Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς και τη διάταξη και τοποθέτηση τους στο εργασίας, ώστε να αποβούν ευχάριστα και αποδοτικά για αυτόν , χωρίς όμως να βλάψουν την υγεία τους.

2 Ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του καθώς και με τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε καθημερινή επαφή.

3 Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση. Τα μάτια μας πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να κοιτάζουν ευθεία ή με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά. Η καρέκλα θα πρέπει να υποστηρίζει τη μέση μας Όταν γράφουμε, το πληκτρολόγιο, πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά μας και το ποντίκι ακριβώς δίπλα. Η δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους της καρέκλας βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου ύψους ανεξάρτητα από το ύψος του χειριστή. Το πληκτρολόγιο μπορεί να είναι ελάχιστα ανασηκωμένο (με τα υποστηρίγματα που διαθέτει) και οι καρποί μας πρέπει να στηρίζονται με ειδικά μαξιλάρια ή στηρίγματα στο επίπεδο των πλήκτρων. Όταν τα πόδια δε στηρίζονται στο πάτωμα, το υποπόδιο βοηθάει στην ορθή στάση. Εικόνα 3.1 Η σωστή στάση εργασίας στον υπολογιστή.

4 Η θέση εργασίας μας Η στάση του σώματος μας είναι σημαντική
Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε συχνά διαλείμματα .Για κάθε 50 λεπτά πρέπει να ξεκουραζόμαστε 10 λεπτά.

5 Βασικές οδηγίες για προστασία στα μάτια
Να μην υπάρχουν αντανακλάσεις στην οθόνη μας, είτε από φυσικό φως είτε από το φωτισμό του δωματίου. Η εικόνα να είναι σταθερή και να μην τρεμοπαίζει. Το επάνω μέρος της οθόνης να είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια μας. Τα χαρακτηριστικά της οθόνης , όπως η φωτεινότητα και η ανάλυση να είναι ρυθμισμένα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

6 Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο.
Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο. Εικόνα 3.2: Η μεγέθυνση μιας περιοχής της οθόνης μας αποκαλύπτει ότι χωρίζεται σε μικρές ορθογώνιες περιοχές, οι οποίες λέγονται εικονοστοιχεία( σε αυτά εμφανίζεται ένα μόνο χρώμα κάθε φορά).

7 Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Ανάλυση: 800x Ανάλυση: 1600x1200 Εικόνα 3.3: Ο αριθμός των εικονοστοιχείων που συναντάμε σε μια οριζόντια και σε μια κάθετη γραμμή καθορίζουν την ανάλυση της οθόνης. Όσο μικρότερη ανάλυση επιλέξουμε τόσο μεγαλύτερα βλέπουμε τα αντικείμενα στην οθόνη. Μια οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση μπορεί να απεικονίσει περισσότερα αντικείμενα, αλλά αυτά εμφανίζονται πιο μικρά.

8 Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Εικόνα 3.4: Το μέγεθος της οθόνης μετριέται με το μήκος της διαγωνίου. Αναφερόμαστε στην επιφάνεια προβολής της οθόνης.


Κατέβασμα ppt "Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google