Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψηφιακη Αρχιτεκτονικη βολτα στον αλιμο!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψηφιακη Αρχιτεκτονικη βολτα στον αλιμο!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψηφιακη Αρχιτεκτονικη βολτα στον αλιμο!
1ο γελ αλιμου ερευνητικη εργασια β’ λυκειου σχολικο ετοσ Ψηφιακη Αρχιτεκτονικη βολτα στον αλιμο! Μια από κοινού εργασία των..

2 Αλέξανδρος Καρακατσάνης
Χάρης Γρηγοράτος Ίκαρος Αυδής Μάριος Ανδρεάδης Αλέξανδρος Καρακατσάνης Δημήτρης Μακρής

3 Ελένη Μάλλη Νίκος Τσεργάς Σοφία Χριστοπούλου Αρετή Μπάλου
Σαμπρίνα Ριχάνη

4 Αγγελική Σιταροπούλου
Γκέλυ Λουλούδα Αγγελική Ρικανιάδη Γωγώ Αναγνοστοπούλου Ρίτα Λεονταρίδου Ζωή Μαιοπούλου Αγγελική Σιταροπούλου

5 κα Μαρίνα Γρηγοροπούλου
Και φυσικά… κα Μαρίνα Γρηγοροπούλου

6 Stage one: Φωτογραφιση Κτιριων.
Πρώτη αποστολή για την ομάδα του project μας ήταν η συλλογή υλικού. Έπρεπε λοιπόν να περιπλανηθούμε στην πόλη μας , στον Άλιμο και στις γύρω περιοχές ,τραβώντας φωτογραφίες σύγχρονων κτηρίων όπως αυτά στα δεξιά. Η προσφορά του κάθε μέλους ήταν σημαντική γιατί κατορθώσαμε να μαζέψουμε μεγάλο πλήθος φωτογραφιών με αποτέλεσμα να μπορούμε να προχωρήσουμε στο…

7 Stage two: Δημιουργια Κλειστησ Ομαδασ στο Facebook
Και έτσι και έγινε όλοι μας ανταποκριθήκαμε και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημοσιεύσαμε στον τοίχο της ομάδας ψηφιακό υλικό (Φωτογραφίες , Βίντεο)

8 Σε αυτό το σημειο ασ θυμηθουμε τι εγινε στα μεσα τησ χρονιασ!
Η συλλογή του υλικού δεν αρκεί αν δεν υπάρξει και η τυπική επεξεργασία των κτιρίων…

9 Ταξιαρχων 16 Παρατηρούμε στο κτίριο αυτό:
Μια ιδιαίτερη δομή όσο αφορά το κεντρικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου. Υπάρχει μια μεταλλική κατασκευή στην όψη του και διακοσμητική πέτρα στις ποδιές των παραθύρων. Είναι απλό , λιτό. Τέλος χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως πέτρα ,ξύλο, γυαλί και αλουμίνιο σε διαφορετικά σημεία του κτιρίου τονίζοντας έτσι την μοντέρνα πλευρά του.

10 Νικησ 34 Στο κτίριο αυτό διακρίνουμε:
Τα μπαλκόνια είναι επενδεδυμένα με μια στρώση ξύλου, ο γήινος τόνος του οποίου προσφέρει ζεστασιά. Το γυαλί-τζάμι αντί για κάγκελα είναι στοιχείο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Επίσης, αντί για πατζούρια υπάρχουν ρολά. Γεγονός που δίνουν μια μοντέρνα αισθητική στο οίκημα. Έχει minimal χαρακτήρα με απλές και λιτές γραμμές. Το ανθρακί χρώμα είναι αρκετά μοντέρνα και σύγχρονη επιλογή

11 Ρωμα 1 Στο συγκεκριμένο κτίριο παρατηρούμε ότι:
Στο συγκεκριμένο κτίριο παρατηρούμε ότι: Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει επάλληλες μετατοπίσεις της όψης του προς τα πίσω. Όπως σαφώς φαίνεται στην εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε μια ποικιλία στο σχεδιασμό των εξωστών. Υπάρχουν μπετονένια δοκάρια στην όψη τα οποία εξέχουν.

12 ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 41 Σε αυτό το κτίριο παρατηρούμε :
Σε αυτό το κτίριο παρατηρούμε : Τα μπαλκόνια είναι ασύμμετρα μεταξύ τους . Τον ίδιο σχεδιασμό ακολουθούνε και τα παράθυρα. Δεν ακολουθείται το ίδιο μοτίβο σε κάθε όροφο. Η όψη έχει μια πλαστικότητα.

13 Stage three: «Κυνηγι θησαυρου», Δημιουργια Ψηφιακου Χαρτh «City Nomadi» .
Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ο καθένας είχε να εντοπίσει ένα κτίριο με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που αφορούσε τη δομή του, του οποίου μας είχε δοθεί η περιγραφή. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι γιατί τα κτίρια αυτά μπορεί να ήταν οπουδήποτε στην πόλη μας! (Μεγάααλη πόλη ) Όταν συγκεντρώσαμε αρκετό υλικό ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε μία εφαρμογή-εργαλείο που είχε αναπτυχθεί στη Φινλανδία. Χάρη σε αυτή καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ψηφιακή διαδρομή πάνω σε έναν χάρτη. Στο υπόβαθρο αυτό καρφιτσώσαμε τα δικά μας σημεία ενδιαφέροντος που ήταν τα κτίρια μας στην ακριβή τους διεύθυνση. Σε κάθε τέτοιο σημείο αναρτήσαμε φωτογραφικό υλικό του κτιρίου και βίντεο από τη γειτονιά.

14 Η ψηφιακή μας διαδρομή κοινοποιήθηκε ως παράδειγμα εκπαιδευτικής διαδρομής από το Citynomadi στη σελίδα του στο facebook.!

15 Για εσασ τουσ απιστουσ..

16 Η διαδρομή μας στο Citynomadi:
Route: Αρχιτεκτονική βόλτα στην Αθήνα. Architectural promenade in Athens, Greece. Μπείτε εδώ για να ανακαλύψετε κι εσείς κτίρια που ίσως δεν είχατε προσέξει στην περιοχή σας!

17 Στόχος του project είναι να εμπλουτιστεί με νέα κτίρια άλλων περιοχών της Αθήνας κατά τη διάρκεια επόμενων ερευνητικών εργασιών. Η βολτα μασ τελειωσε ..!


Κατέβασμα ppt "Ψηφιακη Αρχιτεκτονικη βολτα στον αλιμο!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google