Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1

2 Πληροφορίες για το δελφινι
Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη. Η ονομασία αναφέρεται κυρίως στα "γνήσια δελφίνια" της υπο- οικογένειας των Δελφινιδών, που όμως επεκτείνεται και σε άλλα είδη ("μη γνήσια δελφίνια"), όπως αυτά της οικογένειας των Πλατανιστιδών και των Στενιδών

3 Τι είναι το δελφίνι; «Εφευρέτες» του συστήματος σόναρ, εξαιρετικοί ακροβάτες, δεινοί κολυμβητές, θιασώτες του έρωτα, οι πλέον κοινωνικοί κάτοικοι των ελληνικών θαλασσών. Τα δελφίνια είναι τόσο μοναδικά είδη που έχουν κερδίσει τον θαυμασμό μας με το σπαθί τους… ή μάλλον με το βλέμμα τους.

4 Που ζει το δελφίνι Τα ελληνικά πελάγη έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) και το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis). Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό. Μια επικοινωνία παιχνιδιάρικη, κοινωνική και ερωτική.

5 Κι ένα αλλο είδος δελφινιού το Ζωνοδέλφινο που ζει
Το ξέρατε ότι στον Κορινθιακό ζει το μικρότερο είδος ζωνοδέλφινου στον κόσμο. Το ζωνοδέλφινο δεν είναι μόνο το μικρότερο στην «οικογένειά» του. Είναι επίσης αυτό που συναντάμε πιο συχνά στα ελληνικά νερά. Με γκρι χρώμα, πήρε το όνομά του από τη μαύρη γραμμή (ζώνη) που ξεκινάει από το μάτι και κατευθύνεται προς την κοιλιά του. Με μέσο μήκος 1,65 μέτρα είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα δελφίνια. Ζει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, σε μεγάλο βάθος αλλά κοντά στις ακτές. Ένας απομονωμένος πληθυσμός ζει στον κλειστό Κορινθιακό κόλπο.

6 Πόση ταχύτητα έχει κι πότε ενηλικιώνεται
Πόση ταχύτητα έχει κι πότε ενηλικιώνεται Δεινός κολυμβητής, αναπτύσσει συνήθως ταχύτητες μέχρι τα 35 χλμ/ώρα, αν και στις βιασύνες του… μπορεί να φτάσει τα 60 χλμ/ώρα. Τρέφεται κυρίως με καλαμάρια αλλά και με αφρόψαρα όπως ο γαύρος. Ενηλικιώνεται στα 11 με 12 χρόνια του, ενώ επιλέγει τους θερμούς μήνες για να φέρει στη ζωή τους απογόνους του, περίπου κάθε 3 χρόνια. Το μέγιστο προσδόκιμο της ζωής του είναι τα 45 χρόνια.

7 Από τι απειλείται η ζωή του
Oι απειλές που αντιμετωπίζει είναι η ηθελημένη θανάτωση, η τυχαία παγίδευση κατά τις αλιευτικές δραστηριότητες και η μόλυνση από τεχνητές χημικές ενώσεις.

8 Τροφή Τρέφεται κυρίως με μικρά ψάρια (όπως κέφαλους, σαρδέλες, κ.λπ.).

9 Επικοινωνία Eπικοινωνούν με σφυρίγματα με χαμηλόσυχνους ήχους σαν χειροκροτήματα κυρίως όμως επικοινωνούν με υπερήχους ηχοεντοπισμούς (τα λεγόμενα «κλικ») έντασης kHz.

10 πηγές http://www.wwf.gr/endangered-species/marine-mammals/dolphin
CE%AF%CE%BD%CE%B9


Κατέβασμα ppt "Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google