Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τσουλφά Μαρία. Οι μικροί μαθητές γνώρισαν φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες, συζήτησαν με τον παππού (Γιώργο Τιουτιούφα) και τη γιαγιά (Ευγενία Σαμαρά) και ενημερώθηκαν από ειδικούς για τα βότανα και τα φάρμακα (κ. Βούλα Παύλου φαρμακοποιό και κ. Ιωάννη Καλογιάννη γιατρό γαστρεντερολόγο. Έκαναν το δικό τους «φαρμακείο» στην τάξη, συγκέντρωσαν συνταγές, παρασκεύασαν λάδια και δοκίμασαν αφεψήματα με βότανα που τα ίδια μάζεψαν απ΄ τη γύρω περιοχή κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους. Επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου στον Παλαιό Παντελεήμονα και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ο Όλυμπος και το δάσος του». Ενημερώθηκαν από τον κ. Παύλο Ανδρεδάκη, δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Αναζήτησαν και βρήκαν τραγούδια σχετικά με τα βότανα και τα τραγούδησαν στην εκδήλωση παρουσίασης των δραστηριοτήτων τους στα πλαίσια του Προγράμματος, η οποία έγινε στο Σχολείο μας στις 8 Ιουνίου. Στην ίδια εκδήλωση παρουσίασαν και το θεατρικό «Το παράπονο των λουλουδιών».

2 Ενημέρωση από τον κ. Π. Ανδρεδάκη δασολόγο της Δ/νσης Δασών Πιερίας Ενημέρωση απ’ το γιατρό γαστρεντερολόγο κ. Ι. Καλογιάννη Ενημέρωση απ’ τη γιαγιά κ. Ε. Σαμαριά

3 Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Αν. Ολύμπου Επίσκεψη στη λαϊκή Γενόμαστε αφεψήματα από τα βότανα Επίσκεψη στο Ξηροκάμπι Παρουσιάζουμε τις δραστηριότητές μας


Κατέβασμα ppt "«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google