Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Βούλγαροι και οι σχέσεις τους με το Βυζάντιο.  Λαός ασιατικής προέλευσης με  Καλή στρατιωτική και πολιτική οργάνωση 7 ος αιώνας:  Ήττα Βυζαντινών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Βούλγαροι και οι σχέσεις τους με το Βυζάντιο.  Λαός ασιατικής προέλευσης με  Καλή στρατιωτική και πολιτική οργάνωση 7 ος αιώνας:  Ήττα Βυζαντινών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Βούλγαροι και οι σχέσεις τους με το Βυζάντιο

2  Λαός ασιατικής προέλευσης με  Καλή στρατιωτική και πολιτική οργάνωση 7 ος αιώνας:  Ήττα Βυζαντινών (680)  Κατάληψη των περιοχών ανάμεσα στο Δούναβη και τον Αίμο  Υπογραφή συνθήκης ειρήνης  Πληρωμή από τους Βυζαντινούς ετήσιου φόρου  Έμμεση αναγνώριση νέου κράτους α. Ίδρυση Βουλγαρικού Κράτους (1)

3 Το Βουλγαρικό Κράτος

4 Παράλληλα σχεδόν με τους 'Άραβες έκανε την εμφάνισή του άλλος ένας νέος λαός, που αποδείχτηκε άσπονδος εχθρός των Βυζαντινών, οι Βούλγαροι. Προερχόμενοι από την περιοχή του ποταμού Βόλγα πέρασαν στα χρόνια του Κωνσταντίνου Δ' (668-685) το Δούναβη με αρχηγό τους τον Ασπαρούχ. Εγκαταστάθηκαν στο βόρειο τμήμα του Δέλτα του ποταμού και από εκεί άρχισαν να διενεργούν επιδρομές εις βάρος των γειτονικών βυζαντινών περιοχών. Ο βυζαντινός αυτοκράτορας δεν μπόρεσε να τους απομακρύνει κι εκείνοι, αφού ενσωμάτωσαν τα εγκατεστημένα στην περιοχή της Βάρνας σλαβικά φύλα, δημιούργησαν το 681 νέο κράτος, το Βουλγαρικό. Συνεχίζοντας επιπλέον τις επιθέσεις τους κατά των βυζαντινών περιοχών ανάγκασαν το βυζαντινό αυτοκράτορα να κλείσει ειρήνη μαζί τους με πληρωμή ετήσιου φόρου (681). Πηγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

5 The foundation of the First Bulgarian Empire Khan Asparuh of Bulgaria in Dobrich

6 Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με ντόπιους σλαβικούς πληθυσμούς ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ α. Ίδρυση Βουλγαρικού κράτους (2) ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ: (ολιγάριθμοι, πολιτικά και στρατιωτικά κυρίαρχοι) ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΛΑΒΟΙ: (πολυάριθμοι) ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ

7  Περίοδοι μακρών πολέμων  Περίοδοι με εμπορικές συναλλαγές (συνθήκες)  Οι Χάνοι (ηγεμόνες των Βουλγάρων) υιοθετούν ως επίσημη γλώσσα την ελληνική  Εκχριστιανισμός των Βουλγάρων το 864 β. Σχέσεις με το Βυζάντιο Nίκη των Bυζαντινών επί των Bουλγάρων, οι οποίοι αποτελούν μια νέα απειλή για την αυτοκρατορία. Mικρογραφία από το Xρονικό του Iωάννη Σκυλίτζη, τέλη 12ου-αρχές 13ου αιώνα. Madrid, Biblioteca Nacional, fol. 19r.

8 ΠΗΓΕΣ http://www.slideboom.com/presentations/227669 http://en.wikipedia.org/wiki/Asparukh_of_Bulgaria http://www.ime.gr/chronos/09/gr/p/610/main/p3d.html


Κατέβασμα ppt "Οι Βούλγαροι και οι σχέσεις τους με το Βυζάντιο.  Λαός ασιατικής προέλευσης με  Καλή στρατιωτική και πολιτική οργάνωση 7 ος αιώνας:  Ήττα Βυζαντινών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google