Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η εξουσία του άντρα  Θεωρεί δεδομένο ότι ο άνδρας είναι ισχυρότερος από τη γυναίκα, αλλά τούτο αναφέρεται μόνο στη φύση του σώματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η εξουσία του άντρα  Θεωρεί δεδομένο ότι ο άνδρας είναι ισχυρότερος από τη γυναίκα, αλλά τούτο αναφέρεται μόνο στη φύση του σώματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2 Η εξουσία του άντρα  Θεωρεί δεδομένο ότι ο άνδρας είναι ισχυρότερος από τη γυναίκα, αλλά τούτο αναφέρεται μόνο στη φύση του σώματος.

3  «Γυναίκες πολλές ευρίσκονται που είναι καλύτερες από τους άνδρες» λέει.  «Ένα χρέος χρωστάς. Παντρεύτηκες; Έχεις χρέος να σώσεις και τη γυναίκα σου.

4 Η αξία της γυναίκας  «Όταν έκαμε ο Θεός τον άνδρα, έλαβε ο Πανάγαθος μια πλευρά απ’ αυτόν και έκαμε τη γυναίκα και του την έδωσε για σύντροφο»

5  Ως φόρεμα τη ντροπή που είχε στον εαυτό της και ο φόβος του Θεού που τη σκέπαζε. Έτσι στολιζόταν η αγία.

6 Γονείς και παιδιά  «Ένα δέντρο όταν το κόψεις, αμέσως ξεραίνονται τα κλαριά. Όταν όμως ποτίζεις τη ρίζα, στέκονται δροσερά τα κλωνάρια.» Έτσι είστε και οι γονείς, σαν το δέντρο.

7  «Το ίδιο και τα παιδιά να τιμάτε και να σέβεστε τους γονείς σας, γιατί όποιος δεν τιμά και δεν υπακούει τους γονείς του εις το καλό κολάζεται»

8 Ο άγιος Κοσμάς και τα δέντρα  «Όσοι δεν αγαπούν τα δέντρα και τα φυτά θα ζουν φτωχικά»  Αν ακολουθούσαν τις υποδείξεις του Κοσμά, σήμερα τα χωριά της περιοχής θα ζούσαν καλλίτερα και θάχαν μεταβληθεί σε περιβόλια»

9 Χ΄΄ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΟΥΚΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ


Κατέβασμα ppt "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η εξουσία του άντρα  Θεωρεί δεδομένο ότι ο άνδρας είναι ισχυρότερος από τη γυναίκα, αλλά τούτο αναφέρεται μόνο στη φύση του σώματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google