Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η πολιτική ζωή μέσα από την γελοιογραφία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η πολιτική ζωή μέσα από την γελοιογραφία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η πολιτική ζωή μέσα από την γελοιογραφία
Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την πολιτική ζωή , όπως αυτή παρουσιάζεται στο ελληνικό και ξένο τύπο.

2 Είχαμε την ευκαιρία μέσα από την έρευνα να:
Παρακολουθήσουμε την ιστορική πορεία της γελοιογραφίας του 20ου και 21ου αιώνα, όπως παρουσιάζεται στον ελληνικό τύπο. Γνωρίσουμε το έργο ελλήνων γελοιογράφων. Μάθουμε πώς σχολιάζουν οι ξένοι γελοιογράφοι την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η επίσκεψη στο σχολείο μας του κυρίου Μήλα (δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και κυρίως γελοιογράφος) μας εντυπωσίασε και μας βοήθησε στην εργασία μας γιατί μοιραστήκαμε μαζί του εμπειρίες και μάθαμε πολλά για την τέχνη του , τη γελοιογραφία .

3 Γελοιογραφίες από την περίοδο 1880 και μετά:
«Γελοιογραφία για τις εκλογές της 31 Μαΐου 1915» (Στα αριστερά της γελοιογραφίας ο Δημήτριος, ενώ δεξιά απεικονίζεται ο Ελ. Βενιζέλος) Γελοιογραφία του 1893, με θέμα την πτώχευση του κράτους. Διακωμωδείται η οικονομική πολιτική του Τρικούπη.

4 Γελοιογραφίες του Β’ παγκοσμίου πολέμου :
Η βροχή από …τσαρούχια εξηγεί την αποτυχία παραπέμποντας στην ηρωική αντίσταση των Ελλήνων ευζώνων στα βουνά της Αλβανίας και της Β. Ηπείρου. Γελοιογραφία, η οποία παρομοιάζει την Ελληνική αντίσταση με παγίδα μέσα στην οποία έπεσαν οι Αξονικές δυνάμεις.

5 Γελοιογραφίες την περίοδο της δικτατορίας :
Δημιουργός αυτής της εικόνας είναι ο Μποστ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΑΝΤΙ στις Σατιριζει τους πέντε χουντικούς πρωτεργάτες της δικτατορίας που βρίσκονταν σε περιορισμό στη νήσο Κέα(Τζια). Αυτός που ψάχνει για ζάχαρη είναι ο Παπαδόπουλος, για γόπες είναι ο Παττακός ,για τους αδελφούς του είναι ο Μακαρέζος. Αυτός που δεν λερώνει τα χεριά του είναι ο Λαδάς και αυτός που ψάχνει για γαρδένιες είναι ο Ρουφαγάλης

6 Γελοιογραφίες την σύγχρονη εποχή (21ος αιώνας) :
Γελοιογραφίες την σύγχρονη εποχή (21ος αιώνας) :

7

8

9

10

11

12 Γνωστοί έλληνες γελοιογράφοι-μέλη της Λέσχης ελλήνων γελοιογράφων και το έργο τους:
Γιάννης Δράκος (DRANΙS) ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΣ

13 ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΑϊΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

14 ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

15 Ξένοι γελοιογράφοι και ελληνική πραγματικότητα…
Oliver Schopf Jens Hage

16 Gianni Allegra

17 1ο Λυκειο Βύρωνα Ταξη Β’ Σχολικό Ετος Οι μαθητές: Ιατρίδης Μανώλης Κανταρτζόγλου Ιορδάνης Καποπούπουλου Μάχη Καρτσωνάκης Γιάννης Μανδραβέλλος Δημήτρης Μπιζιντή Χριστίνα Βασίλης Σακελλάρης Γιάννης Μάντης Κωνσταντίνος Πατσάκος Παναγιώτης Πουλιάδης Σαβίννα Αλεξοπούλου Γεωργιάδη Ασπασία Μαρία Κατσιάρα Ελένη Καλούτσα Όθωνας Χίνης Βαγγέλης Ντάλλας - Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Κασσώ Σύλβια Ιζαμπέλλα


Κατέβασμα ppt "Η πολιτική ζωή μέσα από την γελοιογραφία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google