Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λετονία. Η Λετονία στο χάρτη της Ευρώπης. Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στην περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λετονία. Η Λετονία στο χάρτη της Ευρώπης. Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στην περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λετονία

2 Η Λετονία στο χάρτη της Ευρώπης. Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στην περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία.

3 Γενικές πληροφορίες Η Λετονία έχει έκταση 64.589 τ.χλμ. και πληθυσμό 2.231.503 κατοίκους με βάση εκτιμήσεις του 2009. Πρωτεύουσα της Λετονίας είναι η Ρίγα (826.500 κάτοικοι). Το 60% του πληθυσμού είναι Λετονοί, ενώ σχεδόν το 30% είναι Ρώσοι. Επίσημη γλώσσα είναι η λετονική. Επίσημο νόμισμα είναι το Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Η Λετονία είναι μία από τις τρεις βαλτικές χώρες που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκαν στην τότε ΕΣΣΔ. Aπέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του 1991. Την 1η Μαΐου 2004 η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4 Χλωρίδα και πανίδα Λευκή Σουσουράδα Το εθνικό πουλί της Λετονίας Στη Λετονία έχουν καταγραφεί περίπου 27.700 είδη φυτών και ζώων. Η βελανιδιά είναι το Εθνικό δέντρο και η μαργαρίτα το Εθνικό λουλούδι της Λετονίας.

5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Καθεδρικός ναός της Ρίγα Το άγαλμα της ελευθερίας στη Ρίγα

7 Το κάστρο της ΡίγαΠαλιά πόλη της Ρίγα Το ανοιχτό εθνογραφικό μουσείο Ραδιοφωνικός και Τηλεοπτικός πύργος

8 Κάστρο Τουράιντα Εθνικό πάρκο Γκάουγια Ζωολογικός Κήπος Ρίγας Εθνικό Μουσείο Τέχνης Λετονίας

9 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΝΗΣ


Κατέβασμα ppt "Λετονία. Η Λετονία στο χάρτη της Ευρώπης. Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στην περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google