Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet

2 Τι είναι; Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός  Απαντήστε σε ερωτήσεις ποικίλης ύλης!  Διαγωνιστείτε με παιδιά της ηλικίας σας από όλη την Ελλάδα!  Και κερδίστε δώρα!

3 Ποιός τον διοργανώνει; Υπουργείο Παιδείας Ιδιωτικές Εταιρίες  Εκπαιδευτήρια Δούκα  Microsoft Hellas  ΟΤΕ  κα.

4 Πότε; Όλο το μήνα Μάρτιο

5 Τι χρειάζεται; Εγγραφή στο site www.lysias.grwww.lysias.gr  Όνομα (UserID)  Μυστικός Κωδικός (Password)  Προσωπικά Στοιχεία (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερ. γέννησης, φύλλο, τάξη, σχολείο κα.) Κάθε χρήστης έχει ένα μοναδικό UserID!

6 Ποιοί παίρνουν μέρος; Μαθητές σε Ελλάδα, Κύπρο ή αλλού (ελληνικά σχολεία του εξωτερικού)  Δ' – Ε' – ΣΤ' Δημοτικού  Α' – Β' – Γ' Γυμνασίου  Α' – Β' – Γ' Λυκείου

7 Σκοποί του διαγωνισμού Ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών/μαθητριών Να αναζητήσει ο μαθητής μόνος του, από πηγές πληροφοριών του Internet, τις απαντήσεις σε ειδκές ερωτήσεις σχετικά με θέματα σχολικής ύλης ή του ενδιαφέροντός του  Αναζήτηση στο διαδίκτυο, μηχανές αναζήτησης, βάσεις δεδομένων κα Να κρίνει ο μαθητής τις πηγές στις οποίες αναζητά τις απαντήσεις  Όχι απομνημόνευση

8 Σκοποί του διαγωνισμού Εξοικείωση με εργαλεία σύγχρονης τεχνολογίας και κοινωνικής διαδικτύωσης  Απόκτηση εμπειρίας με το internet Η χαρά από τη συμμετοχή σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής!

9 Σκοποί του διαγωνισμού Κοινωνική προσφορά: “Παίζω και Βοηθάω!”  Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει τα παιδιά.

10 Φάσεις του παιχνιδιού: Δοκιμαστική Εξοικείωση με τους κανόνες www.lysias.gr  Διαγωνισμοί --> Δοκιμαστικός

11 Φάσεις του παιχνιδιού: Δοκιμαστική

12 Φάσεις του παιχνιδιού: 1η φάση Ο χρήστης παίζει από όπου θέλει  Σπίτι, σχολείο, εκπαιδευτήριο, netcafe κλπ Όσο χρόνο θέλει  Μπορεί να αρχίσει στο σχολείο  Να συνεχίσει στο σπίτι... Από 1 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου

13 Φάσεις του παιχνιδιού: 1η φάση Ο χρήστης απαντάει όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί  Χωρίς χρονικό περιορισμό  Οποιαδήποτε ώρα της μέρας  Οποιαδήποτε μέρα του Μαρτίου Καθώς απαντάει βλέπει το σκορ του καθώς και αν είναι μέσα στους 300 καλύτερους! Αφού τελειώσει μπορεί να ξαναρχίσει το παιχνίδι για να πετύχει καλύτερο σκορ – μπορεί να παίξει συνολικά μέχρι 3 φορές.

14 Φάσεις του παιχνιδιού: Τελική Οι 300 καλύτεροι περνάνε στην τελική φάση! Θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου σε ειδικά Κέντρα Λυσία Γίνεται 1 φορά Διαρκεί 1 ώρα Περιλαμβάνει ίδιου τύπου ερωτήσεις με την πρώτη φάση.

15 Νικητές - Βραβεία Οι 3 πρώτοι από κάθε τάξη (Δ' Δημοτικού – Γ' Λυκείου) που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία στην τελική φάση Οι επόμενοι μετά τους 3 κάθε τάξης – ανάλογα με τα δώρα των χορηγών Οι τάξεις των οποίων οι μαθητές συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέσο όρο στην πρώτη φάση Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικό δίπλωμα.

16 Νικητές - Βραβεία Ο 1ος κάθε τάξης (Δ' Δημοτικού – Γ' Λυκείου) κερδίζει ένα laptop!!

17 Πως παίζεται; Ψάξε σε 7 “Κόσμους” για να βρεις 8 αντικείμενα Κόσμος = κατηγορία/τομέας ερωτήσεων

18 Πως παίζεται; Βρες τα 56 αντικείμενα

19 Πως παίζεται; Απάντησε στις ερωτήσεις που βρίσκονται στα αντικείμενα

20 Πως παίζεται; Μάζεψε όσους περισσότερους πόντους μπορείς!

21

22

23

24 Δήλωσε συμμετοχή! Αλλά να θυμάσαι: Πρέπει να σου το επιτρέπουν οι γονείς σου! Δίνεις τα στοιχεία σου στο Internet! Διεύθυνση/τηλ. Προεραιτικά..


Κατέβασμα ppt "“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google