Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΝΤΕΓΚΕΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΝΤΕΓΚΕΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΝΤΕΓΚΕΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

2 Λίγα λόγια για το «Νεκροταφείο του Ατλαντικού»… Μύθοι και άλυτα μυστήρια. Επί του αιώνες δεν σταματούν να εισβάλλουν στην καθημερινότητα πολλών ατόμων ανά τον κόσμο κρατώντας τα μυαλά τους σε εγρήγορση. Πολλοί από αυτούς παραμένουν άλυτοι ακόμα μέχρι σήμερα.

3 Το μυστήριο κεντρίζει το ενδιαφέρον και γίνεται θέμα συζήτησε, δίνει λαβές για θεωρίες και σενάριο, εξάπτει τη φαντασία και εμπνέει την τέχνη. Ιδίως στις περιπτώσεις που όσες προσπάθειες και αν έγιναν, όσα χρόνια και αν πέρασαν διατηρεί τον χαρακτηρισμό, του άλυτου. Η ιστορία κρατά ενίοτε καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Κάποια μυστήρια μπορούν να έχουν μακρά διάρκεια ζωής, να μην ξεχνιούνται και να μην λύνονται.

4 Ένα υπερβολικά συναρπαστικό άλυτο μυστήριο και πρώην μύθος είναι το «Τρίγωνο των Βερμούδων» το οποίο απασχολεί τους ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια και διχάζει την ευρύτερη κοινή γνώμη. Είναι επίσης γνωστό ως «Τρίγωνο του Διαβόλου» και είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του βόρειο Ατλαντικού ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδης συνθήκες.

5 Διάφοροι αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα. Τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, ωστόσο δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των περιστατικών περιγραφικών ακριβώς ή «διανθίστηκα» από μεταγενέστερους συγγραφείς, και πολλές επίσημες υπηρεσίες έχουν ήδη δηλώσει ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στη περιοχή είναι παρόμοια; Με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού.

6 Σημαντικότερες περιπτώσεις εξαφανίσεων  Το πλοίο «Cyclops» - 1918  Η πτήση 19 – 1945  Αεροσκάφος Tudor IV – Star Tiger  Αεροσκάφος Tudor IV – Star Ariel  Αεροσκάφος DC-3  Βομβαρδιστικό jet B-52 (κωδικός πτήσης Pogo 22)

7 …ο γρίφος του «Τριγώνου του Διαβόλου» Κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στη θάλασσα μπορούν να εξηγηθούν μόνο στη σφαίρα των μύθων, γιατί είναι απλά εκτός λογικής. Ο βασιλιάς όλων αυτών είναι το «Τρίγωνο των Βερμούδων», όπου είναι το τελευταίο μέρος του κόσμου που έχει μείνει ανεξερεύνητο. Δικαιολογημένα έχει αποκτήσει τους χαρακτηρισμούς «Νεκροταφείο του Ατλαντικού», μιας και είναι ένα μέρος με μεγάλο ιστορικό εξαφανίσεων, που φτάνει τα 200 αεροσκάφη μέσα σε 50 χρόνια. Ακόμα πιο δυσοίωνος είναι ο χαρακτηρισμός «Τρίγωνο του Διαβόλου», που του έχουν υιοθετήσει οι πιο έμπειροι ερευνητές.

8 Υπάρχουν πολλές θεωρίες στις οποίες εξηγούν τους λόγους των εξαφανίσεων, αλλά ελάχιστες είναι αυτές οι οποίες είναι βασισμένες σε επιστημονικά ερείσματα. Οι επικρατέστερη επιστημονική άποψη αποδίδει την εξαφάνιση αυτού του μεγάλου αριθμού πλοίων και αεροσκαφών στις παραμορφώσεις που δημιουργούνται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ο κόσμος έχει δημιουργήσει τις δικές του θεωρίες πάνω στο γεγονός. Αποδίδει τις εξαφανίσεις σε επιδρομές εξωγήινων, διαρροές μεθανίου, στην ύπαρξη της Ατλαντίδας, αλλά ακόμη και στην πειρατεία, η οποία υπήρχε από όταν ξεκίνησαν να ταξιδεύουν τα πλοία έως σήμερα, κάτι το οποίο είναι πιο αληθοφανές από τα υπόλοιπα, διότι στη ανοιχτή θάλασσα ο καθένας κάνει οτιδήποτε για να διασφαλίσει τον εαυτό του. Αυτό είναι το συναρπαστικό, αλλά εξίσου τρομακτικό και επικίνδυνο της υπόθεσης.

9 Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τον μύθο του «Τριγώνου των Βερμούδων» προκατάληψη των ναυτικών ή των αεροπόρων, γιατί έχει καταγραφεί και στο ημερολόγιο του Κολόμβου, πράγμα που σημαίνει πως για να γίνει καταγραφή του συγκεκριμένου γεγονότος ήταν σημαντικό, αφού ως έμπειρος ναυτικός είχε δει πολλά. Επίσης δεν μπορούμε να θεωρήσουμε το μύθο σίγουρα υπαρκτό αφού οι περισσότερες θεωρίες δεν συμβαδίζουν με τη λογική.

10 Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν πρωτοβγήκε στη επιφάνεια ο μύθος του «Τριγώνου των Βερμούδων», μα ακόμα δεν υπάρχει ακριβής διατυπωμένη επιστημονική άποψη για το τι τελικά συμβαίνει σε αυτήν την αινιγματική περιοχή. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμα. Το μυστήριο παραμένει τόσο δυνατό όσο ήταν και πριν.

11

12 ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΣΚΟΥ ΤΟΣΚΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΧΙΑ ΕΛΙΣΟΝ ΤΣΟΥΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

13 ΟΛΜΕΚΟΙ

14 Με το πέρασμα των αιώνων, οι περισσότεροι πολιτισμοί είτε άρχισαν σιγά-σιγά να παρακμάζουν είτε εξαφανίστηκαν από φυσικές καταστροφές ή εισβολές. Υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτισμοί, των οποίων η εξαφάνιση έχει προβληματίσει πραγματικά τους επιστήμονες. Μία από τις πρώτες μεσοαμερικανικές κοινωνίες, οι Ολμέκοι, κατοικούσαν στις τροπικές πεδιάδες του νότιο- κεντρικού Μεξικό. Τα πρώτα σημάδια των Ολμέκων χρονολογούνται από το 1400 π.Χ. στην πόλη San Lorenzo, όπου αποτελούσε το κέντρο τους, ενώ υποστηρίζονταν από δύο ακόμα κέντρα, τις περιοχές Tenochtitlan και Potrero Nuevo. Οι Ολμέκοι ήταν εξαιρετικοί κτίστες, ενώ οι αποικίες τους είχαν τελετουργικά ανάκτορα, αναχώματα, μεγάλες κωνικές πυραμίδες και πέτρινα μνημεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιγάντιου κεφαλιού, που αποτελεί το πιο γνωστό δημιούργημά τους. Ο πολιτισμός των Ολμέκων στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο εμπόριο, τόσο μεταξύ των ίδιων τους των περιοχών όσο και με άλλες μεσοαμερικανές κοινωνίες. Επειδή ήταν ένας από τους πρώτους και πιο προηγμένους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς την εποχή εκείνη, θεωρούνταν ως ο κύριος πολιτισμός που γέννησε τους περισσότερους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς. Τι απέγιναν; Γύρω στο 400 π.Χ., το ανατολικό μισό της γης των Ολμέκων ερήμωσε -πιθανότατα εξαιτίας των περιβαλλοντικών αλλαγών. Ίσως πάλι να μετακινήθηκαν εξαιτίας της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι δέχτηκαν επιδρομή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να ήταν οι εισβολείς.

15 ναβαταιοι

16 Οι Ναβαταίοι ήταν ένας σημιτικός πολιτισμός, που κατοικούσε στην Ιορδανία, την Κανά και την Αραβία γύρω στον 6o αι. π.Χ. Είναι περισσότερο γνωστοί ως οι κτίστες της πόλης Πέτρα, που υπήρξε και πρωτεύουσά τους. Η Πέτρα είναι μία εντυπωσιακή πόλη, σκαλισμένη στην πλευρά ενός βράχου, με σημαντικότερο κτίριο το Khazneh, μία γιγάντια κατασκευή με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Οι Ναβαταίοι ήταν εύποροι γιατί η πόλη τους υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς ενός μεγάλου εμπορικού δικτύου, μέσω του οποίου εμπορεύονταν ελεφαντόδοντα, μετάξι, μπαχαρικά, πολύτιμα μέταλλα και λίθους, λιβάνι, αρώματα και φαρμακευτικά σκευάσματα. Λόγω του εύρους που είχε αυτός ο εμπορικός δρόμος, ο πολιτισμός των Ναβαταίων είχε έντονες επιρροές από την ελληνιστική Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αραβία και στην Ασσυρία. Σε αντίθεση με άλλες κοινωνίες της εποχής εκείνης, δεν υπήρχε δουλεμπόριο και κάθε μέλος της κοινωνίας συνεισέφερε στις εργασίες. Τι απέγιναν; Στη διάρκεια του 4ου αι. μ.Χ., οι Ναβαταίοι εγκατέλειψαν την Πέτρα και κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα το γιατί. Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν πως η έξοδός τους ήταν οργανωμένη και όχι βιαστική, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν εκδιώχθηκαν από κάποιον άλλο πολιτισμό. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως όταν οι εμπορικές οδοί, στις οποίες στηρίζονταν, μετακινήθηκαν προς τα βόρεια, δεν μπορούσαν πλέον να συντηρήσουν τον πολιτισμό τους και έτσι άφησαν πίσω τους την Πέτρα.

17 ΚΟυΚΟυτενι(ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

18 Στη Ρουμανία υπήρχαν οι Κουκουτένι, στην Ουκρανία οι Τρυπιλίοι και στη Ρωσία οι Τριπολί: ένας νεολιθικός πολιτισμός που άνθισε μεταξύ του 5500 π.Χ και του 2750 π.Χ. Για το ύψος τους, οι Κουκουτένι-Τριπολί είχαν φτιάξει τα μεγαλύτερα νεολιθικά κτίρια στην Ευρώπη, κάποια από τα οποία στέγαζαν μέχρι και 15.000 άτομα. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια αυτού του πολιτισμού είναι πως κάθε 60 με 80 χρόνια έκαιγαν ολόκληρο το χωριό τους και το ξανάφτιαχναν πάνω από το παλιό. Ο πολιτισμός αυτός ήταν μητριαρχικός, με τις γυναίκες να είναι επικεφαλής του νοικοκυριού, ενώ ασχολούνταν με τις γεωργικές δουλειές, την κεραμική και την υφαντουργία. Οι άντρες ήταν κυνηγοί, έφτιαχναν εργαλεία και ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα των ζώων. Η θρησκεία τους επικεντρωνόταν στην Μεγάλη Μητέρα Θεά, η οποία ήταν σύμβολο της μητρότητας και της γονιμότητας της Γης, ενώ λάτρευαν ακόμα τον ταύρο (που συμβόλιζε τη δύναμη, τη γονιμότητα και τον ουρανό) και το φίδι (που συμβόλιζε την αιωνιότητα και την αιώνια κίνηση). Τι απέγινε; Μία από τις επικρατέστερες θεωρίες για το τέλος του πολιτισμού των Κουκουτένι-Τριπολί είναι η θεωρία Κουργκάν, που υποστηρίζει πως κυριεύθηκαν από τον πολεμοχαρή λαό Κουργκάν. Εντούτοις, νεότερες αρχαιολογικές μελέτες αποδίδουν την εξαφάνισή τους σε μία δραματική κλιματική αλλαγή, που οδήγησε σε μία από τις χειρότερες ξηρασίες στην ιστορία της Ευρώπης, και κατέστρεψε έναν πολιτισμό που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στη γεωργική καλλιέργεια

19 ανασαζι

20 Οι Ανασάζι ήταν ένας ιθαγενής Αμερικανικός πολιτισμός, που εμφανίστηκε στην περιοχή Four Corners των ΗΠΑ (στο σημείο όπου συναντιούνται το Νέα Μεξικό, η Αριζόνα, το Κολοράντο και η Γιούτα) περίπου το 1200 π.Χ. Οι πρώτοι Ανασάζι ήταν κυνηγοί και συλλέκτες τροφής, που έμεναν σε σπίτια μέσα σε κοιλώματα. Στην πορεία, ανέπτυξαν τη φυτοκομία και ξεκίνησαν να καλλιεργούν καλαμπόκι, φασόλια και κολοκύθια. Σε αρχαιολογικούς τόπους των Ανασάζι έχουν βρεθεί ακόμα κεραμικά, περίτεχνα καλάθια, σανδάλια, ρούχα από γούνα κουνελιού, πέτρες αλέσματος, γαβάθες και βέλη. Οι Ανασάζι είχαν σκάψει ολόκληρες πόλεις σε βραχώδεις πλαγιές, σαν αυτές της Mesa Verde και του Bandelier, ή τις έφτιαχναν εξ’Α ολοκλήρου από πέτρα ή πλίνθους, όπως το Chaco Canyon. Οι πόλεις αυτές φιλοξενούσαν πολλές πολιτιστικές και αστικές εκδηλώσεις, ενώ συνδέονταν μεταξύ τους με ένα οδικό δίκτυο εκατοντάδων μιλίων. Τι απέγιναν; Γύρω στο 1300 μ.Χ. οι Ανασάζι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στους βράχους και διασκορπίστηκαν. Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως, εξαιτίας μίας πληθυσμιακής έκρηξης, των ελαχίστων μεθόδων καλλιέργειας και μίας ξηρασίας που χτύπησε την περιοχή, ήταν πολύ δύσκολο για τους Ανασάζι να καλλιεργήσουν τροφή, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν προς το Rio Grande ή το Hopi. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν πως η κλιματική αυτή αλλαγή δεν εξηγεί από μόνη της την παρακμή των Ανασάζι, ενώ υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν, κυρίως κοινωνικοί και πολιτικοί.

21 μυκηναιοι

22 Οι Μυκηναίοι εμφανίστηκαν γύρω στο 1600 π.Χ. και ο πολιτισμός τους ήταν εξαπλωμένος σε δύο νησιά και στη νότια ηπειρωτική χώρα. Έχτισαν και κυρίεψαν πολλές μεγάλες πόλεις όπως τις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Πύλο, την Αθήνα, τη Θήβα, τον Ορχομενό, τον Ιωλκό και την Κνωσό. Πολλοί αρχαίοι ελληνικοί μύθοι είναι επικεντρωμένοι στις Μυκήνες, συμπεριλαμβανομένου και του θρύλου του Βασιλιά Αγαμέμνονα, που υπήρξε επικεφαλής των ελληνικών στρατευμάτων κατά τον Τρωικό Πόλεμο. Οι Μυκηναίοι ήταν μία κυρίαρχη ναυτική δύναμη και χρησιμοποίησαν την ικανότητά τους αυτή για το εμπόριο με άλλα κράτη. Λόγω της έλλειψης φυσικών πόρων, εισήγαγαν πολλά αγαθά και τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα προς πώληση, επομένως ήταν εξαίρετοι τεχνίτες, πασίγνωστοι σε όλο το Αιγαίο για τα όπλα και τα κοσμήματά τους. Τι απέγιναν; Κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά, αλλά μία θεωρία είναι πως οι αναταραχές μεταξύ της αγροτικής και της άρχουσας τάξης οδήγησαν στο τέλος του μυκηναϊκού πολιτισμού. Άλλες θεωρίες αποδίδουν την παρακμή τους στη διακοπή των εμπορικών οδών ή σε φυσικούς παράγοντες όπως οι σεισμοί. Η πιο δημοφιλής όμως θεωρία είναι πως δέχτηκαν επίθεση από έναν βόρειο πολιτισμό, τους Δωριείς (που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την πτώση των Μυκηναίων) ή τους Λαούς της Θάλασσας (που εκείνη την εποχή μετανάστευαν από τα Βαλκάνια προς τη Μέση Ανατολή).

23 Χαραπας

24 ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧΝΕΣ

25 Περιεχόμενα Πρόλογος Λίμνη Λοχ Νες Χαρακτηριστικά του τέρατος Πρώτες μαρτυρίες και περαστατικά

26 Πάρα τις προσπάθειες αρχαιολόγων κι ιστορικών τα μυστύρια παραμένουν άλυτα και μας γοητεύουν.Καμιά φορά αποδεικνύεται πολύ απογοητευτικό όταν η επιστήμη αποτυγχάνει να βρει πειστικά επιχειρήματα για κάποια από τα παλιότερα μυστήρια που γνωρίζει ο άνθρωπος.

27 Ωσ τόσο πιστεύεται ότι ο συνδυασμός επιστημονικής προόδου και κοινής λογικής μας έχει αποκρύψει κάτι εδώ, και πως είμαστε φτωχότεροι όταν χάνουμε τον ρομαντισμό αυτών των μύθων και θρύλων.

28 Η Λοχ Νες είναι μεγάλη, βαθιά λίμνη γλυκού νερού στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Λίμνη Λοχ Νες

29 Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Σκοτίας με έκταση επιφάνειας 56, 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μέγιστο βάθος της είναι 230 μέτρα, κάνοντάς την την δεύτερη βαθύτερη λίμνη στη Σκοτία.

30 Λόγω του μεγάλου βάθους της είναι η μεγαλύτερη λίμνη σε όγκο. Περιέχει περισσότερο γλυκό νερό απ' όλες τις λίμνες στην Αγγλία και την Ουαλία μαζι!

31 Χαρακτηριστικά του τέρατος Τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει να ονομάζεται θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό ή Νέσι που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της βόρειας Σκοτίας.

32 Παρά τις λίγες αντιφάσεις και παραλλαγές, η Νέσι συνήθως περιγράφεται ως ένα πλάσμα που έχει μακρύ λαιμό, μικρό κεφάλι που μοιάζει με άλογο μια καμπούρα πίσω ( με ένα ή δύο εξογκώματα ). Μια ουρά καθώς και με λαιμό που μοιάζει με φιδιού. Το χρώμα της είναι σκούρο γκρι ή ελεφαντί.

33 Το βάρος της περίπου 2.500 κιλά. Ενώ το μήκος της άλλοι υποστηρίζουν πως είναι από 15 εως 40 πόδια ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως είναι από 30 εως 50 πόδια ( 10 έως 15 μέτρα ). Έχει την δυνατότητα να πλέει, ή να κολυμπά, ή να βυθίζεται, ή να ανδύεται ( βάση μαρτυρίας ) με μεγάλη ταχύτητα.

34 Πρώτες μαρτυρίες κι περιστατικά Από το 1933 και μετά ακολούθησαν μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα “τέρας”.

35 Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του τέρατος Νέσι. Τραβήχτηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1933 από τον Hugh Gray

36 Η πρώτη αναφορά για ένα τέρας στο εσωτερικό της λίμνης έγινε το 565 μ.Χ. Οι πρώτοι μάρτυρες του τέρατος είναι ο ιεραπόστολος άγιος Κολούμπα και ο μαθητής του. Η πρώτη γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη Νέσσυ βρίσκεται στο κελιμενο του St. Adamnan > τον έβδομο αιώνα, όπου ο συγγραφέας διηγείται πώς ο άγιος έσωσε κάποιον Πίχτη από το τέρας του Λοχ Νες.

37 Η πρώτη μαρτυρία που μας φανέρωσε τα χαρακτηριστικά ήταν στις 12 Νοεμβρίου του 1993 από τον Hugh Gray. Η εικόνα δείχνει ένα πλάσμα με μακριά ουρά και παχύ σώμα στην επιφάνεια του Λοχ Νες.

38 Σε ένα άρθρο το 1979, ο βιολόγος Dennis Power κι ο γεωγράφος Donald Johnson ισχυρίστηκε ότι η πρώτη εικόνα ήταν στην πραγματικότητα ήταν το πάνω μέρος από ένα κεφάλι, εκτεταμένο κορμό από ένα ελέφαντα που κολυμπούσε, πιθανώς η φωτογραφία να τραβήκτηκε κάππου αλλού κι όχι στην λίμνη Λοχ Νες.

39 Το 2006, ο παλαιοντολόγος και αρχιτλεκτονας Neli Clark πρότεινε οτί πιθανόν κάποιο τσίρκο που περνούσε από την περιοχή επέτρψε στους ελέφαντες να κάνουν ένα μπάνιο.

40 Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που δεν πιστεύουν οτί το τέρας της λίμης Λοχ Νες υπάρχει κι υποστηρίζουν.... Οι εικόνες και τα βίντεο είναι ψεύτικα Εαν υπήρχε το τέρας που είδε ο St. Columba πριν 1450 χόνια, θα είχε πεθάνει

41 Μια εργασια των μαθητριών: Σεγγούνα Χρύσα Σπίνου Μαγδα Στεργιανού Ελενα Συμεωνίδου Αννα-Μαρία Τικοπούλου Δανάη Φούντου Αναστασία

42 ILLUMUNATI

43 Ο μύθος σύμφωνα με την ανθροπολογική ερμηνεία το όρου είναι ιερή ή θρησκευτική αφήγηση της οποίας το περιεχόμενο σχετιζέται με την προέλευση ή τη δημιουργία φυσικών,υπερφυφισικών ή πολιστικών φαινομένων.Η ανθρωπολογική έννοια για τον μύθο διαφέρει από εκείνην που υπονοεί στο περιεχόμενο του μύθου κάποιο ψεύδος. Οι ιλλουμινατι ήταν μέλη μυστικών εταιρίων, τα οποία ισχυρίζονταν ότι φωτίζονται άμεσα από το Θεό, χωρίς τα μυστήρια.Τέτοιες αιρέσεις παρουσιάστηκαν στην Ισπανία,Βαυαρία και Πικαρδία.Στόχος της οργάνωσης ήταν η ανακάλυψη μυστικών για να τα αποκαλύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ηταν συνέχεια του τάγματος των >που είχε σκοπό τη δημιουργία μίας λέσχης από άτομα φερόμενα ως διανοούμενοι με γνώσεις. Αν και διέγραψαν μια συντομότατη πορεία στο εσωτεριστηκό στερέωμα, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν γύρω τους έναν μυθο αντιστρόφως ανάλογο με τη διάρκεια δράσης τους.Διάφοροι ιστορικοί,επιστήμονες,καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες έχουν ασχοληθεί μαζί τους αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει λύσει το μυστήριο.Κατάφεραν επίσης να επηρεάσουν σε μέγαλο βαθμό πολλές μεταγενέστερες μυστικές εταιρίες ενώ τόσο το όνομα όσο και οι διδασκαλίες τους αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν το μήλο της “Εριδος” για αρκετές μυστικές οργανώσεις και πεδίο ανεξάντλητης έρευνας για τους μελετήτες.

44 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ILLUMINATI Στα μέσα του 17ου αιώνα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις της παρουσίας μυστικής οργάνωσης των Ελευθεροτεκτόνων με τρεις συμβολικούς βαθμούς στην Αγγλία. Το The Regius Manuscript είναι ένα ποίημα που χρονολογείται περί το 1390 και αποτελεί το παλαιότερο γνωστό Τεκτονικό Χειρόγραφο Η πρώτη Τεκτονική Μεγάλη Στοά στην ιστορία, η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, ιδρύθηκε προς τιμή του Γεωργίου του A' (1660-1727), πρώτου προτεστάντη βασιλέα της Μεγάλης Βρετανίας, που ανέβηκε στον θρόνο την 1η Αυγούστου 1714. Επίσημα η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας ιδρύθηκε ως η «Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Γουεστμίνστερ» την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, 24 Ιουνίου 1717. Την ημέρα αυτή συγκεντρώθηκαν τέσσερις Στοές της Τέχνης στο Apple Tree Tavern του Λονδίνου και σχημάτισαν μία κανονική Μεγάλη Στοά.

45 Οι τέσσερις προϋπάρχουσες Στοές συνέρχονταν ως εξής: Η πρώτη, σήμερα στην πλατεία της εκκλησίας του Αγ. Παύλου, η δεύτερη στο Crown Ale-house, η τρίτη, σήμερα στο Apple Tree Tavern στο Κόβεντ Γκάρντεν και η τέταρτη, σήμερα ονόματι στο καπηλειό Rummer and Grapes. Η τελευταία ήταν Στοά θεωρητικών Τεκτόνων, ενώ οι τρεις πρώτες ήταν κατά κύριο λόγω επαγγελματικές Στοές Τεκτόνων.

46 Παράλληλα, άρχισαν να οργανώνονται και κάποιες άλλες Μυστικές Εταιρείες, που ισχυρίζονταν πως προέρχονταν από τα Ιπποτικά Τάγματα. Αυτά από το 1721 άρχισαν να διαμορφώνουν ένα σύστημα που συνέπλεε με τον Ελευθεροτεκτονισμό. Αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν ο σχηματισμός του Σκωτικού Τύπου, ο οποίος άρχισε από το 1730 να εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

47 Στην ίδρυση της Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας θα έπρεπε, όμως, να αναγνωρίσουμε και πολιτικά αίτια, εφόσον θεωρηθεί ως προέκταση της μη αποδοχής από μεγάλη μερίδα Σκωτσέζων της Πράξης Διευθέτησης του 1701, των εκτεταμένων αντιδράσεων στα διάφορα μέτρα που θεσμοθετούσε από το 1704 το Αγγλικό Κοινοβούλιο, για να καταποντίσει την οικονομία της Σκωτίας και τέλος της διαφωνίας τους με την Πράξη της Ένωσης της Αγγλίας με τη Σκωτία, υπό την πολιτική οντότητα της Μεγάλης Βρετανίας το 1707.

48 Οι δύο αντίπαλες Μεγάλες Στοές για 63 χρόνια συνυπήρχαν δίχως να αναγνωρίζουν η μία την άλλη ως κανονική και δίχως να αναγνωρίζουν η μία τα μέλη της άλλης ως κανονικούς Ελεύθερους Τέκτονες. Στη δεκαετία του 1750 παρατηρείται ένα χάος του Σκωτικού Δόγματος που είχε εν τω μεταξύ συγχωνευθεί με το Δόγμα της Βασιλικής Αψίδας (Royal Arch) με καθιέρωση τριών κυρίως συστημάτων: Των "Ροδοσταύρων" (1745), της "Τελειοποίησης" (1754) και της "Αυστηράς Τήρησης" (1762).

49 ΘΕΩΡΙΕΣ Συμφώνα με το βιβλίο του Αλέξανδρου Ρολίδη αι αφανείς ρίζες του κακού ο όρκος που έδιναν τα υποψήφια μέλη ήταν ο εξής: Διαρρηγνύω τους δεσμούς με οποιαδήποτε αρχήν εις οποιασδήποτε και αν υπεσχέθη πιστήν, υποταγήν ή υπηρεσίαν. Ομνύω να υπακούσω εις τας διαταγάς τας οποίας θα λαμβάνω ίνα εκκαθαρίσωμεν την γήν από τους τυράννους και εχθρούς του τάγματος. Απαλλάσσω τον εαυτόν μου από κάθε όρκον τον οποίον έδωσα εις την πατρίδα ή εις τους νόμους.

50  Η οργάνωση θεωρείται ηθικός αυτουργός πολλών επαναστάσεων και σημαντικών γεγονότων που καθόρισαν την παγκόσμια ιστορία: των δυο παγκοσμίων πολέμων, των επαναστάσεων σε ΗΠΑ και Γαλλία, των μυστικών οργανώσεων που στοχεύουν σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση, του κομμουνισμού, του σατανισμού, των μυστικών υπηρεσιών, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου όπλων, των επαφών με εξωγήινους κ.α.

51 Μια από τις πιο απρόσμενες συνδέσεις των illuminati με την σύγχρονη εποχή είναι εκείνη που παρουσίαζε ως δημιούργημα τους το κίνημα των παιδιών των λουλουδιών (χίπις). Θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για την διακίνηση των ναρκωτικών που θα διευκόλυνε το σχέδιο περί χειραγώγησης των λαών.

52 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΕΝΤΕΓΚΕΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google