Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων
Το περίφημο τρίγωνο βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ στον Ατλαντικό καλύπτοντας μια θαλάσσια περιοχή τετραγωνικών χιλιομέτρων.   Τα τελευταία 100 χρόνια, στο τρίγωνο έχει σημειωθεί ένας αριθμός περίεργων εξαφανίσεων αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων, που δεν δικαιολογείται από τους κοραλλιογενείς υφάλους που αποτελούσαν ανέκαθεν φόβητρο για τους ναυτικούς. 

3

4 Πότε και πώς έγινε «μυστηριώδες»
Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων υπάρχει στα καταγραμμένα χρονικά και τα μυαλά των ανθρώπων από την πρώτη προβεβλημένη από τον Τύπο υπόθεση εξαφάνισης του 1945, με τα πέντε αμερικανικά αεροσκάφη που χάθηκαν στην περιοχή.

5 Οι γνωστότερες εξαφανίσεις
Δεν είναι εύκολο να ξεδιαλύνει κανείς τα χρονικά του μύθου από τα πραγματικά γεγονότα. Ξακουστό παράδειγμα το πλοίο «Mary Celeste», που βρέθηκε το 1872 να επιπλέει αμέριμνο και ακυβέρνητο, χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρουσίας εντός του. Κι ενώ είναι ένα από τα πλέον διαβόητα ντοκουμέντα για τη δράση του Τριγώνου του Διαβόλου, στην πραγματικότητα το πλοίο βρέθηκε εκατοντάδες μίλια μακριά από το Τρίγωνο

6

7 Το πλοίο «Cyclops» κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου πήρε την εντολή να καταπλεύσει στη Βραζιλία για ανεφοδιασμό των βρετανικών πλοίων.Το πλοίο, επιστρέφοντας από το Ρίο ντε Τζανέιρo έκανε μια μικρή στάση στα νησιά Μπαρμπέιντος. Έκτοτε κανείς δεν ξανάκουσε νέα του.

8 Η πτήση 19 Η περίφημη ιστορία εξαφάνισης που μετρά στο ενεργητικό του το Τρίγωνο των Βερμούδων περιλαμβάνει 5 αεροσκάφη του αμερικανικού ναυτικού που εξαφανίστηκαν το 1945. Η ιστορία είναι η εξής: μια καλοκαιρινή μέρα, σε μια περιπολία ρουτίνας, 5 έμπειροι πιλότοι άρχισαν να εκπέμπουν σήματα ότι είχαν χαθεί, οι πυξίδες τους δεν λειτουργούσαν και «όλα πήγαιναν στραβά». Ήταν η τελευταία φορά που θα έδιναν σημεία ζωής. Όσο για τα δύο υδροπλάνα του ναυτικού που βγήκαν επιτόπου για να ψάξουν τα χαμένα αεροσκάφη της πτήσης 19, το ένα έμελλε να ανατιναχθεί στον αέρα...

9

10 Το «Sulphur Queen» Το «Sulphur Queen» ήταν ένα τάνκερ που μετέφερε τόνους θειάφι από το Τέξας στη Βιρτζίνια. Η τελευταία επικοινωνία με το πλοίο έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 1963, με τον καπετάνιο να αναφέρει πληροφορίες ρουτίνας. Το πλοίο δεν θα έφτανε ποτέ στον προορισμό του, ενώ η ακτοφυλακή που βγήκε στο κατόπι του, το μόνο που κατάφερε να βρει ήταν ένα σωσίβιο από το «Sulphur Queen»

11

12 Τι είναι η «αγονική γραμμή»!
Η απόκλιση της ‘αγονικής’ γραμμής αποτελεί ένα πολύ στενό ‘διάδρομο’ τον οποίο τα αεροσκάφη μπορούν να διανύσουν σε λίγα μόνο λεπτά, επομένως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να προκαλέσει τον αποπροσανατολισμό και εν συνεχεία την εξαφάνιση ενός αεροπλάνου. Εφόσον κανείς πετά σε υψόμετρο ποδών πάνω από το Μαϊάμι, μπορεί να διακρίνει τα νησιά του Μπίμινι που ξεκινούν από τις Μπαχάμες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί κανείς σε αυτή την περιοχή. Παρά το γεγονός αυτό τα περισσότερα αεροσκάφη χάνονται στην περιοχή αυτή.

13 'Ολες οι θεωρίες για το «τρίγωνο» καταλήγουν στον ηλεκτρομαγνητισμό.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι μπορεί να συμβαίνει στην περιοχή. Πολλοί πιστεύουν ότι εκεί υπάρχει η χαμένη Ατλαντίδα. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι στο πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την ανύψωση αντικειμένων, η ύπαρξη συσκευών δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που θα ήταν δυνατόν να εξαφανίσουν (πλοία, αεροσκάφη). Θεωρίες που βασίζονται σε φυσικά αίτια, όπως το φαινόμενο ηλεκτρομαγνητισμού που μπορεί να αποπροσανατολίσει τα όργανα πλοήγησης πλοίων και αεροπλάνων και σε τελική φάση να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους ή και στην απόλυτη αποσύνθεσή τους.

14 Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούνται από γεννήτριες ηλεκτρικού σήματος. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι το πεδίο βαρύτητας της γης είναι μικρότερο στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων από ότι στον υπόλοιπο πλανήτη. Ο επιστήμονας Ντόμ Μαλόουν του Ινστιτούτου Ακεραιότητας της Ουάσινγκτον, είναι πρωτοπόρος στην έρευνα του ηλεκτρομαγνητισμού ως εναλλακτική πηγή ενέργειας.


Κατέβασμα ppt "Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google