Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψ ΗΦΙΑΚΗ Α ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ! Μια από κοινού εργασία των.. 1 Ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψ ΗΦΙΑΚΗ Α ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ! Μια από κοινού εργασία των.. 1 Ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψ ΗΦΙΑΚΗ Α ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ! Μια από κοινού εργασία των.. 1 Ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

2 Χάρης Γρηγοράτος Ίκαρος Αυδής Αλέξανδρος ΚαρακατσάνηςΜάριος ΑνδρεάδηςΔημήτρης Μακρής

3 Νίκος ΤσεργάςΣοφία Χριστοπούλου Ελένη Μάλλη Αρετή ΜπάλουΣαμπρίνα Ριχάνη

4 Γκέλυ ΛουλούδαΑγγελική ΡικανιάδηΓωγώ Αναγνοστοπούλου Ρίτα ΛεονταρίδουΖωή ΜαιοπούλουΑγγελική Σιταροπούλου

5 Και φυσικά… κα Μαρίνα Γρηγοροπούλου

6 S TAGE ONE : Φ ΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ Κ ΤΙΡΙΩΝ. Πρώτη αποστολή για την ομάδα του project μας ήταν η συλλογή υλικού. Έπρεπε λοιπόν να περιπλανηθούμε στην πόλη μας, στον Άλιμο και στις γύρω περιοχές,τραβώντας φωτογραφίες σύγχρονων κτηρίων όπως αυτά στα δεξιά. Η προσφορά του κάθε μέλους ήταν σημαντική γιατί κατορθώσαμε να μαζέψουμε μεγάλο πλήθος φωτογραφιών με αποτέλεσμα να μπορούμε να προχωρήσουμε στο…

7 S TAGE TWO : Δ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Κ ΛΕΙΣΤΗΣ Ο ΜΑΔΑΣ ΣΤΟ F ACEBOOK Μία κλειστή ομάδα στο facebook ήταν ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί ο συντονισμός, και η ομαδικότητα που απαιτούσε μια εργασία τέτοιας κλίμακας. Και έτσι και έγινε όλοι μας ανταποκριθήκαμε και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημοσιεύσαμε στον τοίχο της ομάδας ψηφιακό υλικό (Φωτογραφίες, Βίντεο)

8 Σ Ε ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ! Η συλλογή του υλικού δεν αρκεί αν δεν υπάρξει και η τυπική επεξεργασία των κτιρίων…

9 Τ ΑΞΙΑΡΧΩΝ 16 Παρατηρούμε στο κτίριο αυτό: Μια ιδιαίτερη δομή όσο αφορά το κεντρικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου. Υπάρχει μια μεταλλική κατασκευή στην όψη του και διακοσμητική πέτρα στις ποδιές των παραθύρων. Είναι απλό, λιτό. Τέλος χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως πέτρα,ξύλο, γυαλί και αλουμίνιο σε διαφορετικά σημεία του κτιρίου τονίζοντας έτσι την μοντέρνα πλευρά του.

10 Ν ΙΚΗΣ 34 Στο κτίριο αυτό διακρίνουμε: Τα μπαλκόνια είναι επενδεδυμένα με μια στρώση ξύλου, ο γήινος τόνος του οποίου προσφέρει ζεστασιά. Το γυαλί-τζάμι αντί για κάγκελα είναι στοιχείο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Επίσης, αντί για πατζούρια υπάρχουν ρολά. Γεγονός που δίνουν μια μοντέρνα αισθητική στο οίκημα. Έχει minimal χαρακτήρα με απλές και λιτές γραμμές. Το ανθρακί χρώμα είναι αρκετά μοντέρνα και σύγχρονη επιλογή

11 Ρ ΩΜΑ 1 Στο συγκεκριμένο κτίριο παρατηρούμε ότι: Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει επάλληλες μετατοπίσεις της όψης του προς τα πίσω. Όπως σαφώς φαίνεται στην εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε μια ποικιλία στο σχεδιασμό των εξωστών. Υπάρχουν μπετονένια δοκάρια στην όψη τα οποία εξέχουν.

12 ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 41 Σε αυτό το κτίριο παρατηρούμε : Τα μπαλκόνια είναι ασύμμετρα μεταξύ τους. Τον ίδιο σχεδιασμό ακολουθούνε και τα παράθυρα. Δεν ακολουθείται το ίδιο μοτίβο σε κάθε όροφο. Η όψη έχει μια πλαστικότητα.

13 S TAGE THREE : «Κ ΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ », Δ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ψ ΗΦΙΑΚΟΥ Χ ΑΡΤH «C ITY N OMADI ». Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ο καθένας είχε να εντοπίσει ένα κτίριο με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που αφορούσε τη δομή του, του οποίου μας είχε δοθεί η περιγραφή. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι γιατί τα κτίρια αυτά μπορεί να ήταν οπουδήποτε στην πόλη μας! (Μεγάααλη πόλη ) Όταν συγκεντρώσαμε αρκετό υλικό ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε μία εφαρμογή-εργαλείο που είχε αναπτυχθεί στη Φινλανδία. Χάρη σε αυτή καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ψηφιακή διαδρομή πάνω σε έναν χάρτη. Στο υπόβαθρο αυτό καρφιτσώσαμε τα δικά μας σημεία ενδιαφέροντος που ήταν τα κτίρια μας στην ακριβή τους διεύθυνση. Σε κάθε τέτοιο σημείο αναρτήσαμε φωτογραφικό υλικό του κτιρίου και βίντεο από τη γειτονιά.

14 Η ψηφιακή μας διαδρομή κοινοποιήθηκε ως παράδειγμα εκπαιδευτικής διαδρομής από το Citynomadi στη σελίδα του στο facebook.!

15 Γ ΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ..

16 Η διαδρομή μας στο Citynomadi : Route: Αρχιτεκτονική βόλτα στην Αθήνα. Architectural promenade in Athens, Greece. Μπείτε εδώ για να ανακαλύψετε κι εσείς κτίρια που ίσως δεν είχατε προσέξει στην περιοχή σας! https://citynomadi.com/route/6aab3f9a03faa803e6f69863b591d 2c1/en_GB/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE %B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA %CE%AE%20%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1 %20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%91%CE% B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1.%20Architectural%20promen ade%20in%20Athens,%20Greece.

17 Η ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..! Στόχος του project είναι να εμπλουτιστεί με νέα κτίρια άλλων περιοχών της Αθήνας κατά τη διάρκεια επόμενων ερευνητικών εργασιών.


Κατέβασμα ppt "Ψ ΗΦΙΑΚΗ Α ΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ! Μια από κοινού εργασία των.. 1 Ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google