Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισπανία βαρκελώνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισπανία βαρκελώνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ισπανία βαρκελώνη

2 Γενικές πληροφορίες Πληθυσμός Ισπανίας : 40.847.371 Που βρίσκεται:
βρίσκεται δυτικά στην Ευρώπη

3 Σημαία

4 Camp nou Βρίσκεται στα ανατολικά της Ισπανίας
Το Κάμπ Νόου είναι ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ονομάζεται έτσι από την καταλανική έκφραση «νέο πεδίο», «νέος κάμπος». Το Κάμπ Νόου εγκαινιάστηκε το 1954 με σκοπό την αντικατάσταση του παλαιότερου σταδίου το οποίο με θέσεις δεν είχε αρκετό χώρο για τους οπαδούς. Το νέο γήπεδο έχει πάνω από θέσεις. Κατά το 1982 επεκτάθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στην Ισπανία και έφτασε τη χωρητικότητα των περίπου θέσεων.

5 Αξιοθέατα Βρίσκεται στην Βαρκελώνη και είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο

6 Αξιοθέατο βρίσκεται στην Βαρκελώνη
Barri Gotic Το μαγευτικό κέντρο της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα λαβύρινθο από σκοτεινούς δρόμους, αμέτρητα μπαράκια, και τα φτηνότερα καταλύματα της πόλης. Αφιερώστε μια μέρα περιπλανώμενοι στα καταπληκτικά μεσαιωνικά κτίρια. Τα περισσότερα από τα κτίρια χρονολογούνται στον 14ο και 15ο αιώνα. Ένα αριστούργημα του μεσαίωνα είναι ο καθεδρικός ναός του Barri Gotic, είναι ένα από τα σπουδαιότερα γοτθικά κτίρια της Ισπανίας.

7 Ήθη και έθιμα 28 Δεκεμβρίου: Ημέρα των Αγίων Αθώων Η 28η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μια μέρα γιορτής αποκλειστικά ισπανική που ονομάζεται «Ημέρα των Αγίων Αθώων» και ουσιαστικά είναι η επέτειος της δολοφονίας των νηπίων από τον Ηρώδη στην Ιουδαία. Παρόλο που οι ρίζες αυτής της ημέρας παραπέμπουν σε δυσάρεστες εικόνες, στη σύγχρονη εποχή, τα έθιμα που τηρούνται αυτή την ημέρα είναι εύθυμα και διασκεδαστικά.. Πολλοί ξένοι και τουρίστες που βρίσκονται στην Ισπανία αυτές τις μέρες νιώθουν σύγχυση, καθώς παράλογες ή και απίστευτες ειδήσεις εμφανίζονται στις εφημερίδες σε τοπικές κυβερνήσεις, θέλοντας να κάνουν φάρσες στους πολίτες ή φιλοφρονήσεις οι οποίες δεν πρέπει όμως να λαμβάνονται σοβαρά


Κατέβασμα ppt "Ισπανία βαρκελώνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google