Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος Ρήγούτσος Αποστόλης Σκουτέλης Μανώλης

2 ΟΠΛΑ Ώς όπλο χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε εργαλείο,συσκευή,εξοπλισμό ς ή όργανο ικανό να προξενήσει ζημία ή να βλάψει ζωντανούς οργανισμούς,οικοδομήματα ή συστήματα H χρήση των όπλων είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.Tα όπλα και η κατασκευή τους απασχόλησαν τον άνθρωπο απ' τη στιγμή που γεννήθηκε και συνεχίζουν να αποτελούν έναν σημαντικό τομέα δράσης του.

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΌΠΛΩΝ

4 Αγχέμαχα Τα Αγχέμαχα όπλα χρησιμοποιούνται στην μάχη σώμα με σώμα δηλάδη στη μάχη απο κοντινή απόσταση. Στην αρχαιότητα τα αγχέμαχα όπλα έπαιζαν πρωτεύοντα ρόλο στις πολεμικές σύρραξεις,όμως μετά την ανακάλυψη της πυρίτιδας και την διάδοση των εκηβόλων όπλων περιορίστηκε αισθητά η χρήση τους. Μερίκα αγχέμαχα όπλα είναι το ξίφος,το σφυρί,το πολεμικό τσεκούρι κ.α.

5 Εκηβόλα Όπλα Ως εκηβόλα όπλα διακρίνονται τα όπλα, τα οποία μπορούν να βλάψουν το στόχο απο απόσταση μεγαλύτερη απο αυτή που διεξάγονται οι μάχες σώμα με σώμα. Τα εκηβόλα όπλα δίνουν στον επιτηθέμενο πλεονέκτημα αφού ο στόχος έχει λιγότερο χρόνο να αντιδράσει ή να αμυνθεί. Κάποια απο τα εκηβόλα όπλα που χρησιμοποιόντουσαν πριν την ανακάλυψη της πυρίτιδας είναι το ακόντιο,το τόξο,η βαλίστρα, οι πολιορκητικές μηχανές όπως ο καταπέλτης και ο λιθοβόλος κ.α. Μετά την ανακάλυψη της πυρίτιδας και την ανάπτυξη των πυροβόλων όπλων,τα εκηβόλα όπλα χρησιμοποιούνται κατα κόρον.Τέτοια όπλα είναι τα πυροβόλα όπλα, οι πύραυλοι cruise, οι τορπίλες, τα τεθωρακισμένα οχήματα και οι βόμβες.

6 Όπλα Μαζικής Καταστροφής
Όπλα μαζικής καταστροφής λέγονται τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για να πλήξουν, όχι τις στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και την υποδομή μιας χώρας, δηλαδή τον πληθυσμό και την οικονομία της. Στόχοι τους είναι κατοικημένες περιοχές με άμαχο πληθυσμό και βιομηχανική παραγωγή έτσι ώστε να αποδυναμωθεί και στρατιωτικά. Αυτή η χρήση τους θα προκύψει μόνο σε μια κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου. Όμως, ακόμα κι αν δεν πλήττουν την χώρα σε κάποιο στρατιωτικό επίπεδο χρησιμοποιούνται για εκβιασμό και εκφοβισμό του αντιπάλου. Τα σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής είναι τα πυρηνικα ,τα βιολογικά και τα χημικά όπλα και κατατάσσονται στα μη συμβατικά μέσα πολέμου.

7 Πυρηνικά Όπλα Τα πυρηνικά όπλα (nuclear weapons, armes nucléaires), λειτουργούν με βάση την πυρηνική σχάση ή την πυρηνική σύντηξη,κατα τις οποίες απελευθερώνονται τρομακτικές ποσότητες ενέργειας. Στα πυρηνικά όπλα σχάσης, που λέγονται και ατομικές βόμβες, η αλυσιδωτή αντίδραση είναι ανεξέλεγκτη, και όχι ελεγχόμενη όπως στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Περισσότερο όμως καταστροφικά θεωρούνται τα πυρηνικά όπλα σύντηξης, στα οποία η σύντηξη πυροδοτείται από μια μικρή βόμβα σχάσεως. Τα όπλα αυτά είναι περισσότερο γνωστά ως θερμοπυρηνικά όπλα ή βόμβες υδρογόνου. Μέχρι σήμερα πυρηνικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί μονο 2 φορές,συγκεκριμένα κατα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο απο τις ΗΠΑ εναντίον της Ιαπωνίας(Χιροσίμα-Ναγκασάκι) κατα τις οποιες έχασαν την ζωή τους...

8 Βιολογικός Πόλεμος Γενικά ως βιολογικός πόλεμος (biological warfare), ή μικροβιολογικός πόλεμος, χαρακτηρίζεται ο πόλεμος εκείνος κατά τον οποίο γίνεται χρήση ζώντων οργανισμών και ειδικότερα παθογόνων μικροοργανισμών ή παραγώγων αυτών όπως π.χ. έντομα, μικρόβια, καλλιέργειες με φονικούς ιούς και βακτήρια,προκειμένου να προκαλέσουν ασθένεια ή θάνατο ανυπεράσπιστων αμάχων πληθυσμών.Ο Βιολογικός πόλεμος διακρίνεται σε τρία επίπεδα Το πρώτο είναι όταν μία πλευρά χρησιμοποιεί παθογόνους οργανισμούς, που δεν έχουν ως βασικό σκοπό το θάνατο, αλλά την εξασθένηση των γραμμών του αντιπάλου. Το δεύτερο επίπεδο είναι όταν χρησιμοποιούνται σε ένα ολόκληρο θέατρο επιχειρήσεων, π.χ. για γενοκτονία(χρησιμοποιούνται θανατηφόρες ασθένειες, αλλά υπάρχει τρόπος θεραπείας.) Στο τρίτο επίπεδο εξαπολύονται μεταλλαγμένοι (οπλοποιημένοι) ιοί με συμβατά μέσα, όπως διηπειρωτικοί πύραυλοι, βόμβες..., που προκαλούν ασθένειες που δεν έχει ξαναντιμετωπίσει το ανθρώπινο είδος, και συνεπώς δεν υπάρχει άμεση θεραπεία.

9 Χημικά Όπλα Με τον όρο χημικά όπλα και παλαιότερα πολεμικά αέρια ή χημικά αέρια χαρακτηρίζονται οι πάσης φύσεως χημικές ουσίες που μπορούν να μετατραπούν σε αέρια ή ατμούς ή σταγονίδια ή σκόνη προκειμένου σε πολεμική χρήση να καταστήσουν τον αέρα ακατάλληλο προς αναπνοή. Ο δε πόλεμος που επιχειρείται με τέτοια μέσα χαρακτηρίζεται χημικός πόλεμος. Σε ειρηνική περίοδο ο ίδιες αυτές χημικές ουσίες χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα αέρια» ή «δηλητηριώδη αέρια». Μερικά παραδείγματα τέτοιων όπλων ειναι τα:Ασφυξιογόνα αέρια ή αποπνικτικά αέρια,Ερεθιστικά αέρια,που διακρίνονται σε δακρυγόνα και σε πταρμογόνα,Τοξικά αέρια,Εκρηκτικά αέρια και Καπνογόνα

10 Αρκεβούζιο:Το πρώτο πυροβόλο όπλο χειρός

11 Καταπέλτης

12 Αεροσκάφος τύπου Fokker

13 Mark I

14 Χιροσίμα-Ναγκασάκι

15 AN602(Tsar Bomba)

16 Δοκιμή της AN602

17 Τέλος Πηγές: Κείμενο:Wikipedia.org,gunsandtactics. com, Βίντεο:youtube.com


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google