Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κώστας Μπάρτζης E2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κώστας Μπάρτζης E2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κώστας Μπάρτζης E2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15

2  Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι η Θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου, ή αλλιώς Καμάρα, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

3  Η Καμάρα είναι κτίσμα της εποχής της Ρωμαϊκής«Τετρ αρχίας» (αρχές 4ου μ.Χ. αιώνα) και αποτελεί το ένα σκέλος (δυτικό) μίας στεγασμένης στοάς, που σχηματιζόταν από αψίδες και τόξα.

4  Κατασκευάστηκε για να τιμηθεί ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Γαλέριος, όταν αυτός επέστρεψε νικητής στην πόλη (περί το 306 μ.Χ.) μετά από πολέμους του κατά των Περσών.

5  Τη νίκη λοιπόν του Γαλέριου εναντίον του Ναρσή αφηγούνταν οι τέσσερις κύριοι πεσσοί του μνημείου. Τα εικονογραφικά θέματα αναπτύσσονται σε ζώνες, από τέσσερις στις τρεις πλευρές κάθε πεσσού και από δύο σε κάθε πλευρά που βρίσκεται απέναντι από τους δευτερεύοντες πεσσούς.

6 Καμάρα

7 WIKIPEDIA GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ

8 Κώστας Μπάρτζης 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15


Κατέβασμα ppt "Κώστας Μπάρτζης E2 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google