Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαθηματικά και καθημερινότητα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαθηματικά και καθημερινότητα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαθηματικά και καθημερινότητα
Μαθηματικά και φύση Μέλη ομάδας: Βασιλειάδης Αβραάμ Μητρούδης Αριστοτέλης Μητρούδης Στέργιος Παπαδημητρίου Αθανάσιος

2 Ποταμοί Κατά τον Albert Einstein (  ), κάθε ποτάμι στην πορεία του χρόνου, έχει από τη φύση του την τάση να αποκτά ολοένα και πιο ελικοειδές σχήμα, πάνω στο ανάγλυφο που διατρέχει. Έχει υποστηριχθεί ότι κάθε ποτάμι κρύβει τον αριθμό 3,14, τον περίφημο λόγο π.

3 Μέλισσες Είναι γνωστό ότι η μέλισσα για την κατασκευή των κελιών της κερήθρας επιλέγει το κανονικό εξάγωνο στέρεο-σχήμα και όχι το ισόπλευρο τρίγωνο ή το τετράγωνο. Το εξάγωνο γίνεται καλύτερη διανομή-μοιρασιά για την αποθήκευση μέγιστου όγκου μελιού.

4 Σχήμα της Γης Αποδεικνύεται μαθηματικά ότι το σχήμα της γης (πεπλατυσμένο σφαιροειδές), είναι το ιδανικό για την ελαχιστοποίηση της έλξης της βαρύτητας στα εξωτερικά της άκρα.

5 Τα Μυρμήγκια Αυτά τα έντομα, αναπτύσσουν μια τεχνική για να βρουν τη συντομότερη διαδρομή από τη φωλιά τους προς την πηγή της τροφής τους και αντίθετα, αφήνοντας μια ποσότητα ουσίας που ονομάζεται ‘’φερομόνη’’ .

6 Η ακολουθία Fibonacci στα κουνέλια
Ζευγάρια κουνελιών: 1ος μήνας: 1 2ος μήνας: 1 3ος μήνας: 2 4ος μήνας: 3 5ος μήνας: 5 Παρατηρήστε ότι κάθε αριθμός στην ακολουθία είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων.

7 Χιονονιφάδα Το εξαγωνικό σχήμα της χιονονιφάδας επιλέγεται από τη σχηματική προσαρμογή και από την αναγκαιότητα της ύλης, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά και η συγκέντρωση του ατμού σε σχηματισμούς χιονιού να γίνει πιο ομαλά.

8 Τριαντάφυλλα   Έχει διαπιστωθεί ότι τα ροδοπέταλα στο τριαντάφυλλο διατάσσονται σε σπειροειδή μορφή. Ξεκινώντας από το κέντρο καταγράφεται μια ομάδα με 5 ροδοπέταλα, που αναπτύσσονται από την ίδια περιοχή. Η αμέσως γειτονική ομάδα ροδοπέταλων έχει 8 ροδοπέταλα συνολικά συμπεριλαμβανόμενης των πετάλων της προηγούμενης. Η επόμενη μεγαλύτερη ομάδα, συμπεριλαμβανόμενων και των εσωτερικών ροδοπέταλων, περιλαμβάνει συνολικά 13, η επόμενη 21 και το σύνολο είναι 34 ροδοπέταλα.

9 Άλλα φυσικά φαινόμενα, διεργασίες και όντα που στηρίζονται στα μαθηματικά
Κύκλος ζωής τζιτζικιών Ήχοι, Βιοφωσφορισμός Το Κλίμα Τα Fractal στη φύση Όστρακα, Κυκλώνες, Γαλαξίες Η εξήγηση των παραπάνω είναι συνθετότερη και για αυτό δεν γίνεται αναφορά.

10 Σας ευχαριστούμε.


Κατέβασμα ppt "Μαθηματικά και καθημερινότητα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google