Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τόνια Νίκου Β΄ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΑΛ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Σχολ. Έτος

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι παιδική πορνογραφία;
Τι είναι τα κυκλώματα παιδοφιλίας; Μορφές παιδικής πορνογραφίας Πώς τα κυκλώματα παιδοφιλίας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο; Πώς διαδίδεται η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει ο όρος grooming; Πού μπορώ να καταγγείλω ύποπτες σελίδες; Πηγές

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ;
Παιδική πορνογραφία είναι οι αναπαραστάσεις ανηλίκων που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις ή καταστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλικές δραστηριότητες ή εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και καρτούν.

4 ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
1) Ένας ανήλικος που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα. 2) Ένα άτομο που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα προσποιούμενο ότι είναι ανήλικο. 3) Ρεαλιστικές εικόνες που αναπαριστούν ένα ανήλικο να συμμετέχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ;
Είναι μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται μαζί μέσω Διαδικτύου σε διαφορετικές χώρες. 1) Με σκοπό: τη συλλογή και διανομή πορνογραφικού υλικού για τη δική τους ικανοποίηση. 2) Ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων για το σχεδιασμό εγκληματικών ενεργειών εις βάρος παιδιών και την αποφυγή ανίχνευσης.

6 ΠΩΣ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;
Το Διαδίκτυο έχει γίνει ισχυρός παράγων στην εξέλιξη των παιδοφιλικών κυκλωμάτων παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται: 1)Για την ανταλλαγή εμπειριών. 2)Για την διακίνηση φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

7 ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;
Η διάδοση της παιδικής πορνογραφίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους διεθνείς φορείς που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων. Αυτά χρησιμοποιούν εξελιγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών ,κάνοντας χρήση κρυπτογράφησης και κωδικών ονομασιών.

8 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ GROOMING;
Το grooming είναι διαδικασία κατά την οποία , παιδόφιλοι, προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα chat rooms προσελκύσουν παιδία με σκοπό να τα κακοποιήσουν. Οι παιδόφιλοι ξεκινούν συζητήσεις με τα πιθανά θύματα με σκοπό να αναπτύξουν φιλική σχέση με αύτα και να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τόπον διαμονής τους, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Μέσα από την σχέση αυτή προκαλούν σίγα σίγα συζητήσεις σεξουαλικής φύσεως και πολλές φορές στέλνουν στα υποψήφια θύματα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

9 ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ;
Εάν πιστεύετε ότι βρήκατε μια ιστοσελίδα στην οποία υπάρχει παράνομο υλικό, τότε μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την Ελληνική Ανοιχτή Γραμμή SafeLine. H SafeLine δέχεται καταγγελίες που περιέχουν: 1)Εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών. 2)Ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο. 3)Άλλο περιεχόμενο. Μπορείτε να επικοινωνείτε με την SafeLine στο τηλέφωνο , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ή μέσω του ιστοχώρου

10 ΠΗΓΕΣ www.saferinternet.gr/index.php?action=download&objId=File192


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google