Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό Έτος: 2012 – 2013 23 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό Έτος: 2012 – 2013 23 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό Έτος: 2012 – 2013 23 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

2 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Καραγεωργοπούλου Σοφία Τάξη Β’

3 Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες. Έδωσαν ονόματα στις ομάδες τους με βάση την πυραμίδα διατροφής. Έτσι δημιουργήθηκαν οι ακόλουθες ομάδες: Δημητριακά Λαχανικά Φρούτα Γαλακτοκομικά Κρέατα

4 Παρατηρήσαμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών κατά την παραμονή τους στο σχολείο και είδαμε ότι κατανάλωναν πολλά συσκευασμένα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και αλάτι. Επιπλέον μερικοί μαθητές δεν έφερναν κολατσιό.

5 Διαβάσαμε τα ακόλουθα βιβλία με θέμα την υγιεινή διατροφή. Μια φορά ήταν… η Κολοτούμπα, Ο Ωραίος Δαρείος, Τρέφομαι σωστά;, Οι θησαυροτροφές, Ο Μάκης ο ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι, Οι συμβουλές του μικρού λύκου) Επισκεφθήκαμε παραδοσιακό νερόμυλο και σύγχρονο κυλινδρόμυλο και αλέσαμε σιτάρι. Ζυμώσαμε ψωμί στο χώρο του σχολείου και το ψήσαμε στο φούρνο της γειτονιάς.

6 Προσφέραμε υγιεινό κολατσιό αποτελούμενο από ψωμί ολικής άλεσης με: Τυρί, λάδι και ρίγανη Ντομάτα, λάδι και ρίγανη Φτιάξαμε κουλουράκια και φρουτοσαλάτες Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο αλατιού «Χιών». Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο παρασκευής άρτου «Δερβίσης». Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο γάλακτος «Πρώτο». Προβάλαμε βίντεο σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

7 Φτιάξαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Ζωγραφίσαμε την πυραμίδα των «καλών» διατροφικών επιλογών και την πυραμίδα των «κακών» διατροφικών επιλογών. Δημιουργήσαμε προσωπικό ημερολόγιο διατροφής. Φτιάξαμε βιβλίο με συνταγές για υγιεινό κολατσιό. Κατασκευάσαμε «Το τρίπτυχο της υγιεινής διατροφής». Φτιάξαμε αφίσες για την υγιεινή διατροφή.

8 Συνεργαστήκαμε, μέσω του προγράμματος E- twinning, με σχολεία από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τσεχία και την Πολωνία στο πρόγραμμα «We like eating, but do we eat healthy?» Ζωγραφίσαμε, κάναμε κολάζ, τραγουδήσαμε.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 Μας επισκέφθηκε διατροφολόγος του Δήμου Πατρέων και μας μίλησε για την υγιεινή διατροφή.

21 Στα πλαίσια της ημερίδας υγιεινής διατροφής που διοργανώσαμε στο σχολείο μας, παρουσιάσαμε το θεατρικό «Λαχανοφρου- τοθεραπεία» και τραγουδήσαμε τραγούδια.

22

23

24

25 Θετική ανταπόκριση από τους μαθητές. Μετά από ερωτηματολόγιο που δόθηκε στα παιδιά αναδείχθηκε αλλαγή στάσεων και υιοθέτηση υγιεινών τρόπων διατροφής και στο σπίτι.

26 Δημιουργήσαμε το «Τρίπτυχο της υγιεινής διατροφής» το οποίο μοιράσαμε σε όλους τους μαθητές του σχολείου στα πλαίσια της Ημερίδας Υγιεινής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.

27

28


Κατέβασμα ppt "Σχολικό Έτος: 2012 – 2013 23 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google