Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επαγγέλματα με προοπτικές

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επαγγέλματα με προοπτικές"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επαγγέλματα με προοπτικές
Project Β’ λυκείου

2 Θέμα της ερευνητικής μας εργασίας είναι τα επαγγέλματα με προοπτικές
Θέμα της ερευνητικής μας εργασίας είναι τα επαγγέλματα με προοπτικές. Σκοπός μας είναι να κατατοπίσουμε μαθητές και μη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή αγορά εργασίας. Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει συμπιέσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας, με το άμεσο μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο. Η ανεργία τείνει να ξεπεράσει το 26%, ενώ σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα κινείται η ανεργία των νέων. Σε μαθητές, φοιτητές και ήδη εργαζόμενους καταστρέφονται ολόκληρα όνειρα εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που επικρατεί. Όμως, αν υπάρξει σωστή ενημέρωση πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

3 Στον τομέα των θεωρητικών επιστημών τα επαγγέλματα με προοπτικές είναι: διερμηνέας-μεταφραστής, δάσκαλος, κοινωνικός λειτουργός, δικαστής, εισαγγελέας και ιερέας.

4 Στο τομέα των θετικών και τεχνολογικών επιστημών είναι: τεχνολόγος πληροφορικής και μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναλογιστής, ειδικός εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών, ειδικός πληροφορικής, θαλασσολόγος διαχείρισης παράκτιων περιοχών, ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός Η/Υ και διοίκησης επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

5 Στον τομέα των ιατρικών-παραϊατρικών επαγγελμάτων, αρκετά θετικές προοπτικές έχουν οι μαίες, οι νοσηλευτές, ο οδοντιατρός, ο ψυχολόγος, ο φαρμακοποιός, ο φυσιοθεραπευτής, ο βρεφονηπιοκόμος, ο διαιτολόγος, ο λογοθεραπευτής.

6 Τέλος, στον τομέα των επαγγελμάτων της ομορφιάς υπάρχει ο ειδικός εφαρμογών αισθητικής, ο αισθητικός, ο κοσμητολόγος, ο αισθητικός αρωματοθεραπείας, ο αισθητικός ποδολογίας, ο σύμβουλος εμφάνισης, ο ειδικός στο επαγγελματικό μακιγιάζ, ο ειδικός μανικιούρ-πεντικιούρ, ο κομμωτής.

7 Συμπερασματικά οφείλουμε να πούμε ότι οι περισσότεροι μπορούν σίγουρα να καλυτερεύσουν τη δική τους ζωή και γιατί όχι και των συνανθρώπων τους αν προετοιμαστούν σωστά. Γιατί είναι γνωστό άλλωστε ότι το μέλλον ανήκει σε όσους το προετοιμάζουν.


Κατέβασμα ppt "Επαγγέλματα με προοπτικές"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google