Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague nouvelle vaguenouvelle vague.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague nouvelle vaguenouvelle vague."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague nouvelle vaguenouvelle vague

2 Το νέο κύμα υπήρξε την δεκαετία του 1960.

3 Συχνά τα τραγούδια του νέου κύματος εκτελούνταν σε μικρές καλλιτεχνικές αίθουσες, οι οποίες στην τότε εποχή ονομάζονταν "μπουάτ".

4 Το «νέο κύμα» επηρεάστηκε από το ελαφρύ τραγούδι. Αποτελούνταν από λίγα όργανα και συνήθως από μια κιθάρα και από μία φωνή. Αποτελούνταν από λίγα όργανα και συνήθως από μια κιθάρα και από μία φωνή.

5 Το νέο κύμα φανέρωνε και έβγαζε μία αγάπη προς τα έξω αναλόγως με τους στίχους και το κάθε πάθος. Το νέο κύμα φανέρωνε και έβγαζε μία αγάπη προς τα έξω αναλόγως με τους στίχους και το κάθε πάθος.

6 Ήταν τραγούδια τρυφερά και αρκετά συχνά είχαν την μορφή μίας μπαλάντας.

7 Σημαντικοί εκπρόσωποι : Γιάννης Σπανός, Λάκης Παπάς, Γιώργος Ζωγράφος, Αρλέτα, Νότης Μαυρίδης, Καίτη Χωματά, Γιάννης Πουλόπουλος, Μιχάλης Βιολάρης, και άλλοι.

8 Ο τρόπος ηχογράφησης του νέου κύματος ήταν σε κασέτες και αργότερα σε CD.

9 Το νέο κύμα αποτελούνταν από μια ομάδα νέων παιδιών που προσπαθούσαν να εκφραστούν μέσα από τους στίχους ενός κομματιού και ας μην προέρχονταν από το χώρο της μουσικής.

10 Πηγές:  www.thebest.gr  www.paskelarcomei.blogspot  www.music-bazaar.com  www.fe-mail.gr  www.os3.gr  www.music.net.cy  www.musicstorytelling.blog  www.kwaidanrecords.net

11 Τραγούδι: Μαυρομαλλούσα κοπελιά  Στίχοι: Κώστας Κωτούλας  Μουσική: Γιάννης Σπανός  Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Βιολάρης & Καίτη Χωματά


Κατέβασμα ppt "ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague nouvelle vaguenouvelle vague."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google