Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Πλάτων ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Γεννήθηκε το 427 π.Χ. στην Αθήνα ή, κατά τον Διογένη, στην Αίγινα. Kαταγόταν από εύπορη αριστοκρατική αθηναϊκή οικογένεια. Πατέρας του ήταν ο Αρίστων, από το γένος του βασιλιά Κόδρου.

3 ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ Ο Πλάτωνας επηρεάστηκε από τον δάσκαλό του Σωκράτη. Το 387 π.Χ. ίδρυσε την σχολή του, την Ακαδημία. Αυτός με την σειρά του επηρέασε και τον μαθητή του, Αριστοτέλη.

4 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Τα έργα του Πλάτωνα είναι τριάντα έξι (36). Στη συγγραφή τους ο φιλόσοφος μιμήθηκε τη διδασκαλία του Σωκράτη, ο οποίος δίδασκε διαλογικά. Οι διάλογοί του επιγράφονται συνήθως με το όνομα κάποιου από τα διαλεγόμενα πρόσωπα, π.χ. Τίμαιος κ.λπ. Έξι μόνο διάλογοι τιτλοφορούνται από το περιεχόμενό τους.

5 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Στους παλαιότερους διαλόγους διατηρεί την εικόνα του πραγματικού Σωκράτη, ενώ στους νεότερους, όπως εικάζουν οι φιλόλογοι, κάτω από το πρόσωπο του δάσκαλου κρύβεται ο ίδιος ο μαθητής. Και οι επιστολές του είναι γραμμένες σε μορφή διαλόγου.

6

7 ΠΗΓΕΣ www.wikipedia.org www.google.gr


Κατέβασμα ppt "ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google