Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος

3 Με μεγάλη λαμπρότητα και με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο επίσημο συνέδριο που έλαβε χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, συμμετείχαν περισσότεροι από 320 σύνεδροι, εκ των οποίων 150 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και 120 μαθητές γυμνασίων και λυκείων. 96 έντυπες αφίσες μαθητών αναφορικά με το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου "Σύνδεση με σύνεση!", σε μορφή "γκαλερί" είχαν αναρτηθεί στο φουαγιέ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενώ οι συνολικά 200 αφίσες που έλαβε η Δράση Saferinternet.gr από τα σχολεία όλης της χώρας σε ηλεκτρονική μορφή παρουσιάστηκαν σε ειδική μεγάλη οθόνη στο φουαγιέ.

4 Κίνδυνοι του διαδικτύου !

5 ΑΝΑΛΥΣΗ

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ Το διαδίκτυο μορφώνει και ψυχαγωγεί. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθούν και προβλήματα αν υπάρξει ασυδοσία στον τρόπο που χρησιμοποιείται. Για αυτό: Μη δίνεις σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό σου φίλο, τον κωδικό πρόσβασης σου στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς σου. Μην απαντάς σε ηλεκτρονικά μηνύματα που σε κάνουν να αισθανθείς «άβολα». Σε περίπτωση που λάβεις ένα τέτοιο μήνυμα, μη διστάσεις να το πεις στους γονείς σου ή σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι. Αν αισθανθείς άβολα την ώρα που συνομιλείς μέσω chatroom διέκοψε αμέσως τη συνομιλία. Απόφυγε να στείλεις τη φωτογραφία σου και τα προσωπικά στοιχεία σου μέσω διαδικτύου σε άγνωστο. Σκέψου πολύ καλά πριν αποφασίσεις να συναντηθείς με κάποιο άτομο που γνώρισες στο διαδίκτυο. Ζήτησε την άποψη των γονιών σου σχετικά με αυτό το θέμα. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να συναντηθείς με το «διαδικτυακό σου φίλο», ενημέρωσε τους γονείς σου ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι και φρόντισε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο. Ανέπτυξε κριτική διάθεση σε ότι διαβάζεις στο Διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεσαι αμέσως ότι δεις στο Internet. Μίλησε στους γονείς σου για τα όσα βλέπεις και ζεις όταν «σερφάρεις» στο Internet.


Κατέβασμα ppt "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google