Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας

2

3 Ακτινοβολια κινητων τηλεφωνων Το κινητό σας τηλέφωνο εκπέμπει παλμική ασύρματη ακτινοβολία συχνότητας 900-2100MHz την ώρα που μιλάτε. Σε stand by mode, στέλνει ένα περιοδικό σήμα για να επικοινωνήσει με την κοντινότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, ενώ εκπέμπει και ακτινοβολία λόγω των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και της μπαταρίας. Τελικά υπάρχουν επιπτώσεις υγείας; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εντάξει τις ασύρματες ακτινοβολίες στα πιθανά καρκινογόνα βασισμένος σε έρευνες που συνδέουν την χρήση κινητών τηλεφώνων με την πρόκληση καρκίνων στο εγκέφαλο.έχει εντάξει τις ασύρματες ακτινοβολίες στα πιθανά καρκινογόνα Η άποψη μας είναι ότι όταν γίνεται περιορισμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου και οι χρήστες δεν είναι άτομα με εκδηλωμένη ευαισθησία στις ακτινοβολίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένοι ή εγκυμονούσες, τότε οι αρνητικές επιδράσεις είναι παροδικές. Η χρήση κινητού τηλεφώνου καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα σύμφωνα με πανεπιστήμια στη Φρανκφούρτη, στο Μπρίστολ, στη Βερόνα, τη Φλωρεντία κ.α.[vi][vi] Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει την συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες κινητών τηλεφώνων και 200% μεγαλύτερος όταν μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο κυρίως από τη ίδια πλευρά του κεφαλιού (Hardell et al.[i],[ii])[i][ii]

4 Ακτινοβολία Ασύρματου Ίντερνετ (ασύρματο μόντεμ / ρούτερ – WLAN ή Wi Fi) Ο δεύτερος πιο συχνός τύπος κεραίας μέσα στα σπίτια είναι το μόντεμ του ασύρματου ίντερνετ (ή αλλιώς ασύρματο ρούτερ ή Wi-Fi ή WLAN = Wireless Local Area Network). Τα ασύρματα μόντεμ -ρούτερ εκπέμπουν συνεχώς ακτινοβολία συχνότητας συνήθως 2400 ΜΗz και η ισχύς τους κυμαίνεται ανάλογα με το μοντέλο. Μια τυπική μέγιστη τιμή ισχύος είναι ~100mW, αλλά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη ανάλογα με τον αν μεταφέρονται δεδομένα ή όχι.

5 Ακτινοβολια φορητων υπολογιστων Aσυρματα δικτυα: Τα ασύρματα δίκτυα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, είτε σε οικιακούς είτε σε επαγγελματικούς χώρους. Τα δίκτυα αυτά αποτελούνται από τις συσκευές πρόσβασης και τον υπολογιστή. Oι συσκευές πρόσβασης (access point) με ή χωρίς εμφανή κεραία εκπέμπουν ακτινοβολία στη ζώνη συνήθως των 2,5 GHz, και πρέπει να βρίσκονται μακριά από τα ζωτικά όργανα του σώματος.. Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία H ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αν και αόρατη, έχει υπόσταση: αποτελεί προϊόν κυμάτων ηλεκτρικής και μαγνητικής ενέργειας τα οποία διοχετεύονται στον ελεύθερο χώρο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι το φυσικό φως, που είναι η πλέον ορατή μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ωστόσο, εξαιτίας κυρίως της ανάπτυξης της τεχνολογίας, η διοχέτευση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ελεύθερο χώρο έχει αυξηθεί δραματικά. Ποιες είναι οι επιδράσεις της Oι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας διακρίνονται στις θερμικές και στις μη θερμικές. Oι πρώτες οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού από την ακτινοβολία που προσπίπτει σε αυτούς. Oι επιπτώσεις στην υγεία εμφανίζονται όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξηθεί πάνω από 1 βαθμό Κελσίου.

6 Κινδυνοι ακτινοβολιας υπολογιστων 'Μελέτες κατέδειξαν ότι η χρήση των οθόνων οπτικής απεικόνισης επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων όπως επίσης και τον ύπνο τους. Επίσης, υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ των σωματικών συμπτωμάτων και του χρόνου χρήσης της οθόνης. Τα συχνότερα σωματικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι είναι τα συμπτώματα οφθαλμικής κοπώσεως, όπως πόνοι, ερεθισμός και τσούξιμο στα μάτια, τα μυοσκελετικά προβλήματα άνω άκρων, όπως τενοντίτιδες, αρθρίτιδες και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα καθώς και τα μυοσκελετικά προβλήματα που αφορούν τον αυχένα. Τα ψυχικά συμπτώματα όπως είναι η ληθαργία, το άγχος και η απροθυμία για εργασία καθώς και τα προβλήματα ύπνου π.χ. η αϋπνία και η κούραση εμφανίζονται σε πρόσωπα τα οποία συνήθως εργάζονται για περισσότερες από 5 ώρες καθημερινά με τις οθόνες.


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google