Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Παναθηναϊκό στάδιο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη:Ε2 Έτος:2015 Άννα Αργυροπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Παναθηναϊκό στάδιο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη:Ε2 Έτος:2015 Άννα Αργυροπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Παναθηναϊκό στάδιο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη:Ε2 Έτος:2015 Άννα Αργυροπούλου

2 Το Παναθηναϊκό στάδιο Το Παναθηναϊκό Στάδιο γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο είναι στάδιο στην Αθήνα που βρίσκεται ανατολικά του Ζαππείου και βόρεια του λόφου του Αρδηττού. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για την τέλεση μέρους των Παναθηναίων προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.

3 Το Παναθηναϊκό στάδιο Το 140 μ.Χ. επί Ηρώδη του Αττικού έγινε μια μεγάλη ανακαίνιση καθώς και αύξηση της χωρητικότητάς του στις 50.00 θέσεις. Περί το 1856 ο Ευάγγελος Ζάππας προσφέρθηκε να αναμαρμάρωσει το στάδιο με την πρωηπόθεση να γίνει χώρος για εκθέσεις. Το 1874 και προκειμένου να γίνουν το επόμενο έτος οι καθιερωμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες, κτίσθηκε η γέφυρα του Ιλισού.

4 Το Παναθηναϊκό στάδιο Στους πρόσφατους όμως Ολυμπιακούς Αγώνες το Καλλιμάρμαρο υποδέχθηκε τους μαραθωνοδρόμους και τοξοβόλους. Εκείνη την χρονιά η Εθνική Ομάδα της Ελλάδος κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004.Στις 17 Μαΐου 2012 η Ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στην πριγκίπισσα Άννα, για να μεταφερθεί στην Μεγάλη Βρετανία αεροπορικώς στις 27 Ιουλίου 2012.

5 Πηγές Για το κείμενο και τις εικόνες: el.wikipaideia.org

6 Το Παναθηναϊκό στάδιο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη:Ε2 Έτος:2015 Άννα Αργυροπούλου


Κατέβασμα ppt "Το Παναθηναϊκό στάδιο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ. Τάξη:Ε2 Έτος:2015 Άννα Αργυροπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google