Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την πολιτική ζωή, όπως αυτή παρουσιάζεται στο ελληνικό και ξένο τύπο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την πολιτική ζωή, όπως αυτή παρουσιάζεται στο ελληνικό και ξένο τύπο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την πολιτική ζωή, όπως αυτή παρουσιάζεται στο ελληνικό και ξένο τύπο.

2 Είχαμε την ευκαιρία μέσα από την έρευνα να:  Παρακολουθήσουμε την ιστορική πορεία της γελοιογραφίας του 20 ου και 21 ου αιώνα, όπως παρουσιάζεται στον ελληνικό τύπο.  Γνωρίσουμε το έργο ελλήνων γελοιογράφων.  Μάθουμε πώς σχολιάζουν οι ξένοι γελοιογράφοι την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η επίσκεψη στο σχολείο μας του κυρίου Μήλα (δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και κυρίως γελοιογράφος) μας εντυπωσίασε και μας βοήθησε στην εργασία μας γιατί μοιραστήκαμε μαζί του εμπειρίες και μάθαμε πολλά για την τέχνη του, τη γελοιογραφία.

3 Γελοιογραφία του 1893, με θέμα την πτώχευση του κράτους. Διακωμωδείται η οικονομική πολιτική του Τρικούπη. «Γελοιογραφία για τις εκλογές της 31 Μαΐου 1915» (Στα αριστερά της γελοιογραφίας ο Δημήτριος, ενώ δεξιά απεικονίζεται ο Ελ. Βενιζέλος)

4 Γελοιογραφία, η οποία παρομοιάζει την Ελληνική αντίσταση με παγίδα μέσα στην οποία έπεσαν οι Αξονικές δυνάμεις. Η βροχή από …τσαρούχια εξηγεί την αποτυχία παραπέμποντας στην ηρωική αντίσταση των Ελλήνων ευζώνων στα βουνά της Αλβανίας και της Β. Ηπείρου.

5 Δημιουργός αυτής της εικόνας είναι ο Μποστ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΑΝΤΙ στις 2-11-1974.Σατιριζει τους πέντε χουντικούς πρωτεργάτες της δικτατορίας που βρίσκονταν σε περιορισμό στη νήσο Κέα(Τζια). Αυτός που ψάχνει για ζάχαρη είναι ο Παπαδόπουλος, για γόπες είναι ο Παττακός,για τους αδελφούς του είναι ο Μακαρέζος. Αυτός που δεν λερώνει τα χεριά του είναι ο Λαδάς και αυτός που ψάχνει για γαρδένιες είναι ο Ρουφαγάλης

6

7

8

9

10

11

12 Γιάννης Δράκος (DRANΙS)ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΣ

13 ΚΑΛΑϊΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

14 ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

15 Oliver SchopfJens Hage

16 Gianni Allegra

17  1 ο Λυκειο Βύρωνα  Ταξη Β’  Σχολικό Ετος 2012-2013  Οι μαθητές: Ιατρίδης Μανώλης Κανταρτζόγλου Ιορδάνης Καποπούπουλου Μάχη Καρτσωνάκης Γιάννης Μανδραβέλλος Δημήτρης Μπιζιντή Χριστίνα Βασίλης Σακελλάρης Γιάννης Μάντης Κωνσταντίνος Πατσάκος Παναγιώτης Πουλιάδης Σαβίννα Αλεξοπούλου Γεωργιάδη Ασπασία Μαρία Κατσιάρα Ελένη Καλούτσα Όθωνας Χίνης Βαγγέλης Ντάλλας -  Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Κασσώ Σύλβια Ιζαμπέλλα


Κατέβασμα ppt "Η ομάδα μας φέτος ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την πολιτική ζωή, όπως αυτή παρουσιάζεται στο ελληνικό και ξένο τύπο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google