Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σωστή χρήση του υπολογιστή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σωστή χρήση του υπολογιστή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή

2 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Επιλέξτε καρέκλα που να σας επιτρέπει να αλλάξτε το ύψος, τη γωνία που ακουμπάει η μέση σας, και τη γωνία του καθίσματος. Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπάνε στο έδαφος μπροστά από την καρέκλα και καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα υποπόδιο. Διατηρείστε τον κορμό σας σε όρθια στάση έτσι ώστε η μέση σας να στηρίζεται συνέχεια.

3 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο, φροντίστε να διατηρείτε σε κάθετη στάση τον βραχίονά σας και τα δάχτυλά σας να βρίσκονται ακριβώς επάνω από το πληκτρολόγιο.

4 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Όταν χρησιμοποιείτε το ποντίκι, φροντίστε ο καρπός σας να ακουμπάει στην επιφάνεια του γραφείου χωρίς να τεντώνεστε για να το φθάσετε.

5 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Η οθόνη πρέπει να είναι στο μήκος ενός βραχίονα μακριά από σας, και το πάνω μέρος της πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σας. Είναι σημαντικό ακόμη να κοιτάζετε μακριά από την οθόνη κάθε λίγα λεπτά.

6 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Για σωστό φωτισμό ρυθμίστε το φωτιστικό σας σε τέτοια γωνία έτσι ώστε να μην έχετε αντανακλάσεις ή έντονο φωτισμό πίσω από την οθόνη σας.

7 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστεί η πίεση στα μάτια και στο σώμα σας είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα (κάθε 30 ή 60 λεπτά). Απλά επιλέξτε ένα φλιτζάνι καφέ ή έναν περίπατο έξω από το γραφείο σας.

8 εικόνες

9 Σωστή χρήση του υπολογιστή
Σωστή χρήση του υπολογιστή Από τον Κάρκουλα Παναγιώτη και τον Λαμπρινάκο Γιάννη ΤΜΗΜΑ:Α΄1 Πηγές:


Κατέβασμα ppt "Σωστή χρήση του υπολογιστή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google