Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3

2 1 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Σε ένα μακρινό νησί οι κάτοικοί του πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και ευθύνονται για όλες τις συμφορές και τις ατυχίες που τους συμβαίνουν.

3 2 Τότε αποφάσισαν να εξοντώσουν όλες τις μαύρες γάτες για να ζήσουν μια ζωή χωρίς προβλήματα. Έτσι εξόντωσαν όλες τις μαύρες γάτες με δηλητήρια και άλλους απάνθρωπους τρόπους. Όμως μια μαύρη γάτα δεν καταφέρνουν να την εξοντώσουν και η γάτα αυτή καταβάλλει πολλές προσπάθειες γιατί είναι αποφασισμένη να παραμείνει ζωντανή και να επαναφέρει ξανά το είδος της μαύρης γάτας.

4 Συγχρόνως προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι μαύρες γάτες δεν φέρνουν γρουσουζιά. Τελικά η μαύρη γάτα μετά από τόσες προσπάθειες καταφέρνει να πετύχει τον στόχο της δηλαδή να επιζήσει. Ενώ εκείνη παντρεύτηκε μια άσπρη γάτα και έκαναν πολλά μικρά γατάκια και επανήλθε ξανά το είδος. Επίσης οι κάτοικοι του νησιού κατάλαβαν ότι είχαν άδικο που κατηγορούσαν τις μαύρες γάτες ότι είναι γρουσούζικες.

5 3 Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και να κάνουμε διακρίσεις στο χρώμα και σε οτιδήποτε άλλο όπως οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και είναι υπεύθυνες για ότι συμβαίνει.

6 5 ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ Ο τίτλος του βιβλίου << η τελευταία μαύρη γάτα>> πήρε το όνομα αυτό γιατί μας μιλάει για ένα μακρινό νησί που οι κάτοικοί του θέλουν να εξοντώσουν τις μαύρες γάτες γιατί πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά.Έτσι με διάφορους τρόπους σκοτώνουν όλες τις μαύρες γάτες αλλά παραμένει μια η τελευταία μαύρη γάτα και προσπαθεί να επιζήσει με διάφορους τροπους καταβάλλοντας πολλές προσπάθειες με την βοήθεια και άλλων γατών διαφορετικού είδους.

7 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κάθομαι τώρα στην τσίγκινη σκεπή της παράγκας, εκεί που άρχισε η περιπέτειά μου, και αγναντεύω την ψαροταβέρνα, την απέραντη θάλασσα, το χωματόδρομο, τους περαστικούς.

8 8 2. Σκαρφάλωσα στον κορμό του υπέροχου δένδρου σχεδόν αμέσως ένιωσα κάτι γλοιώδες να υγραίνει την κοιλιά μου και τις πατούσες των ποδιών μου. Περίερους κορμούς είχαν αυτά τα τροπικά ψαροκοκαλόδεντρα.

9 ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
10 ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Γκαρτσιέλα : είναι η πιο όμορφη από τις γάτες. Ντολόρες : έχει την πιο ωραία ουρά από όλους.

10 11 Μεταξονούρης, Σαλταπίδας, Νιαουρίνος, Γκιουζέπι, Ραμσή, Αραπίνα, Σαρδανάπαλος και Μπιζού :οι πρώτες γάτες που εξαφανίστηκαν

11 ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

12 5 Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το "Νησί των πυροτεχνημάτων".


Κατέβασμα ppt "Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google