Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Όνομα:Γιάννης Τσικνάκης,Μιχάλης Παπαδάκης Τάξη:Στ'2

2 Περιεχόμενα! 1.Επιπτώσεις Καπνίσματος.
1.Επιπτώσεις Καπνίσματος. 2.Ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα. 3.Έφηβοι και κάπνισμα. 4.Στοματική Υγεία Και Κάπνισμα. 5.Κάπνισμα και εθισμός. 6.Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα.

3 Επιπτώσεις Καπνίσματος!
Καρκίνος του πνεύμονα ( Ευθύνεται για το 90% των θανάτων λόγω καρκίνου του πνεύμονα! Πόνους στομάχου και εντέρων-δυσκοιλιότητα (Πρόκειται για μια από τις επιπτώσεις του καπνίσματος που εμφανίζεται περισσότερο σε νέους καπνιστές.) Πόνους στομάχου και εντέρων-δυσκοιλιότητα

4 Ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα!1/2
Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλείται από τη πίσσα και τη νικοτίνη στο καπνό του τσιγάρου. Πολλοί καρκίνοι του πνεύμονα δεν μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση και τα θύματα συνήθως πεθαίνουν λίγους μήνες μετά τη διάγνωση. Το κάπνισμα επίσης προκαλεί καρκίνους στα χείλη, τη στοματική κοιλότητα, το λαιμό, το λάρυγγα και την κύστη και είναι πάντα παράγων κινδύνου για καρκίνους στο πάγκρεας, το στομάχι, τη μήτρα και τα νεφρά.

5 Ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα!2/2
ι καρδιοαγγειακές ασθένειες προκαλούνται από τη νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στα τσιγάρα. Η πολυδουλεμένη σου κιόλας καρδιά έχει να δουλέψει ακόμα σκληρότερα για να διεκπεραιώσει τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις απομυζούν την ενέργειά σου και κάνουν την αναπνοή σου πολύ δύσκολη.

6 Έφηβοι Και Κάπνισμα! Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του συστηματικού καπνίσματος στους μαθητές ανάμεσα στο 1984 και το 1993, από 22% σε 14,6%, η καθοδική αυτή πορεία δυστυχώς αντιστράφηκε το και ο αριθμός των συστηματικών καπνιστών στους μαθητές επιστρέφει κοντά στα υψηλά (20,8%) επίπεδα για άτομα αυτής της ηλικίας, όπως είχε παρατηρηθεί και το 1984.

7 Στοματική Υγεία Και Κάπνισμα! 1/2
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα (12 Σεπτεμβρίου) Στοματικής Υγείας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής σε συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα «Στοματική υγεία και κάπνισμα», έδωσε πληροφορίες σχετικά με το πόσο το κάπνισμα βλάπτει το στόμα και τα δόντια μας.Οι πιο σημαντικές επιπτώσεις του καπνίσματος στη στοματική κοιλότητα είναι o καρκίνος του στόματος και οι προκαρκινικές διαταραχές, η αυξημένη σοβαρότητα και η έκταση των νόσων του περιοδοντίου και η κακή επούλωση τραυμάτων.

8 Στοματική Υγεία Και Κάπνισμα! 2/2
ιο συγκεκριμένα, ο καπνός είναι ο βασικός ένοχος και υπεύθυνος για τους ως επί το πλείστον μη ιάσιμους καρκίνους στο στόμα, στο φάρυγγα και στο λάρυγγα (με σταθερό επιπολασμό), διότι περιέχει μέχρι 60 χημικές καρκινογόνες ουσίες.

9 Κάπνισμα Και Εθισμός! Ο εγκέφαλος του καπνιστή ”μαθαίνει” να ζει και να δραστηριοποιείται με μία ορισμένη δόση νικοτίνης την ημέρα. Μαζί με τη σωματική εμφανίζεται και η ψυχική εξάρτηση. Η ψυχική εξάρτηση (εθισμός) είναι ένα σύνδρομο συμπεριφοράς που χαρακτηρίζεται από τη ψυχαναγκαστική χρήση του τσιγάρου, παρά τη γνώση για την προκαλούμενη βλάβη.

10 Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα!1/2
Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα. Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί, πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό “ανασαίνει”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

11 Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα!2/2
Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του. Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.

12 ΤΕΛΟΣ! Ευχαριστούμε Για Την Υπομονή Σας!


Κατέβασμα ppt "Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google