Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 

2 Γενικές πληροφορίες για τα Φιόρδ
Με όρους γεωλογίας, φιόρδ καλείται ένας μακρύς και στενός κολπίσκος με απότομες πλαγιές και γκρεμούς, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, κατά το λιώσιμο των πάγων που ακολούθησε την εποχή των παγετώνων, στις κοιλάδες της περιοχής όπου αυτά εμφανίζονται, καθώς πλημμύρισαν και σμιλεύτηκαν από το νερό της θάλασσας. Φιορδ συναντά κανείς στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας και στις ακτές της Χιλής. 

3 Το φιόρδ έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO.
Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Geirangerfjord στη Νορβηγία, έχει μήκος 15χλμ και είναι παρακλάδι του Μεγάλου Φιόρδ. Το μικρό χωριό Geiranger βρίσκεται στο τέλος του φιόρδ, εκεί που χύνονται τα νερά του ποταμού Geirangelva. Καταρράκτες σχηματίζονται καθώς τα νερά τρέχουν στο φιόρδ με πιο γνωστούς αυτούς με την ονομασία «Επτά αδελφές», μια συστάδα από επτά ροές που καταλήγουν στο ίδιο σημείο. Το φιόρδ έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO.

4 Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά Φιόρδ
Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά Φιόρδ  Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

5 Η Ατλαντική Οδός Η Ατλαντική Οδός βρίσκεται στη Νορβηγία. Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για 8,4 χιλιόμετρα απόλυτης μαγείας. Η διαδρομή αποτελείται από πολλές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που φτάνουν τόσο κοντά στη θάλασσα ώστε τα κύματα πολύ συχνά βρέχουν τα αυτοκίνητα. Περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα.

6 Η Ατλαντική Οδός Η διαδρομή είχε αρχικά σχεδιαστεί για σιδηρόδρομο, αλλά τα πλάνα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Τη δεκαετία του '70 έγιναν τα πρώτα σχέδια κατασκευής του δρόμου, η οποία τελικά ξεκίνησε τον Αύγουστο του Μετά από 12 τυφώνες και κόστος 16 εκατ. ευρώ, δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του Η οδήγηση στην Ατλαντική Οδό είναι μια μοναδική εμπειρία που προσελκύει αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές από όλο τον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί αξιοθέατο πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνική τουριστική διαδρομή, ενώ έχει βραβευτεί ως το οικοδομικό έργο του αιώνα στη Νορβηγία.

7 Βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=0ruAjj643Yg&feature=player_embedded https://www.youtube.com/watch?v=PR2CZ2ctQgU&feature=player_embedded


Κατέβασμα ppt "Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google