Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αμερική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αμερική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αμερική

2 ΣΗΜΑΙΑ Η.Π.Α.

3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Αμερική είναι γνωστή και ως "Νέος Κόσμος", λόγω της ανακάλυψής της από τους Ευρωπαίους σχετικά αργά, μόλις τον 15ο αιώνα. Είχαν προηγηθεί ήδη οι Βίκινγκς, οι Ινουίτ και φυσικά οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Αμερικής. Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη και τις κτήσεις τους. Η Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της συνολικής επιφάνειας του πλανήτη και 28,4% της στεριάς, και φιλοξενεί περίπου το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 900 εκατομμύρια ανθρώπους). Ο όρος "Αμερική" χρησιμοποιείται ενίοτε καταχρηστικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

4 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ  

5 Πρωτεύουσα Ουάσινγκτον
Πρωτεύουσα  Ουάσινγκτον

6 Νέα Υόρκη 8,4 Μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. Λος Άντζελες 3,8 Σικάγο 2,9
Νέα Υόρκη         8,4 Μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. Λος Άντζελες       3,8 Σικάγο                 2,9 Σαν Ντιέγκο           1,3 Χιούστον             2,3                            Ντάλλας               1,3 Φιλαδέλφεια          1,6 Σαν Φρανσίσκο 0,82 Σαν Αντόνιο          1,4

7 ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

8 Χάρτης Αμερικής

9 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

10 ΙΣΤΟΡΙΑ Ιστορία Ονομασία
Η ονομασία της ηπείρου "Αμερικής" λέγεται ότι προέρχεται από τον εξερευνητή Αμέρικο Βεσπούτσι. Σχηματισμός Η Νότια Αμερική αποσπάστηκε από το δυτικό μέρος της υποηπείρου Κοντσίνα περίπου πριν 135 εκατομμύρια χρόνια, μεταβαλλόμενη σε αυτόνομη ήπειρο. Περίπου πριν 15 εκατομμύρια χρόνια, η σύγκρουση της Καραϊβικής και της Ειρηνικής Πλάκας προκάλεσε την εμφάνιση αρκετών ηφαιστείων στο σημείο σύγκρουσης, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε στην ανάδυση αρκετών νησιών, που αποτέλεσαν ένα αρχιπέλαγος εκεί που σήμερα βρίσκεται η Κεντρική Αμερική. Τα κενά μεταξύ των νησιών γέμισαν από υλικά που προήλθαν από τη διάβρωση των πετρωμάτων της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και από επιπλέον ηφαιστειακό υλικό. Γύρω στα 3 εκατομμύρια χρόνια πριν την εποχή μας, η Βόρεια και Νότια Αμερική ενώθηκαν εκεί που βρίσκεται η Διώρυγα του Παναμά, σχηματίζοντας έτσι την ενιαία Αμερικανική ήπειρο.

11 ΒΙΚΗ ΚΡΙΤΖΑΛΗ ΚΕΛΛΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ


Κατέβασμα ppt "Αμερική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google