Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
Στην τουαλέτα; Μπορεί να σας φανεί παράξενο που μιλάμε για τουαλέτες και να σκεφτείτε πως αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τη σωτηρία της Γης. Και όμως, υπάρχει σχέση. Ποια είναι όμως αυτή; Ας το ανακαλύψουμε!

2 Στις τουαλέτες χρησιμοποιούμε περισσότερο νερό από κάθε άλλο μέρος στο σπίτι μας. Μα πολύ από αυτό το νερό πηγαίνει χαμένο, γιατί στις περισσότερες τουαλέτες ξοδεύεται περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται. Για τη μείωση σπατάλης νερού στην τουαλέτα σας είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την εξής απλή συμβουλή:

3 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Να κάτι που θα το διασκεδάσετε: μπορείτε να βάλετε κάποιο αντικείμενο μέσα στο καζανάκι της τουαλέτας, για να χωράει (και να ξοδεύει) λιγότερο νερό. Το καλύτερο γι' αυτή τη δουλειά είναι ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο από γάλα ή χυμό. Πρώτα να ξεκολλήσετε από πάνω την ετικέτα. Ύστερα βάλτε μέσα μερικά πετραδάκια, για να γίνει πιο βαρύ. Γεμίστε το με νερό και κλείστε το με το καπάκι του. Πείτε σε κάποιον μεγαλύτερο να ξεσκεπάσει το καζανάκι της τουαλέτας. Βάλτε το δοχείο μέσα στο καζανάκι. Πρόσεξτε να μην εμποδίζει το μοχλό ή την αλυσίδα με τα οποία λειτουργεί το καζανάκι. Έτσι, κάθε φορά που θα τραβάτε το καζανάκι, θα εξοικονομείτε 3-6 λίτρα νερό.

4 ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ
​Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, το νερό που χύνεται στη λεκάνη της τουαλέτας, στην αρχή είναι πόσιμο! Αρχικά το νερό τρέχει μέσα στο καζανάκι. Όταν τραβήξετε την αλυσίδα ή πιέσετε το μοχλό, το νερό τρέχει μέσα στη λεκάνη, για να την καθαρίσει, και από εκεί πηγαίνει στον υπόνομο. Ύστερα το καζανάκι ξαναγεμίζει με καινούριο νερό. Κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι της τουαλέτας, ξοδεύετε περίπου λίτρα νερό! Χωρίς να είναι απαραίτητο.

5 Υπάρχουν κάποια σύγχρονα συστήματα που συλλέγουν το νερό από το νιπτήρα και το μπάνιο και το οδηγούν στο καζανάκι. Επίσης, τα καζανάκια διπλής ροής δεν σπαταλούν νερό.

6 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ

7 Α) Στο νεροχύτη. Πού χρησιμοποιείς περισσότερο πόσιμο νερό στο σπίτι σου; Β) Στο πότισμα. Γ) Στην τουαλέτα. Απάντηση 1.Γ. Μπορεί να νομίζεις πως το νερό που τρέχει εκεί δεν είναι πόσιμο. Κι ωστόσο ήταν, πριν το χρησιμοποιήσεις.

8

9 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google