Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης

2 Δράσεις ΑΝΕΒΟ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

3 Δικτύωση Στόχος της δικτύωσης: Συστηματική συνεργασία και συντονισμός με τους εταίρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης αλλά και με τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την επιχειρηματική διασύνδεση των ωφελουμένων με την αγορά της περιοχής παρέμβασης.

4 Δικτύωση Δημιουργία αρχικών στενών δεσμών με τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη τοπική κοινωνία ως δημόσιες ή αυτοδιοικητικές υπηρεσίες, ΜΚΟ, επαγγελματικοί φορείς, οργανισμοί, σύλλογοι υποψήφιων ωφελουμένων. Δημιουργία καταλόγων φορέων για της ανάγκες της δικτύωσης τόσο στα πρώτα στάδια της Πράξης όσο και για τα στάδια μετά την επιλογή των ωφελουμένων και τη σύσταση των ΚοινΣΕπ.

5 Δικτύωση Ενημέρωση φορέων για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που συστάθηκαν ή βρίσκονται υπό σύσταση του προγράμματος, για τον ρόλο τους στη μείωση του ποσοστού ανεργίας, τον τρόπο λειτουργίας τους και το όφελος που μπορούν να προσφέρουν στο Δήμο Βόλου. Συναντήσεις σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης και χρηματοδότησης αυτών των επιχειρήσεων. Η διεκδίκηση περαιτέρω δεσμεύσεων από το Δήμο Βόλου, για εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων που προέκυψαν από την Πράξη.

6 Δικτύωση Συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Αξιοσημείωτες συναντήσεις:  Συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: η νέα πρόκληση στο επιχειρείν»  Συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα «Επιχειρώντας Αλλιώς – Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις ως Εργαλείο Ανάπτυξης»  Συμμετοχή σε Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: από την Ιδέα στην Πράξη»

7 Δημοσιότητα - Ευαισθητοποίηση Στόχος της Δημοσιότητας: Η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής διαφάνειας κατά την υλοποίηση του έργου. Η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των ατόμων, ομάδων και φορέων για το έργο (stakeholders) και η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δυνητικών ωφελούμενων. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παρεμβάσεις του έργου, τις δυνατότητες, τα οφέλη και τις επιπτώσεις του στον πληθυσμό στόχου.

8 Δημοσιότητα - Ευαισθητοποίηση Δημιουργία του λογότυπου της Α.Σ. ΤΟΠΕΚΟ ΒΟΛΟΥ. Δημιουργία της ιστοσελίδας της Πράξης (www.topeko.anevo.gr). Δημιουργία φυλλαδίων & ενημερωτικών αφισών της Πράξης. Οργάνωση συνέντευξης τύπου της Α.Σ. στα γραφεία της ΑΝΕΒΟ ΑΕ για την ενημέρωση του κοινού. Διοργάνωση της Εναρκτήριας Ημερίδας καθώς και των Αποτελεσμάτων της πράξης.

9 Δημοσιότητα - Ευαισθητοποίηση Παραλαβή των αιτήσεων των ωφελουμένων. Δημιουργία και αναπαραγωγή ηχητικού σήματος πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για την υλοποίηση της Πράξης σε έξι τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα της Πράξης. Δελτία τύπου σε τοπικές εφημερίδες. Αναρτήσεις ενημερωτικού υλικού στην ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής.

10 Συντονισμός - Διαχείριση Στόχος του συντονισμού είναι η επικοινωνία με τους Εταίρους της Πράξης αλλά και η επικοινωνία με τη Διαχειριστική Αρχή της Πράξης (ΕΥΚΕΚΟ) και τον υπόλογο του Υπουργείου για την λήψη των δόσεων του προϋπολογισμού της Πράξης.

11 Αποτελέσματα Μέσα από τις παραπάνω δράσεις συστάθηκαν 2 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στους τομείς του πρωτογενή τομέα και της κοινωνικής οικονομίας, ενώ είναι υπό σύσταση άλλες 10. Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας Παραγωγή προϊόντων, παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα (προς ηλικιωμένους, βρέφη, παιδιά, χρόνια πάσχοντες, άτομα με αναπηρία) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικού & Παραγωγικού Σκοπού Παραγωγή προϊόντων, παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινή ωφέλεια, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές δραστηριότητες και επαγγέλματα).

12 Αποτελέσματα Προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της απασχόλησης στο διευρυμένο Δήμο Βόλου Υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, αλλά και των διαρκώς αυξανόμενων σε αριθμό ευάλωτων ομάδων. Ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την προώθηση της απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Επίτευξη συμφιλίωσης της Κοινωνίας και της Οικονομίας Ανάπτυξη της συμμετοχής και της κουλτούρας συνεργασίας επιτρέποντας στους πολίτες να προωθήσουν την ικανοποίηση των κοινωνικών τους αναγκών με μορφές αλληλεγγύης και συνεργασίας Προσπάθεια επηρεασμού των προτύπων της επιχειρηματικότητας με στροφή στην κοινωνική οικονομία, υιοθετώντας κριτήρια εντοπιότητας, ποιότητας, υψηλής έντασης εργασίας και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν στη δημιουργία κοινωνικού πλούτου Στήριξη της τοπικής αγοράς κάνοντας καλύτερη χρήση των τοπικών πόρων και δυνατοτήτων.

13 Αποτελέσματα Συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις και διαλέξεις για την τοπική επιχειρηματικότητα. Σύναψη επαφών με τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς για την:  Διοργάνωση εκδηλώσεων για δικτύωση των ωφελουμένων με τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς  Συμμετοχή σε εκδηλώσεις σχετικές με την κοινωνική επιχειρηματικότητα  Προσωπική επαφή των ομάδων ωφελουμένων με αρμόδιους τοπικούς φορείς για κάθε ομάδα  Εύρεση κατάλληλης υποδομής ή εξοπλισμού για τις επιχειρήσεις έπειτα από συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου


Κατέβασμα ppt "Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google