Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αίτια Χρήσης Ναρκωτικών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αίτια Χρήσης Ναρκωτικών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αίτια Χρήσης Ναρκωτικών

2 Ποιοί λόγοι οδηγούν τους νέους
στα ναρκωτικά; ►H περιέργεια ►Κάποιο ποσοστό των νέων που νιώθει απομονωμένο από την κοινωνία, θέλει να απαλύνει τον πόνο της ►Αντίδραση προς την οικογένεια ► Παιδιά διαλυμένων οικογενειών (χωρισμένοι γονείς) ► Αντίδραση στο κοινωνικό σύστημα που υπάρχει ή προς την εξουσία ► Ευάλωτες Προσωπικότητες

3 Η σύγχρονη μάστιγα που ταλανίζει την κοινωνία μας είναι αυτή των ναρκωτικών. Τα αίτια είναι ποικίλα και φυσικά έχουν σχέση με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Πρώτα απ'όλα η πνευματική ένδεια των ανθρώπων, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανασφάλεια, οδηγεί σε λανθασμένους δρόμους όπως είναι τα ναρκωτικά. Άτομα χωρίς ιδιαίτερη παιδεία και χωρίς πνευματική καλλιέργεια δεν διαθέτουν κριτική σκέψη γεγονός που τα τα καθιστά ευάλωτα και επιρρεπή να υποπέσουν σε παγίδες.

4 Επομένως η έλλειψη της πνευματικής καλλιέργειας στις σημερινές κοινωνίες οδηγεί τους νέους στα ναρκωτικά.Επιπλέον η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο στο πως ενεργούν οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στα πλαίσια της απελπισίας τους καταλήγουν στα ναρκωτικά διότι νιώθουν την απόλυτη μοναξιά και την περιθωριοποίηση από την κοινωνία. Από την άλλη πλευρά και άτομα ευκατάστατα κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σ'αυτές τις περιπτώσεις τα αίτια είναι η περιέργεια του ανθρώπου για το απαγορευμένο και η φυγή από την πραγματικότητα. Σε καμία περίπτωση τα ναρκωτικά δεν είναι λύση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εμείς οι νέοι αλλά μια βέβαιη πορεία προς το θάνατο.

5    * Πολλοί νέοι οδηγούνται στα ναρκωτικά επειδή πιστεύουν ότι θα βρουν το νόημα της ζωής και θα πραγματοποιήσουν τη μεγάλη φυγή. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ναρκωτικά δεν προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας αλλά μας οδηγούν σε αδιέξοδα και σε άλυτα προβλήματα. Μας καταστρέφουν σωματικά και ψυχικά, διαλύεται η οικογένειά μας και ο κοινωνικός ιστός.

6 Τα ναρκωτικά προφέρουν ψεύτικες λύσεις στα αληθινά προβλήματα μας και προσωρινές ευχαριστήσεις & ψευδαισθήσεις. Η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται στο να καταλάβουμε ποιο είναι το νόημα της ζωής μας.


Κατέβασμα ppt "Αίτια Χρήσης Ναρκωτικών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google