριτικής σκέψης.

15 στην ψυχοσωματική υγεία. Στο θύμα παρατηρούνται:
Συνέπειες: στην ψυχοσωματική υγεία. Στο θύμα παρατηρούνται: περιορισμένη χρήση της γλώσσας και στερεότυπες απαντήσεις, παράξενη συμπεριφορά, εξασθένιση της προσωπικής σκέψης και κρίσης, μετά την απεμπλοκή τους από την ομάδα, χρειάζονται 1 έως 2 χρόνια για επανένταξη στην κανονική ζωή, ενώ άλλα μπορεί να έχουν ψυχικές διαταραχές και να παραμείνουν σε κατάσταση ψυχολογικής φοβίας για πολλά χρόνια. Επίσης να μην ξεχνάμε: α) τις αυτοκτονίες, ατομικές και ομαδικές: του Τζιμ Τζόουνς ("Σφαγή της Γουιάνα", περίπου οπαδών), το 1979, του Ντέιβιντ Κόρρες, το 1993, του Λυκ Ζουρέ, το 1994 κ.ά. β) τις ατομικές και ομαδικές δολοφονίες: του Σόκο Ασαχάρα (Σαρίν στο μετρό του Τόκιο), το 1995 γ) τις "τελετουργικές" ανθρωποθυσίες, στο Σατανισμό κι αλλού. στο οικογενειακό - κοινωνικό περιβάλλον.

16 Στο κοινωνικό επίπεδο: Κάποια μέλη , που κατόρθωσαν να ξεφύγουν, προέβησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τις παραπάνω πρακτικές. α) Η κακοποίηση, η παραμέληση και ο θάνατος παιδιών, β) η παράνομη μετανάστευση, γ) η χρήση, η διακίνηση και η εμπορία ναρκωτικών, δ) ο δόλος και η εξαπάτηση στη στρατολογία οπαδών, ε) οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και οι επιχειρήσεις με κολοσσιαία κέρδη, στ) οι κλοπές, ζ) οι απειλές, η ταλαιπωρία και οι εκβιασμοί των οικογενειών των θυμάτων και όσων ασκούν δυσμενή κριτική στη λατρεία η) η αποθήκευση και η εμπορία όπλων και πυρομαχικών, θ) η σεξουαλική κακοποίηση και η πορνεία, ι) οι απαγωγές, οι φόνοι, οι απόπειρες φόνων, ια) η ψυχολογική και συναισθηματική φθορά.

17 Οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και από τον οποιοδήποτε.
Ποιος μπορεί να παγιδευτεί; Οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και από τον οποιοδήποτε. Δεν έχει την παραμικρή σημασία η εξυπνάδα, η μόρφωση, η θέληση ή πιθανώς η επιφανειακή, δογματική τοποθέτηση κάποιου, μπροστά στον κίνδυνο εμπλοκής του.  Μεγαλύτερο, βέβαια, κίνδυνο παγίδευσης έχουν άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, με σχέδια μεγαλόπνοα για το μέλλον, με αδύνατη θέληση όσοι νοιώθουν μοναξιά και αβεβαιότητα οι εύπιστοι και καλοπροαίρετοι, που πείθονται εύκολα ότι η οργάνωση μπορεί να τους προσφέρει το μυστικό της ευτυχίας, την επιτυχία, την ψυχική και σωματική υγεία οι ρομαντικοί, οι ιδεαλιστές και οι φίλοι της ουτοπίας.

18 Στις θρησκευτικὲς σέκτες ἀνήκουν :
Θρησκευτικές ομάδες όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβα, οι Μορμόνοι, οι Αντβεντιστὲς της Εβδόμης Ημέρας, οι Πεντηκοστιανοί, πολλὲς γκουρουϊστικὲς ομάδες, οπως η οργάνωση Χάρε Κρίσνα, με ναούς, βωμοὺς και βραχμάνους ιερείς. Θεραπευτικὲς ομάδες, όπως είναι η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, το ρέϊκι, ο βελονισμός, κ.ἄ. ,με αμφίβολα ή και καταστρεπτικὰ αποτελέσματα. Πολιτικὲς λατρείες, οπως η λεγόμενη “Νέα Τάξη Πραγμάτων” Φυσιολατρικὲς – Οικολογικὲς λατρείες, όπως WICCA, η παγκόσμια θρησκεία των μάγων και των μαγισσών, δημιούργημα των διαβόητων μάγων G. Gardner καὶ Miriam Starhawk, της οποίας βασικὴ πίστη είναι, ότι στο πρόσωπο της “Μεγάλης Θεάς” λατρεύεται η φύση. Μεσσιανικὲς – εσχατολογικὲς λατρείες. Τέτοιοι σήμερα είναι οι Μυοὺγκ Μουν, Κρισναμούρτι, Χάρε Κρίσνα, Σαί Μπάμπα, Μαϊτρέγια, David Berg, Ιμὰμ Μαχντί, Ντέηβιντ Κορές, Αούν Βεόρ, Μοριά, Σόκο Ασαχάρα, κ.λπ. στους οποίους αποδίδεται λατρεία ως σαρκωμένων θεων, όπως η διαβόητη Nirmala Devi Namah, η οποία θεωρείται ως η ενσάρκωση του “Ὑπερτάτου Ὄντος”

19 Σέκτες που απειλούν τα μέλη τους :
Πρώτη κατηγορία: Σέκτες που απειλούν τα μέλη τους : Η περίπτωση του αιδεσιμότατου Τζιμ Τζόουνς , ιδρυτή του «Ναού του Λαού» : 1978: ομαδική αυτοκτονία 913 μελών της ομάδας του , στην Γουιάνα». Η περίπτωση Di Mambro και  Jouret: Το ίδρυσαν το «Ordredu Temple Solaire»  (Τάγμα Του Ναού του Ήλιου) . Στη δεκαετία του ’90, αυτοκτόνησαν , κατόπιν πλύσης εγκεφάλου ή δολοφονήθηκαν 74 οπαδοί συμπεριλαμβανομένων και των ηγετών  Jouret και Di Mambro.

20 Στα τέλη του Μαρτίου 1997, ο ηγέτης και ιδρυτής της ομάδας «Heavens Gate»
 (Πύλη του Ουρανού) Μάρσαλ Άπλγουαϊτ οδήγησε τα 39 μέλη της ομάδας στον θάνατο, διδάσκοντας ότι η εμφάνιση του κομήτη Χέιλ Μποπ θα σήμανε την ώρα να εγκαταλείψουν το σώμα τους για να ανέβουν σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, στο οποίο θα τους μετέφερε στο διαστημόπλοιο που ακολουθούσε τον κομήτη. Όσοι δεν αυτοκτόνησαν οικειοθελώς, δολοφονήθηκαν. 

21 Δεύτερη κατηγορία, αυτών που απειλούν το σύνολο :
Ο «Κλάδος του Δαβίδ» ήταν παρακλάδι των «Αντβεντιστών της Έβδομης ημέρας», μιας από τις χριστιανικές αιρέσεις που αναδύθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και επαναπροσδιόριζαν κατά καιρούς τον χρόνο που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Το 1981 εισήλθε στην αποσχισμένη ομάδα ο Βέρνον Χάουελ, ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε Ντέιβιντ Κορές (David Coresh), από τον βιβλικό Δαβίδ και από τον Πέρση βασιλιά Κύρο που είχε ελευθερώσει τον λαό του Ισραήλ από τη βαβυλώνια αιχμαλωσία, για να γίνει έτσι ο μόνος μη ισραηλίτης στον οποίο δόθηκε ο τίτλος του Μεσσία. 19 Απριλίου 1993, ήρθε το τραγικό τέλος, όταν ύστερα από επέμβαση του FΒΙ με δακρυγόνα ξέσπασε φωτιά. Ο τελικός απολογισμός ήταν περισσότεροι από 75 νεκροί, περίπου 25 από τους οποίους ήταν παιδιά.

22 Από την αρχαία Ελλάδα στον Μεσαίωνα,
από την Κου Κλουξ Κλαν στους Μασόνους του σήμερα. Δεν υπήρξε εποχή, ήπειρος ή πολιτισμός που να μη διαθέτει μυστικές οργανώσεις. Αυτές διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις τελετές μύησης, τα κωδικοποιημένα σημάδια αναγνώρισης των μελών της αδελφότητας, τα απόκρυφα σύμβολα και τους βαθμούς ιεραρχίας. Μυστηριακές κρυφές εταιρείες στην αρχαία εποχή: η λατρεία του Όσιρη στην Αίγυπτο του Βάκχου στη Ρώμη του Διονύσου στην Ελλάδα. Θρησκευτικές σέκτες του Μεσαίωνα ,όπως οι Ναΐτες ή οι Καθαροί Σέκτες εκδικητών-εκτελεστών , όπως η Σάντα Βέμε, 13ος αι. στη Βεστφαλία της Γερμανίας και η Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο μεταξύ Βορείων και Νοτίων . Μυστικές «εταιρείες» που κινούνται ανάμεσα στη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την αλχημεία και τη μαγεία, όπως οι Ερυθροσταυρίτες, αλλά κυρίως οι Μασόνοι.

23 Ναϊτες: 1. Οι γνήσιοι Ναΐτες
 Ναϊτες: 1. Οι γνήσιοι Ναΐτες  Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε κατά το έτος 1118 ως ένωση ιπποτών για την προστασία των προσκυνητών που πήγαιναν στους άγιους τόπους. Ως έδρα έλαβαν ένα μέρος του Βασιλικού Ανακτόρου της Ιερουσαλήμ, πλησίον του Ναού του Σολομώντος, από τον οποίο το τάγμα πήρε και το όνομά του.  Στην κορυφή της ιεραρχίας ήταν ο Μέγας Δάσκαλος και ανώτατο όργανο ήταν το Συνέδριο (Konvent) στην Ιερουσαλήμ. Σχετικά με το βασικό σκοπό του Τάγματος υπάρχει η άποψη, πως απέβλεπαν στην ένωση του κόσμου κάτω από μία κεφαλή, τον Baphomet. 

24 Οι οπαδοί, κατά τη μύηση έπρεπε να πατήσουν τον τίμιο σταυρό και να τον πτύσουν. Εκφωνούσαν μία φόρμουλα απόταξης και λάτρευαν το Διάβολο (Baphomet). Πραγματοποιούσαν ακόμη σεξουαλικές τελετουργίες.  Οι οπαδοί του τάγματος πίστευαν στην ύπαρξη του Διαβόλου, όπως αναφέρεται στην αγία Γραφή. Όμως αντέστρεφαν τους ρόλους και απέβλεπαν την βοήθεια και στην προστασία του Εωσφόρου. Το Τάγμα απέκτησε μεγάλη περιουσία και οικονομική επιρροή.  Το 1307 ο βασιλέας της Γαλλίας Φίλιππος IV διέταξε να φυλακιστούν όλοι οι Ναΐτες και να περάσουν από την Ιερά Εξέταση. Κατηγορήθηκαν ως αιρετικοί, ειδωλολάτρες, για παρά φύση ανηθικότητα και μαύρη μαγεία.  Το 1312 ο πάπας Κλήμης V διέλυσε το Τάγμα αυτό. Τελευταίος δάσκαλος ήταν ο Jacobde Moley, που κάηκε στην πυρά της Ιεράς Εξετάσεως το 1314. 

25 2. Το Τάγμα του ΙΗ' αιώνα 3. Το τάγμα του Palaprat
Το μια ομάδα «Ιπποτών του Τάγματος του Ναού» επεχείρησαν να οργανώσουν και πάλι το παλαιό Τάγμα.   Το Τάγμα γνώρισε ακμή κατά τον ΙΗ' αιώνα. Ο τελευταίος Μέγας Δάσκαλος ήταν ο κόμης Von Cosse Brissac, ο οποίος απετέλεσε θύμα της Γαλλικής επανάστασης. 3. Το τάγμα του Palaprat  Το Τάγμα προσπάθησε να ξαναϊδρύσει ο προσωπικός γιατρός του κόμη Brissac. Ισχυρίσθηκε πως ο Δάσκαλος όρισε διάδοχό του το φίλο του γιατρού Raymund Fabre-Palaprat.  Στη νέα ομάδα εισήχθη η «Ιωάννιος διδασκαλία» ως «μυστική χριστιανική διδασκαλία» και αφαιρέθηκε κάθε τι που αναφέρεται στη θεότητα του Χριστού και στην Ανάσταση.

26 4. Τάγμα του Ναού της Ανατολής (ΟΤΟ) (Ordo Templi Opienti).
Ιδρύθηκε από τον Dr. Carl Kellner ( ) και τον Dr. Theodor Reuss ( ).  Πριν από την ίδρυση του «Τάγματος του Ναού της Ανατολής» (γύρω στο 1900) δημιουργήθηκαν διάφορα μασονικά Τάγματα, που σχετίζονται με την ιστορία του ΟΤΟ.   Ανήκει στις «Μικτές Στοές» και είναι μια συνδυασμένη μορφή του τελετουργικού Memphis και Misraim με 95 μυητικούς βαθμούς.

27 Τελετές μύηση στον Μασονισμό.

28 Διδασκαλία του Μασονισμού :
Ο Μασονισμός υποστηρίζει ότι δεν είναι θρησκεία αλλά σωματείο με ανθρωπιστικούς σκοπούς. Υπάρχουν Μασόνοι οι οποίοι σε δημοσιεύματα τους, έχουν ομολογήσει ότι ο Μασονισμός αποτελεί θρησκεία, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν άλλοτε σαν τη μεγαλύτερη και άλλοτε σαν παγκόσμια θρησκεία. Ο θρησκευτικός χαρακτήρας του:: έχει τους δικούς του τόπους λατρείας, τις Στοές, οι οποίοι είναι ναοί με βωμούς, θυμιάματα, λαμπάδες κ.λ.π. Έχει δικές του τελετές με λατρευτικό περιεχόμενο, όπως είναι η τελετή της υιοθεσίας λυκιδέως που αντιστοιχεί με το χριστιανικό βάπτισμα, η τελετή της συζυγικής αναγνωρίσεως, που είναι κάτι ανάλογο με το μυστήριο του γάμου, το τεκτονικό μνημόσυνο κ.ά. Έχει δικά του τελετουργικά τυπικά και δικούς του «Ιερείς», τους Μασόνους που έχουν προχωρήσει στα διάφορα στάδια της μυήσεως, όπως είναι π.χ. ο Σεβάσμιος.

29 Δύο από τα κύρια σύμβολα που βρίσκονται πάντα σε μια Στοά
Τυπικό, συμβολισμός και ηθική της Μασονίας Δύο από τα κύρια σύμβολα που βρίσκονται πάντα σε μια Στοά είναι ο «Γνώμονας» και ο «Διαβήτης». Τα δύο αυτά σύμβολα χρησιμοποιούνται , για την εξαγωγή ηθικών συμπερασμάτων.

30 Σημασία των συμβόλων : O γνώμονας είναι το σύμβολο της ακεραιότητας και της τάξης. Ο διαβήτης συμβολίζει το σύνδεσμο μεταξύ των ανθρώπων. το νήμα της στάθμης συμβολίζει τη βυθομέτρηση του ανθρώπου, την αυτογνωσία. Οι δύο στύλοι στην είσοδο συμβολίζουν όλα τα πράγματα με τα οποία πρέπει να ζήσει ο άνθρωπος. Τα τρία κηροπήγια συμβολίζουν την ισχύ, την δύναμη και το κάλλος. Το φέρετρο, που χρησιμοποιείται στις μυήσεις συμβολίζει τη θνητότητα τού ανθρώπου και ο «κατεργασμένος λίθος» το κύριο έργο της μασονίας, τη μεταβολή του ανθρώπου σε «κατεργασμένο λίθο».

31 Η Μασονία χωρίζεται : σε «συμβολικό» ή «Συμβολική Στοά», όπου οι βαθμοί είναι τρεις: «Μαθητής», «Εταίρος» και «Διδάσκαλος» σε «Φιλοσοφικό Τεκτονισμό», με βαθμούς 4 έως 33. Οι βαθμοί είναι φάσεις προσωπικής πνευματικής ανάπτυξης). Η «Βίβλος του Ιερού Νόμου» ή τα Μασονικά «Συντάγματα» βρίσκονται σε κάθε Στοά. Στον Μασονισμό το Υπέρτατο Ον αναφέρεται ως «Μέγας Γεωμέτρης του Σύμπαντος» ή ως « Υπέρτατος Κτίστης του Κόσμου» ή « Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος» Μ.Α.Τ.Σ.

32 ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ έχουν: Μυστικούς κωδικούς Μυστικό αλφάβητο
ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ έχουν: Μυστικούς κωδικούς  Μυστικό αλφάβητο Ιδιαίτερο είδος χειραψίας

33 Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα σύμβολά τους είναι χαραγμένο πάνω στο δολάριο:
όπως π.χ. Ο «Παντεπόπτης Οφθαλμός», το «μάτι που τα βλέπει όλα» πάνω στην πυραμίδα. Η λατινική φράση "Novo Ordo Seclorum", που για αυτούς σημαίνει «νέα παγκόσμια τάξη». κ.ά. Τίποτε όμως από αυτά δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

34

35 ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΙΣ 2 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΥΝ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΑ 3 6ΑΡΙΑ!

36 ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ; < Προσευχή μασόνου 33ου βαθμού.

37 Οι Illuminati ( « Πεφωτισμένοι »):
Μυστική Αδελφότητα , που εικάζεται ότι έχει σχέση με την Μασονία. είναι μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες οργανώσεις όλων των εποχών και από τις πιο μικρές σε ζωή , μυστικές οργανώσεις της Ιστορίας, μόλις εννέα ετών ( ). Το κίνημα ιδρύθηκε την 1η Μαίου του 1776 στην Άνω Βαυαρία, ως το Τάγμα των Illuminati, με αρχικά ιδρυτικά μέλη πέντε άτομα, με ηγετική φιγούρα τον πρώην Ιησουίτη Adam Weishaupt (ψευδώνυμο Σπάρτακος). Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από «την εικόνα του Ήλιου που ακτινοβολεί».

38 η αποδυνάμωση της καθολικής εκκλησίας, που είχε τεράστια επιρροή
Οι κύριοι λόγοι και για τον οποίο δημιουργήθηκε η οργάνωση των Illuminati ήταν η αποδυνάμωση της καθολικής εκκλησίας, που είχε τεράστια επιρροή στο λαό και η κατάλυση της Βαυαρικής μοναρχίας, η οποία θα αντικαθίστατο από μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κυβέρνηση, στην οποία βεβαίως θα συμμετείχαν και οι ίδιοι. Η αρχική επιδίωξή τους , ήταν βεβαίως η εξάπλωση τους σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

39 Είχαν κρυπτογραφικούς Κώδικες , ημερολόγια , αλφάβητα και ψευδώνυμα.
Στα μέλη των Illuminati συγκαταλέγονταν ελεύθεροι ανεξάρτητοι διανοούμενοι. Επιλέγονταν ανάμεσα σε άτομα τεκτονικών-μασονικών στοών. Τα μέλη των Illuminati ορκίζονταν μυστικότητα και πλήρη υπακοή στους ανωτέρους τους. Είχαν κρυπτογραφικούς Κώδικες , ημερολόγια , αλφάβητα και ψευδώνυμα. Μετά το 1785 η δράση τους έγινε γνωστή, οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε διαλύθηκαν, είτε συνέχισαν να δρουν έχοντας διαφορετικό όνομα. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι Illuminati υπάρχουν, συνεργάζονται ή είναι μέλη Μασονικών στοών και μαζί ελέγχουν τον κόσμο !!! Η αλήθεια είναι ,ότι δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη, για το ότι η οργάνωση συνέχισε να υπάρχει ,μετά το 1800.

40 ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ:
ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: «Το ωραιότερο τέχνασμα του Σατανά είναι να μας πείθει, ότι δεν υπάρχει». ( Μπωντλαίρ)

41 Από τους πιο φανερούς και γνήσιους εκφραστές των απόψεων της «Νέας Εποχής», είναι ο νεοσατανισμός ( και ο νεοπαγανισμός). Τα λατρευτικά τυπικά της και οι εορτές έχουν σαφέστατες παγανιστικές καταβολές. Μεταξύ των άλλων, στις «εκκλησίες» του Σατανά γίνονται επικλήσεις παγανιστικών θεοτήτων, όπως των ινδουιστικών Κάλι και Σίβα, του Πλούτωνα, του Μολώχ κλπ. Τα αγάλματα και οι παραστάσεις του Baphomet , είναι πανομοιότυπα αντίγραφα των αγαλμάτων του αρχαιοελληνικού θεού Πάνα. Η σημερινή «ιέρεια» της «εκκλησίας του Σατανά», στην πόλη San Jose (Σαν Ζοζέ) της Καλιφόρνιας, Μάργκαρετ Γουένλ δηλώνει γουϊκανή νεοπαγανίστρια. Ο ιδρυτής του νεοσατανισμού Anton LaVey ( ) ξεκίνησε από την περιθωριακή φιλοπαγανιστική οργάνωση «Sexual Freedom League» (Λίγκα για τη σεξουαλική ελευθερία) των χίπις της Καλιφόρνιας τη δεκαετία του 1950. Μαζί με τη μάγισσα σύζυγό του Diane (Άρτεμη) και τον διαβόητο αποκρυφιστή Kenneth Anger, ο LaVey ίδρυσε στις την «Ordo Templis Satanis», την Εκκλησία του Σατανά και εισήγαγε τον σατανισμό στο Hollywood.

42 Σατανιστική συνάντηση

43

44 1966 ίδρυσε την «Εκκλησία τού Σατανά».
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (ΝΕΟ)ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ( με ιδρυτή τον LaVey ) : 1966 ίδρυσε την «Εκκλησία τού Σατανά». Το έτος αυτό θεωρείται ως έναρξη της Εποχής του Σατανά. 1972 εξέδωσε το «Τυπικό τού Σατανά», όπου αναφέρονται οι σατανιστικές τελετουργίες. Το μήνυμα του είναι: το κλειδί της χαράς είναι η ανυπακοή Πίστη στην φράση : «Ζω, άρα οφείλω να δράσω». Να υποτάσσεται κανείς στις ορέξεις του. Να μισεί τους εχθρούς του .

45 Έχουν σατανιστικό ημερολόγιο , με συγκεκριμένο τελετουργικό η κάθε μια, όπως ανθρωποθυσίες, σεξουαλικά όργια κ.λ.π.. Σατανιστική Βίβλο ή Μαύρη Βίβλο.

46 Σατανιστικά «σύνεργα»:
1. Βωμός 2. Baphomet  3. Κεριά 4 .Καμπάνα 5.Το «Άγιο Ποτήρι» 6. Το ελιξίριο 7.Το ξίφος 8.Ο Φαλλός 9.Το Gong  10. Η περγαμηνή

47 Σατανιστικά τελετουργικά
Κάθε τελετή αρχίζει με την επίκληση: «In Nomine dei Nosti Satanas». την βάπτιση, το γάμο την κηδεία Μαύρη λειτουργία Το σεξ οι ανθρωποθυσίες

48

49

50 Ο σατανισμός και η μουσική του έκφραση.

51

52 Σατανιστικά σύμβολα:

53

54 Ο νεοσατανισμός δεν είναι ένα πρόβλημα που έχει  μόνο «θρησκευτικό» χαρακτήρα, αλλά και είναι και κοινωνικό πρόβλημα. Έτσι λοιπόν, η αντιμετώπισή του είναι και εκ μέρους της εκκλησίας (η πίστη στο Χριστό, η συνεπής ορθόδοξη ζωή, τα μυστήρια της εκκλησίας) και εκ μέρους της πολιτείας και των αρχών. Παράδειγμα: το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει εκδώσει ψηφίσματα ήδη απ’ το ’84 ,αλλά κυρίως το ΄96, μέσα στα οποία λέει ότι «υπάρχουν ομάδες, σέχτες», μεταξύ των οποίων ακραία μορφή είναι ο νεοσατανισμός, οι οποίες έχουνε εγκληματική δραστηριότητα». Και αναφέρει 20 τέτοιες διαφορετικές δραστηριότητες. Είναι επόμενο λοιπόν ότι η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνει κυρίως ως κοινωνικού προβλήματος, εκ μέρους της πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της. Έτσι, μόνο με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή και από τη θρησκευτική πλευρά, και από την κοινωνική πλευρά, θα έχουμε μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

55 Σχεδιάζεται και επιβάλλεται έξωθεν.
Συμπεράσματα: Η λεγομένη Νέα Εποχή δεν είναι καθόλου νέα. Είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα, ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός. Είναι η παλαιά επιδίωξη των σκοτεινών δυνάμεων, των "μυστικών εταιρειών", για παγκόσμια κυριαρχία. Η Νέα Εποχή δεν αποτελεί πηγαία και ενδογενή αναζήτηση των ανθρώπων και των κοινωνιών. Σχεδιάζεται και επιβάλλεται έξωθεν. Και να μην ξεχνάμε: Αυτοί που σχεδιάζουν παγκοσμιοποιήσεις χωρίς Χριστό και εναντίον του Χριστού αλλά και των ανθρώπων, κάνουν "λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο", γιατί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός και πραγματικός Κύριος της Ιστορίας και του κόσμου. ΠΗΓΗ:


Κατέβασμα ppt "«Μυστικές θρησκευτικές σέκτες και η Νέα Εποχή (New age) »."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google