Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας» Σχολικό έτος 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς Πατρών

2 Ξεκινώντας… Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Αργυρώ Κοντολάμπρου
Συνεργαζόμενοι: Ευθυμία Μπουζαλά Τάξη: Κλασσικό Τμήμα:2

3 Για την υλοποίηση του προγράμματος εφαρμόσαμε την ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες κι επέλεξαν ονόματα των ομάδων με βάση τα χρώματα (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη και μπλε ομάδα).

4 ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ…
Αφορμή για να επιλέξουμε το θέμα αυτό ήταν η φοίτηση στο σχολείο μας αλλοδαπών νηπίων. Θεωρήσαμε επωφελές να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές μας και να μιλήσουμε για την αξία της φιλίας ως παράγοντας ψυχικής υγείας και δύναμης.

5 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
Για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, εφαρμόσαμε ορισμένες δραστηριότητες. 1η Δραστηριότητα: Ομαδική συζήτηση με τα νήπια. Καταιγισμός ιδεών για το τι είναι η φιλία και ποια η χρησιμότητά της.

6 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
2η Δραστηριότητα: Τα παιδιά παρουσιάζουν το φίλο τους και κατόπιν τον ζωγραφίζουν. Η δραστηριότητα έγινε κατά ομάδες.

7 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
3η Δραστηριότητα: Κύκλος της φιλίας: Ομαδικό παιχνίδι και δημιουργία του κύκλου σε χαρτόνι με αποτύπωση της παλάμης τους με δακτυλομπογιές

8

9 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
4η Δραστηριότητα Αφήγηση παραμυθιού «Οι δύο φίλοι», δραματοποίηση του κειμένου

10 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
5η Δραστηριότητα Τα παιδιά ανακαλύπτουν άλλες μορφές φιλίας: Οι φίλοι μου τα ζώα Οι φίλοι μου τα βιβλία Οι φίλοι μου τα παιχνίδια Κατασκευή βιβλίου φιλίας

11

12 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
6η Δραστηριότητα Συνταγή φιλίας - «φιλικότουρτα» Φτιάχνουμε συνταγή φιλίας με υλικά την αγάπη, εμπιστοσύνη, σεβασμό, κατανόηση, αλληλοβοήθεια. Κατασκευή.

13 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
7η Δραστηριότητα Το δέντρο της φιλίας: Φτιάχνουμε ζευγάρια φιλίας σε καρδούλες με ονόματα και τα κολλάμε σε ένα δέντρο. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι φίλοι.

14

15 Η Δραση μαΣ…(5 τουλαχιστον διαφανειεΣ)
Δραστηριότητα 8η Φιλία και διαφορετικότητα: Οι μαθητές εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές με αλλοδαπούς φίλους. Προφέρουν τη λέξη φιλία σε διαφορετικές γλώσσες Παίζουν και παρουσιάζουν κατά ζευγάρια και ομάδες παιχνίδια Λέμε παροιμίες για τη φιλία Έκφραση συναισθημάτων

16 Μας επισκέφθηκαν… Επίσκεψη της θεατρικής ομάδας του Λιθογραφείου και παρουσίαση του έργου: «Ο ελέφαντας κι εγώ» Επίσκεψη του συγγραφέα Κων/νου Αντωνόπουλου και δραματοποίηση του παραμυθιού «Χαμένοι φεγγαροκαθρέπτες» Επίσκεψη στο σχολείο της μητέρας των Ινδών μαθητών μας και συζήτηση μαζί της

17 Η παρουσίασή μας… Παρουσίαση στους μαθητές του Ολοήμερου τμήματος με ομαδικά παιχνίδια Παρουσίαση του προγράμματος στους γονείς, στα πλαίσια της τελετής λήξης της σχολικής χρονιάς, από τα παιδιά.

18 Ας αξιολογηθούμε… Η συμμετοχή των νηπίων στο πρόγραμμα ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών, καθώς προσπαθούσαν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με ειρηνικό και φιλικό τρόπο. Αποδέχθηκαν πολύ γρήγορα στην παρέα τους, τους φίλους από άλλες χώρες.

19 Ας αξιολογηθούμε… Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αξιολογώντας τα αποτελέσματα υλοποίησης, κατέληξαν: Αναπτύχθηκε συνεργασία μεταξύ των παιδιών Αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη και αλληλοβοήθεια Αναπτύχθηκε σεβασμός και κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου και κατανόησαν την αξία της φιλίας

20 Κλεινοντασ… Κλείνοντας παραθέτουμε το ποίημα της ομάδας
Στο κύκλο της φιλίας Που είναι δυνατός Καθένας είναι ξεχωριστός Βλέπω μέσα στον κύκλο Φίλο πολύ καλό Που τον λένε…. Κι εγώ τον αγαπώ Όλοι μαζί και διαφορετικοί Φίλοι για μια ζωή Μαζί και διαφορετικοί Όλα τα πράγματα στη Γη.


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google