Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τροφή και τρόφιμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τροφή και τρόφιμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τροφή και τρόφιμα

2 Τροφή και τρόφιμα Τρόφιμο ονομάζουμε κάθε ουσία, φυσική, επεξεργασμένη ή ημιεπεξεργασμένη, η οποία προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Στα τρόφιμα ανήκουν συνεπώς και τα ποτά, οι καραμέλες, καθώς και συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της τροφής (π.χ. μαγιά για το ψωμί). Η διατροφή είναι θέμα «ζωτικής σημασίας» γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός, προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή, πρέπει να προσλαμβάνει τροφή.

3 Τροφή και τρόφιμα Από την τροφή ο οργανισμός μας θα πάρει ότι χρειάζεται για: να αναπτυχθεί να δραστηριοποιηθεί να προλάβει τις ασθένειες να επουλώσει πληγές

4 Τροφή και τρόφιμα Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ορίζονται ως στόχοι της υγιεινής διατροφής για καλύτερη ποιότητα ζωής: 1ος η κάλυψη των αναγκών του κάθε οργανισμού ως προς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά 2ος η πρόληψη ασθένειας Η τροφή είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει φυσιολογικά ο ανθρώπινος οργανισμός, προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή.

5 Τέλος, γενικά συμπτώματα σε περίπτωση υποσιτισμού είναι :
ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ είτε γιατί δεν τρώνε απ' όλες τις ομάδες τροφίμων, δηλαδή δεν υπάρχει ποικιλία στη διατροφή τους είτε γιατί προτιμούν να χορταίνουν με τροφές που δεν περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. είτε γιατί ακολουθούν μια ανθυγιεινή δίαιτα, για να είναι πολύ λεπτά, ιδιαίτερα τα κορίτσια, επηρεαζόμενα από τα πρότυπα ομορφιάς. Τέλος, γενικά συμπτώματα σε περίπτωση υποσιτισμού είναι : το μειωμένο σωματικό βάρος και ύψος, η ζαλάδα, το χλομό πρόσωπο, τα εύθραυστα νύχια, η αυξημένη τριχόπτωση και το θαμπό χρώμα μαλλιών, το ευπαθές και ξηρό δέρμα και άλλα. νιώθει κόπωση, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί μειώνεται η πνευματική του απόδοση, η ικανότητα του για εργασία καθώς η ποιότητα της ζωής του

6 ΥΠΕΡΣΙΤΙΣΜΟΣ Στις διατροφοεξαρτώμενες ασθένειες εκτός από την παχυσαρκία συμπεριλαμβάνονται η στεφανιαία νόσος καθώς και κάποιες μορφές καρκίνου Παχαίνουμε όταν με τις τροφές προσλαμβάνουμε περαπάνω ενέργεια από όση χρειαζόμαστε.

7 Διατροφική συμπεριφορά και συνήθειες
Αυτοί που μας επηρεάζουν διατροφικά είναι η οικογένεια μας, οι φίλοι, το σχολείο, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τα πρότυπα τρώμε ό,τι προτιμάμε γευστικά, τρώμε όχι μόνο όταν πεινάμε αλλά και όταν είμαστε κακοδιάθετοι (ψυχολογικοί παράγοντες), τρώμε όταν τρώει η παρέα μας (κοινωνικοί παράγοντες), τρώμε όταν έχουμε κληρονομική προδιάθεση για παχυσαρκία (βιολογικοί παράγοντες) και για άλλους υποκειμενικούς λόγους.

8 Διατροφική συμπεριφορά και συνήθειες

9 Διατροφική συμπεριφορά και συνήθειες
Οι γευστικές προτιμήσεις είναι βασικό κριτήριο στην επιλογή της τροφής μας, γι' αυτό είναι σημαντικό από την παιδική ήδη ηλικία να γνωρίσουμε νόστιμες και υγιεινές συνταγές.


Κατέβασμα ppt "Τροφή και τρόφιμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google