Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

6° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Φως - Κάτοπτρα.  Στόχοι:  Προσέγγιση των πρώτων αυθόρμητων σκέψεων των παιδιών σχετικά με την έννοια του φωτός.  Προσδιορισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "6° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Φως - Κάτοπτρα.  Στόχοι:  Προσέγγιση των πρώτων αυθόρμητων σκέψεων των παιδιών σχετικά με την έννοια του φωτός.  Προσδιορισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 6° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Φως - Κάτοπτρα

2  Στόχοι:  Προσέγγιση των πρώτων αυθόρμητων σκέψεων των παιδιών σχετικά με την έννοια του φωτός.  Προσδιορισμός των φυσικών και τεχνητών φωτεινών πηγών με προσανατολισμό ο οποίος θα επιχειρεί να τις ενοποιήσει στη σκέψη του παιδιού με βάση τις κοινές λειτουργικές τους ιδιότητες.

3 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα  Στόχοι:  Συγκρότηση της σκέψης ότι το φως είναι ανεξάρτητη οντότητα από τις φωτεινές πηγές από τις οποίες παράγεται.  Αναγνώριση του φωτός ως οντότητα, η οποία υπάρχει, διαδίδεται στο χώρο και αλληλεπιδρά με τα αντικείμενα που συναντά.  Περιγραφή ειδώλων μέσα σε καθρέφτες και χρήση τους για αντικείμενα που δεν φαίνονται άμεσα

4 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα Ρυθμίσεις της τάξης: Ρυθμίσεις της τάξης: Εργασία σε ομάδες. Φοιτήτρια/-της καθοδηγητής, διαμεσολαβητής και διευκολυντής της μάθησης

5 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα  Γενικό υλικό  Κουτί χάρτινο  Χαρτόνι  Ψαλίδι  Μολύβια  Πλαστικό ποτήρι  Υλικό δραστηριοτήτων  Εικόνες φωτεινών πηγών  Καρτέλες με το σήμα «βλέπω» και «δεν βλέπω»  Κέρμα  Γυάλινο βάζο  Φακούς τσέπης  Βελόνα πλεξίματος  Σωλήνες από λάστιχο  Καθρεφτάκια

6 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα  Δραστηριότητες:  Αφόρμηση-Εισαγωγή στο θέμα: Ανάδειξη γνωστικών εμποδίων.  Αναγνώριση φωτεινών πηγών μέσα από εικόνες.  Φωτεινές δέσμες: Πειραματισμός σχετικά με το πέρασμα του φωτός μέσα σε ένα κουτί.  Δημιουργία φωτεινών δεσμών στο σκοτάδι με τη χρήση φακών.

7 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα  Δραστηριότητες (συνέχεια):  Δημιουργία γνωστικών συγκρούσεων: Μοιράζουμε στα παιδιά από δύο κάρτες με τα σύμβολα «βλέπω» και «δεν βλέπω». Διηγούμαστε μια ιστορία και σε τακτά διαστήματα σταματάμε. Κάθε φορά που η ηρωίδα μπορεί να δει τα παιδιά σηκώνουν ψηλά την κάρτα με το σήμα «βλέπω». Αντίθετα, όταν δεν μπορεί να δει σηκώνουν την κάρτα με το σήμα «δεν βλέπω».

8 Θέμα: Φως - Κάτοπτρα  Δραστηριότητες (συνέχεια) :  Η ευθύγραμμη πορεία του φωτός.  Η διάθλαση του φωτός.  Το παιχνίδι του καθρέφτη- Ζωγραφική μέσα από τον καθρέφτη.  Παρατήρηση προσώπων και αντικειμένων σε διαφορετικές θέσεις μέσα από τον καθρέφτη


Κατέβασμα ppt "6° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Φως - Κάτοπτρα.  Στόχοι:  Προσέγγιση των πρώτων αυθόρμητων σκέψεων των παιδιών σχετικά με την έννοια του φωτός.  Προσδιορισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google